U bent hier

Beurs MCE in Milaan blijft onmisbaar voor de HVAC sector

Na het uitstel van 2022, toen de beurs in juni werd georganiseerd, vond MCE - Mostra Convegno Expocomfort - opnieuw in de gebruikelijke periode plaats, namelijk van 12 tot 15 maart 2024. Samen met ISH (Frankfurt) is MCE de belangrijkste Europese beurs voor de HVAC sector (verwarming, ventilatie en airconditioning).

De cijfers zijn zeer positief: ruim 121.000 professionals (90.000 in 2022), waarvan 30% uit het buitenland, hebben de paviljoenen van Fiera Milano bezocht. De grote opkomst en het aantal exposanten (meer dan 1.700, ongeveer 200 meer dan in 2022) bewijzen dat deze industrie in goede toestand verkeert.

Dit is bevestigd door de creatie van een nieuw evenement, dat in 2025 specifiek op warmtepompen zal focussen. 
'Heat Pump Technologies' wordt van 2 tot 3 april 2024 gehouden in het Allianz MiCo in Milaan. Dit nieuw event "komt voort uit een door iedereen gedeelde behoefte - bedrijven, operatoren, brancheorganisaties en instellingen - om de dialoog rond het energietransitieproces niet te onderbreken", zegt Massimiliano Pierini, Managing Director van RX Italy. "We hebben dan aan een evenement gedacht dat gewijd is aan warmtepompen, een 2-daags congres dat precies ontworpen is om de oneven jaren te overbruggen, in afwachting van de volgende editie van MCE."

Ook Vlaanderen was goed vertegenwoordigd op MCE met zes exposanten met een sterk internationaal profiel.

De volgende editie van de beurs zal in maart 2026 plaatvinden.

20 maart 2024