U bent hier

Rombit maakt wereldwijd werkvloeren coronaproof

Romware One: zo heet de armband die het Antwerpse technologiebedrijf Rombit nog vóór COVID-19 ontwikkelde. De release stond gepland voor juli, maar na een versnelde ontwikkeling voor social distancing en contact tracing, kunnen ze de vraag naar hun wearable-technologie nauwelijks bijhouden.

Rombit werd in 2012 opgericht en kende een vliegende start en exponentiële groei. Het technologiebedrijf richt zich voornamelijk op de digitaliseringsprocessen in manufacturing, warehousing en logistiek. De meeste van hun klanten zitten in de Antwerpse haven. “Dat is voorlopig onze grootste markt,” zegt CEO John Baekelmans, “maar we willen de komende jaren naast het projectgericht werk voor klanten nog meer op productontwikkeling inzetten.”
 

Armband voor social distancing

In het licht van die strategie ontwikkelde het bedrijf de Romware productlijn: een reeks wearables die de veiligheid van arbeiders op de werkvloer verhogen. Dit dankzij toepassingen als valdetectie en geofencing, handig bij interacties tussen werknemers en voertuigen of om ongevallen te voorkomen bij wegenwerken. De lancering van de initiële oplossingen stond gepland voor juli 2020, maar de uitbraak van het coronavirus bracht die plannen in een stroomversnelling.

“De Romware One is een armband die de functionaliteit bezat om afstanden tussen werknemers te meten. Een geknipte oplossing dus om social distancing te verzekeren en anonieme contact tracing te doen”, vertelt John Baekelmans. “Er was een grote noodzaak bij onze klanten om zo snel en veilig mogelijk te heropstarten. Daarom hebben we de Romware One versneld op de markt gebracht.”
 

Wereldwijde vraag

Door precieze realtime afstandsmetingen krijgen twee mensen die te dicht bij elkaar komen een visueel en vibratiesignaal. Daarnaast kan het maximaal aantal toegelaten personen in een ruimte opgevolgd worden. Ook contact tracing na een bevestigde besmetting is mogelijk met respect voor de privacy. Dat veel bedrijven zoeken naar tools voor een veilige heropstart, bewijst de massale vraag naar de Romware One.

“We krijgen duizenden aanvragen uit meer dan 130 landen binnen”, zegt John Baekelmans. “Elke dag komen er honderden bij. Voor COVID-19 waren we van plan om 2.000 exemplaren van de armband op de markt te brengen. Nu gaan we conservatief geschat richting 25.000. Het is simpelweg onmogelijk om op elke vraag in te gaan, dus we kunnen kiezen van welke leads we orders maken. In eerste instantie bedienen we vooral bedrijven uit de hardst getroffen landen zoals het VK, Italië, Frankrijk, Spanje en de VS. Belangrijk voor ons is dat we die internationalisering nu duurzaam aanpakken door langetermijnrelaties met die bedrijven op te bouwen.”

Voor COVID-19 waren we van plan om 2.000 exemplaren van de Romware One op de markt te brengen. Nu gaan we conservatief geschat richting 25.000.”

Over Rombit

  • Sector: technologie
  • Producten en diensten: wearables, digitalisering, veiligheidstechnologie
  • Oprichting: 2012
  • Hoofdzetel: Antwerpen
  • Team: 65 medewerkers
     
  • https://romware.com/covid-radius/

Nog vragen?

FIT beschikt over een kantoor in de 5 Vlaamse provincies. Zij zijn uw eerste aanspreekpunt voor al uw vragen over exporteren in het algemeen of over uw concrete situatie of dossier.