U bent hier

Marktstudie ‘Binnen- en buitenhuisinrichting in Zwitserland’

Deze marktstudie focust op binnenhuis- en buitenhuisinrichting. De belangrijkste component van deze marktstudie is binnenhuisdecoratie, een niche waarbij meubelen en textielwaren een belangrijke plaats innemen; twee sectoren waarvoor een rijke industrietraditie in Zwitserland bestaat.

De textielsector is de oudste industrietak van Zwitserland die zich al sinds de 19e eeuw op export richt. Vandaag wordt nog steeds meer dan 3/4 van de Zwitserse textielproductie geëxporteerd, 72% daarvan wordt uitgevoerd naar Europa. Omgekeerd importeert Zwitserland 74% van de halfafgewerkte en afgewerkte textielproducten uit Europa.

In tegenstelling tot de textielsector worden er steeds minder Zwitserse meubelen geëxporteerd naar de rest van de wereld of op de eigen markt gebracht. De meubelsector kende net als de textielsector decennialang een belangrijke productie waarin een groot aantal bedrijven actief was, maar de laatste jaren werden steeds meer meubelbedrijven (veelal familiebedrijven) gedwongen om hun activiteit op te geven of werden ze door andere firma’s overgenomen.

Dat maakt Zwitserland een aantrekkelijke locatie voor buitenlandse meubelhandelaren. Hoewel de markt zeer concurrerend is, zien verschillende bedrijven er toch groeimogelijkheden.

16 december 2021

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in