U bent hier

Nieuws

De GCC-regio (Bahrein, Koeweit, Oman, Qatar, Saudi-Arabië, VAE) blijft voor de voedingsindustrie een interessante bestemming. De groeiende appetijt naar internationale voedingsproducten wordt aangestuurd door een groeiende multi-etnische, veelal jonge en kapitaalkrachtige bevolking en een stijgend aantal toeristen. Er wordt verwacht dat de voedingsconsumptie in de GCC de komende jaren zal stijgen met een gemiddelde van 4,2%, van 48,1 miljoen MT in 2016 tot 59,2 miljoen MT in 2021.

Flanders Investment & Trade pakt samen met UNIZO Internationaal opnieuw uit met een succesformule: de begeleidingstrajecten. Onze begeleidingstrajecten richten zich specifiek op bedrijven die al exportervaring hebben, maar nog weinig of niet vertrouwd zijn met het land in kwestie. Bij de verkenning van deze nieuwe markt wordt de nodige begeleiding voorzien van al onze experten. Dit jaar focussen we op Duitsland.

Het project voor een nieuwe administratieve hoofdstad is een van de megaprojecten van de Egyptische president Abdel-Fattah Al-Sisi, bedoeld om de economie nieuw leven in te blazen. Ondanks de recente terugtrekking van een Chinees bedrijf, krijgt het project verder vorm.

Saudi-Arabië is de derde grootste waterverbruiker per capita ter wereld. De bevolking van 31,5 miljoen inwoners is voor watervoorziening volledig afhankelijk van waterontzilting en ondergrondse waterbronnen. In het budget voor 2017 reserveert de Saudische overheid 150 miljard Saudische riyal (€ 37,7 miljard) voor langetermijninvesteringen in (drink)waterprojecten.

Begin februari werd de eerste transnationale elektrische spoorweg tussen Djibouti en Ethiopië ingehuldigd. De nieuwe spoorlijn zal de reistijd tussen beide landen aanzienlijk verkorten en dus een belangrijke stimulans betekenen voor de handel tussen beide landen.  

Dichtslibbende wegen, een stijgende bevolking en een groeiende nood aan vlotte handelscorridors zijn de stuwende krachten achter de grote investeringen in het spoorwegennet in de GCC. Voor meer dan 240 miljard US dollar aan projecten zitten momenteel in de pijplijn.

Who’s Next Paris is één van de belangrijkste Europese modebeurzen met een avant-gardistische sfeer waar de voornaamste trends van de prêt-à-porter voor vrouwen voorgesteld wordt. Starters alsook geconfirmeerde ontwerpers met creatieve inslag vinden hier hun plaats. Bijzondere aandacht wordt besteed aan jongere ontwerpers met de wedstrijd 'Who’s Next & Citadium'. Een luchtige dynamische sfeer vult de beurshallen. Het is een plaats om selectieve distributeurs, inkopers, importeurs en winkeluitbaters te ontmoeten, een 'place to be' voor de Vlaamse modeontwerpers.

Pagina's