U bent hier

Nieuws

Op 28 maart 2017 gaf dhr. Carlos Finat, gedelegeerd bestuurder van ACERA (Chileense Vereniging van Hernieuwbare Energieën), een presentatie over de aanwezigheid van niet-conventionele hernieuwbare energieprojecten (NCRE) in Chili. Dit naar aanleiding van de maandelijkse vergadering van de economische en commerciële vertegenwoordigers van de EU-lidstaten in Santiago de Chile. 

Meer over deze presentatie en over de situatie van de hernieuwbare energiesector in Chili leest u hier.

In juni 2016 ging een nieuwe Etiketteringswet van kracht in Chili, het 'Decreto 13/15' (ook wel 'Ley Super 8' genoemd). De wet had tot doel om de Chileense bevolking bewuster te maken van het belang van gezonde voeding, door het plakken van specifieke etiketten op de verpakking van bepaalde voedingsproducten met hoog suiker-, zout- of vetgehalte. Zes maanden nadat de wet van kracht ging, liet het Chileense ministerie van Volksgezondheid een studie maken om te kijken naar de effecten van deze nieuwe wet. Lees hier wat de resultaten zijn van deze studie.

India is één van de grootste producenten van voedsel in de wereld. Het probleem dat zich nu voordoet is dat India nood heeft aan betaalbare koude opslagfaciliteiten en koude transportmogelijkheden. In mei 2015 had het ministerie van voedselverwerking al officieel toestemming gegeven voor 30 Cold Chain Projects maar vandaag lanceren ze er nog 101 nieuwe. Deze projecten zullen verspreid zijn over het hele land en zullen een enorme boost geven aan de groei van de voedselverwerkende sector.

Consultant J.C. Williams Group, gespecialiseerd in marktonderzoek over distributie en retail in Canada en de Verenigde Staten, publiceerde eind maart zijn recentste nationale bulletin. De eerste maand van dit jaar kende de retailsector een beperkte groei van 3,3%. Laten we de autosector buiten beschouwing, dan is zelfs sprake van een negatieve groei van -0,4% in vergelijking met januari 2016. De grootste verliezers waren de voedingswinkels en kledingzaken.

U hebt interesse in handel met Uruguay? Neem dan op 30 maart om 15u30 deel aan de kick-off van het eerste Europese investeringsforum in Uruguay in de kantoren van BI&E in Brussel. Dit gratis seminarie biedt ook een interessant platform als voorbereiding op onze missie naar Uruguay en Chili in juni 2017.

De 'Plant Protection and Plant Quarantine Division' van het departement Landbouw van het Qatarese ministerie van Gemeenten en Milieu, heeft een nieuwe gids voor importeurs en exporteurs van landbouwproducten gepubliceerd. In de handleiding zijn de belangrijkste fytosanitaire maatregelen en vereisten opgesomd waarmee rekening moet gehouden worden.

Op 25 en 26 april wordt voor de eerste keer het b2b-forum 'Les Rencontres d'Affaires' georganiseerd in Casablanca. Doel van dit forum is Franse, maar ook Belgische bedrijven in contact brengen met Marokkaanse partners om Marokko én Sub-Sahara-Afrika te verkennen.

Saudi Aramco wil met het 'in-Kingdom Total Value Add-programma' het aandeel van lokaal geproduceerde goederen en diensten aanzienlijk opdrijven. Vlaamse bedrijven die met de oliegigant willen samenwerken, doen er goed aan een betrouwbare lokale partner te zoeken.

Op 24 en 25 april vindt het Railbaltica Global Forum plaats in de Letse hoofdstad Riga. Kom op 25 april alles te weten over de aanbestedingsformaliteiten van dit megaproject, dat de Baltische staten met de rest van Europa zal verbinden per spoor.

De Omaanse overheid heeft belangrijke wijzigingen doorgevoerd in de wet op de inkomstenbelasting. Met de wijzigingen wil Oman de overheidsinkomsten doen stijgen, de belastingsadministratie vereenvoudigen en kleine ondernemingen stimuleren.

Het Nightingale project werd opgericht door vijf ziekenhuizen in vijf landen en heeft tot doel de Europese industrie uit te nodigen een oplossing te ontwikkelen voor het monitoren van patiënten die van de intensive care komen. Niet alleen grote spelers, maar ook KMO bedrijven en consortia met kennis en ervaring op het gebied van medische en digitale technologie worden uitgenodigd te participeren. De tender wordt uitgeschreven in november 2017, maar u kan zich nu al informeren en registreren.

Pagina's