U bent hier

Exporteren voor de sector ‘Vrije tijd en sport’

Specifieke vraag of probleem?

U wenst een antwoord op een vraag of probleem specifiek voor uw bedrijf, product of sector? U heeft import- export cijfers nodig van uw product naar een bepaald land, wenst info over de reglementering op een bepaalde markt?

Stel uw vraag

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de sectoren waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

Met meer dan 665 miljoen gamers is China de grootste gamingmarkt ter wereld. Gestimuleerd door de digitalisering van het land, staat de jongere generatie aan de basis van deze stijgende vraag. Sinds de COVID-19-crisis, die het gebruik van apps en videospelletjes over de hele wereld heeft gestimuleerd, is de Chinese markt een van de meest veelbelovende ter wereld voor gamingbedrijven die hun activiteiten naar het buitenland willen uitbreiden.

De marktstudie “Taiwan Cycle Industry and Business Opportunities” is tot stand gekomen door middel van desk research, bezoeken ter plaatse én fietstochten van onze collega’s in Taipei. De studie biedt een overzicht van de Taiwanese fietsindustrie, statistieken over producties, externe handelsprestaties en belangrijke handelspartners. Ze behandelt de aspecten van de trends en innovaties in de sector, de Taiwanese fietscultuur, de groeiende binnenlandse markt en de opportuniteiten voor Vlaamse bedrijven.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Vanaf 11 januari 2022 is het dragen van een FFP2-masker ook buiten verplicht, indien een afstand van 2 m niet haalbaar is (in binnenruimtes was het al verplicht). De versoepelingen die werden doorgevoerd voor gevaccineerden, blijven gelden. De lockdown voor niet-gevaccineerden wordt op maandag 31 januari beëindigd. De 2 G-regel (gevaccineerd of genezen) voor o.m. de horeca en niet-essentiële winkels blijft voor iedereen van kracht.

De Oekraïense regering werkt naarstig voort aan het hervormingsbeleid en ondertussen kijken steeds meer westerse bedrijven naar de opportuniteiten die het land te bieden heeft. UkraineInvest publiceerde onlangs een nieuwe versie van zijn investeringsgids waarin eveneens een compact overzicht gegeven wordt van een aantal sectoren, wat ook voor bedrijven die geen investering overwegen interessante input kan zijn.