U bent hier

Qiddiya kondigt baanbrekend motorsportcircuit aan

Het megaproject Qiddiya in Riyad zal een van 's werelds meest innovatieve motorsportcircuits bouwen in een poging om van het koninkrijk een mondiale topracebestemming te maken.

De configureerbare Speed Park Track komt in het centrum van Qiddiya City, kondigde de raad van bestuur van Qiddiya Investment Co dinsdag aan.

Het zal functionaliteit combineren met state-of-the-art technologie als onderdeel van plannen om enkele van 's werelds meest prestigieuze race-evenementen te organiseren, aldus een persbericht.

Het circuit zal ook enkele van de meest herkenbare ontwerpkenmerken van de motorsport bevatten. Het pronkstuk wordt de baanbrekende "Blade" bij bocht één - een verhoogd gedeelte dat meer dan 20 verdiepingen boven de grond uitsteekt.

Abdullah Al-Dawood, directeur van Qiddiya Investment Co, zei: "De Speed Park Track zal een ware belichaming zijn van Qiddiya's 'power of play' filosofie en zal Qiddiya City positioneren als de thuisbasis van de Saoedische motorsport en een van 's werelds toonaangevende motorsportlocaties.

Het snelstromende circuit is ontworpen door de Oostenrijkse ex-Formule 1-coureur Alex Wurz en de Duitse circuitontwerper Hermann Tilke. Het circuit telt 21 bochten en maakt gebruik van het dramatische landschap van Qiddiya City om meer dan 108 meter hoogtewinst per ronde te creëren.

Het circuit heeft een stratencircuit en snelle open circuits die volledig geïntegreerd zijn in de naburige attracties van Qiddiya.

Rondom het circuit worden meerdere uitkijkpunten voor fans en terrassen aangelegd.

Het circuit wordt geïntegreerd met omliggende attracties, met de "Blade"-bocht die boven een muziekpodium uittorent en coureurs die naast Falcon's flight racen, een recordbrekende achtbaan in het naburige Six Flags Qiddiya City. Delen van het circuit lopen ook langs een waterpark.

6 maart 2024