U bent hier

Hoorcentrum Aerts komt met mondmaskermodus voor hoorapparaten

In een wereld met mondmaskers is het niet altijd evident om elkaar te begrijpen. Voor slechthorenden is dat des te moeilijker. Hoorcentrum Aerts ontwikkelde daarom een nieuwe instelling voor hoorapparaten, waarmee mondmaskergesprekken verstaanbaar worden.

Hoorcentrum Aerts was aan een serieuze uitbreiding begonnen toen COVID-19 toesloeg. Het eerste filiaal in Herentals werd in 2003 opgericht, gevolgd door een tiental voornamelijk Kempense vestigingen. In 2019 trok Hoorcentrum Aerts een ambitieus groeitraject op gang: van 12 naar 26 centra. “Had het coronavirus geen roet in het eten gegooid, dan waren dat er nog een tiental meer”, zegt oprichter en CEO Tom Aerts.
 

Paramedische dienstverlener

“Een hoorcentrum is tegelijk een commerciële en paramedische dienstverlener”, legt Tom Aerts uit. “Toen de lockdown werd aangekondigd, was het dus niet duidelijk of die ook op onze centra van toepassing was. Hoorapparaten zijn onze hoofdactiviteit, dus de meeste van onze klanten zitten in de oudere risicogroep. We besloten daarom meteen om hun veiligheid voorop te stellen en de deuren te sluiten. Nadien hebben we met strenge maatregelen heropend.”
 

Mondmaskergesprekken

Eenmaal mondmaskers gemeengoed werden, stak een nieuw probleem de kop op. “Slechthorenden hebben het enorm moeilijk om mensen met een mondmasker te begrijpen”, aldus Tom Aerts. “Onze kwaliteitsmanager heeft onderzocht welke geluidsfrequenties met een mondmasker gedempt worden, en dus versterkt moeten worden. Op basis van die berekening hebben we de mondmaskermodus ontwikkeld: met een druk op een knop of via de app kunnen gebruikers hun toestel zo instellen dat ze gesprekken met een mondmasker beter verstaan.”
 

Gratis voor leden

Klanten met een servicecontract kunnen de nieuwe modus gratis laten installeren. Nieuwe klanten kunnen dat tegen een kleine meerprijs doen. “We positioneren ons als kwaliteitsspeler in de markt”, zegt Tom Aerts. “We investeren dus veel in kwaliteit en innovatie. Onze audiologen leggen zich toe op bepaalde specialisaties. We werken met multidisciplinaire teams die heel wat expertises combineren.”
 

Aanpassingscoaches

“Klanten hebben soms moeite met een nieuw hoorapparaat. De gewenning aan nieuwe technologie zorgt ervoor dat ze hun hoorapparaat als minder goed ervaren. We hebben aanpassingscoaches die in detail onderzoeken hoe dat komt. Die data gebruiken de audiologen om het hoorapparaat te optimaliseren. We hadden dus de kennis in huis om een specifieke toepassing als de mondmaskermodus te ontwikkelen. En die werkt uitstekend: we krijgen unaniem positieve reacties van onze klanten”, besluit Tom Aerts.
 

Hoorcentrum Aerts in cijfers

  • Sector: Hoorcentra
  • Producten en diensten: hoortoestellen- en hulpmiddelen, gehoorbescherming
  • Oprichting: 2003
  • Hoofdzetel: Herentals
  • Team: 70
     
  • https://www.hoorcentrumaerts.be

Nog vragen?

FIT beschikt over een kantoor in de 5 Vlaamse provincies. Zij zijn uw eerste aanspreekpunt voor al uw vragen over exporteren in het algemeen of over uw concrete situatie of dossier.