U bent hier

Wetgeving verpakking en etikettering - update

De Etiketteringswet van juni 2016 moest de Chileense bevolking bewuster maken van het belang van gezonde voeding.

Hoewel de overheid verwachtte dat er ontevredenheid zou bestaan onder de bevolking en de producenten, en er eventueel reglementaire aanpassingen nodig zouden zijn, bleek uit de studie dat een grote meerderheid van de bevolking het een goede wet vindt, en de producenten zich hebben neergelegd bij de nieuwe realiteit.

Uit de studie bleek ook dat de consument nu wel degelijk rekening houdt met de etikettering, en het koopgedrag aanpast naargelang een product één of meerdere etiketten heeft die waarschuwen voor een hoog suiker-, zout- en/of vetgehalte.

Daarenboven werd vastgesteld dat de voedingsindustrie zich heeft aangepast door de hoeveelheid ‘slechte’ ingrediënten te verminderen, om zo minder etiketten op hun verpakking te moeten plaatsen.

Algemeen wordt verwacht dat deze wet in de toekomst van kracht zal blijven, ook wanneer er na de verkiezingen van eind 2017 een nieuwe partij aan de macht zou komen. De voedingsindustrie focust zich nu vooral op informatie en bewustwording van de gebruiker, wat op termijn een goede zaak is voor de gezondheid van de Chileense bevolking.

De resultaten van deze (Spaanstalige) kan u hieronder downloaden.

Meer informatie over de 'Ley Super 8' leest u in de FIT-marktstudie CHILI – wetgeving verpakking en etikettering.

29 maart 2017

Bijkomende informatie

Ley Super Ocho estudio 2017.pdf (PDF – 574 kB)