U bent hier

HostMilano 2023

HostMilano is de wereldbeurs bij uitstek gewijd aan de catering- en gastvrijheidssector; een internationale hub die het hele jaar door actief is en professionals samenbrengt, voortdurend alle toeleveringsketens en consumentenstijlen van de sector in de gaten houdt, diepgaande analyses presenteert van actuele kwesties, best practices en internationale scenario's, nieuws en wereldwijde observatoria produceert en webinars en evenementen over de hele wereld organiseert.

Sommigen reisden meer dan 16.000 kilometer naar Milaan vanuit de Fiji-eilanden, naast aankopers uit Swaziland of Tanzania. De editie 2023 van HostMilano registreerde recordaantallen en bevestigde daarmee zijn wereldwijde leiderschap tussen de evenementen gewijd aan catering en horeca en hun toebehoren.

De 43e editie, die plaatsvond in Fieramilano in Rho, registreerde meer dan 180.000 professionele bezoekers, waarvan 42% uit het buitenland kwam. 
Een massale opkomst uit 166 landen, vooral uit Duitsland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk en ook talrijke delegaties uit Noord- en Zuid-Amerika (ongeveer 10%), de Golfstaten en uit Azië-Pacific (ongeveer 20%), dankzij de samenwerking met Ita-Ice Agenzia, maar er waren ook vele belangrijke besluitvormers uit het bedrijfsleven met een grote koopkracht.

HostMilano is het evenement waar topspelers uit de hele wereld hun nieuwe technologieën presenteren in die mate dat, zoals buitenlandse kopers zelf zeggen, men nieuwigheden kan vinden die nog niet beschikbaar zijn op de doelmarkten, zelfs voor de bedrijven die al in het land aanwezig zijn.
Nieuwigheden die inspelen op de wensen van gebruikers.
Volgens een enquête uitgevoerd door TradeLab en gepresenteerd tijdens de beurs, is 51% van de Italianen bereid om meer uit te geven in de horeca (de op een na grootste uitgavepost nà reizen) en maar liefst twee op de drie (66%) hechten meer belang aan een ervaring dan aan de aankoop van een product. 

De storytelling is belangrijk en werd weerspiegeld in de dynamiek van de sociale media. Alleen al op Instagram overschreed #HostMilano de 1,4 miljoen impressies, waarbij de landen die het evenement het meest volgden op sociale media Italië, Brazilië, de Verenigde Staten, Spanje, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk waren. De respons in de reguliere media was ook opmerkelijk, met 1.342 aanwezige journalisten (waarvan 279 internationaal) en meer dan 5.000 citaten en artikelen.

Volgende editie zal plaatsvinden in Fieramilano, van 17 tot 21 oktober 2025.

25 oktober 2023