U bent hier

Renexpo Interhydro 2023 - Salzburg

Op 30 en 31 maart vond in Salzburg Renexpo Interhydro plaats, een gespecialiseerde vakbeurs voor alles wat waterkracht aanbelangt.

Een 70-tal exposanten, overwegend Oostenrijkse en Duitse (voornamelijk uit Beieren en Baden-Württemberg) bedrijven, waren aanwezig met een stand. Er was een actieve netwerking op de beursvloer.

Subthema’s waren: planning- en constructie, watertoevoer, waterbeheer, hogedrukleidingen, stroomgeneratie, meet- en regeltechnologie, krachtcentrales, veiligheid en dienstverlening.

Het 2-daagse Hydro-Forum bevatte inhoudelijk interessante voordrachten, hetgeen ook kansen biedt voor Vlaamse bedrijven om zich in de schijnwerper te plaatsen. De reeks ging wel integraal in het Duits door en was niet uitsluitend, maar wel sterk op de Oostenrijkse markt gefocust. Er was ook specifieke aandacht voor het thema van kleinere waterkrachtcentrales. Opvallend was de prominente deelname van beslissingsnemers uit de (regionale) politiek en de bouwindustrie.

Aanbeveling: een niet te missen vakbeurs voor bedrijven die willen toeleveren aan of een rol spelen in de waterkracht(centrale)-branche in Oostenrijk, en bij uitbreiding Zuid-Duitsland.

Data van editie 2024 zijn nog niet gekend.

3 april 2023