U bent hier

Trefdag ‘Indian Health & Lifesciences Delegation to Flanders’

Flanders Investment & Trade organiseert op maandag 13 mei een trefdag met Indische aankopers in de gezondheidsindustrie. Vlaamse producenten actief in de gezondheidssector (farma, medtech, healthtech) die in contact willen komen met potentiële verdelers van hun producten op de Indische markt kunnen zich hiervoor inschrijven.

Wat
Trefdag
Doelsector
Biotechnologie en gezondheid en farma
Doelmarkt
India
Wanneer
Maandag 13 mei 2024
Waar
België
Wie kan deelnemen
Vestigingen van bedrijven en organisaties in het Vlaams Gewest.
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Gezondheidszorg is één van de belangrijkste economische sectoren in India, zowel qua omzet als werkgelegenheid. De uitgaven in de Indiase gezondheidszorgsector kenden een CAGR-groei van 22% per jaar tussen 2016 (110 miljard USD) en 2022 (372 miljard USD). Deze groei biedt uiteraard opportuniteiten voor bedrijven actief in farma, healthtech en medtech, maar ook bvb. hospitaalinfrastructuur.

Daarnaast is India reeds verschillende decennia een belangrijke speler in de globale farmaceutische industrie. Waar het land vroeger vooral bekend stond als een massaproducent van generische geneesmiddelen, evolueert het snel naar een belangrijke speler op vlak van innovatieve farma, met een groeiend ecosysteem gaande van grote farmabedrijven tot innovatieve start-ups, actief in farmaproductie, biotech, diagnostics, medische apparaten en medische technologie. Momenteel is India als farmaproducent de derde speler op globaal niveau. India levert wereldwijd meer dan 50% van alle vaccins, 40% van alle generieke geneesmiddelen in de VS en 25% van alle medicijnen in Groot-Brittannië. De Indische farmaceutische industrie bestaat uit ca. 3.000 farmaceutische bedrijven met ongeveer 10.500 productie-eenheden.

Profiel van één van de aankopers

Dr. Reddy's Laboratories Limited is een Indisch farmaceutisch conglomeraat dat wereldwijd actief is. Het bedrijf produceert en verkoopt een breed assortiment farmaceutische en aanverwante producten in India en daarbuiten. Voor deze actie heeft de firma specifiek interesse in CE/USFDA-goedgekeurde medische hulpmiddelen en digitale therapieën gebruikt voor de behandeling of het beheer van neurologische, dermatologische en gastro-enterologische aandoeningen.

Waarom deelnemen?

Deze Indische bedrijven kijken met veel interesse over de grenzen heen, en gaan vaak op zoek naar internationale partners om producten aan te leveren, complementair aan hun eigen productportfolio, voor distributie op de Indische markt. Ter illustratie: de Indische geneesmiddelenmarkt bedroeg in 2021 42 miljard USD en zou tegen eind 2024 waarschijnlijk groeien tot 65 miljard USD, met een verdere voorziene groei tot 120 miljard USD in 2030.

Doelgroep?

Vlaamse producenten actief in de gezondheidssector (farma, medtech, healthtech) die in contact willen komen met potentiële verdelers van hun producten op de Indische markt.

Hoe verloopt deze actie?

Bij uw inschrijving geeft u een volledige product- en bedrijfsomschrijving in het Engels. U beantwoordt alle vragen. Verder vragen we u om productfoto's toe te voegen. FIT zal het profiel van uw bedrijf en uw productportfolio aanbieden aan de betrokken Indische aankopers, waarop zij een selectie zullen maken. Indien u geselecteerd wordt door één of meerdere Indische aankopers, zal u uitgenodigd worden voor deelname aan de trefdag, die op 13 mei zal plaatsvinden in de kantoren van FIT in Brussel. 
Uw inschrijving is dus geen garantie op deelname aan de actie. U betaalt enkel wanneer u door de aankopers geselecteerd wordt.

Prijzen

Vaste Prijs€ 150

Nog vragen?

Contacteer Van den Bossche Bart:
E: bart.vandenbossche@fitagency.be
T: +32 2 504 87 09