U bent hier

Marktstudies

De voedingsmarkt in Frankrijk is een dynamische en diverse sector die de gewoonten en voorkeuren van de Franse consumenten weerspiegelt. In de studie "De voedingsmarkt in Frankrijk" analyseren we de belangrijkste tendenzen op de Franse voedingsmarkt, de structuur van de voedingswinkels evenals de kansen en uitdagingen voor Vlaamse bedrijven die er willen exporteren.

Deze marktstudie biedt een overzicht van de Chinese chocolademarkt en wil een praktische leidraad zijn voor Vlaamse ondernemers die chocolade wensen uit te voeren naar China. 

De coronapandemie legde de foodservicemarkt in Duitsland volledig plat. Bijkomend kwamen nieuwe onzekerheden op de markt als personeelstekorten en inflatie. Heeft de sector zich ondertussen hersteld? Wat zijn de grootste marktspelers in Duitsland? Welke trends spelen er op de markt? U leest het in deze studie.

Deze studie biedt u een overzicht van de voedingsdistributie in Noorwegen die sinds 2016 gedomineerd wordt door 4 distributiegroepen (3 grote en 1 kleinere). Hoe ze de Noorse markt verdelen en controleren, leest u in de studie van ons kantoor in Oslo.

Wist u dat de verkoop van bier in IJsland pas in 1989 gelegaliseerd werd? Dit had een groot effect op de consumptie van alcoholische dranken. In deze paper krijgt u een beknopt overzicht over hoe de markt er tegenwoordig uitziet.

Hoe ziet de Noorse markt voor alcoholische dranken eruit en hoe is die het afgelopen jaar geëvolueerd? Met welke invoertarieven moet u rekening houden? Hoe kan u zich aanmelden bij Vinmonopolet? Welke instanties en verenigingen zijn belangrijk? Lees het in de paper van ons kantoor in Oslo.

Veel Finnen kopen regelmatig veganistische, vegetarische en biologische voeding, en de overheid heeft voor industriële keukens in de publieke sector het doel gesteld om hun gebruik van biologische en vegetarische voeding te vergroten. In deze studie komt u te weten hoe deze markt er in Finland uitziet, welke producten er vooral populair zijn, hoe de markt er evolueert en welke opportuniteiten er zijn voor Vlaamse producten.

De Foodretail markt in Zwitserland wordt gedomineerd door twee lokale spelers. Wilt u weten hoe de Zwitserse foodretail markt eruit ziet, hoe u deze markt best bewerkt en welke de belangrijkste spelers en trends zijn? Lees dan de marktstudie (update 2023).

Over de hele wereld zijn alcoholvrije dranken aan een opmars bezig. Consumenten zijn zich meer bewust van hun consumptie van alcoholische dranken, of het nu gaat om alcohol volledig uit hun dagelijks leven bannen, dranken kiezen met een lager alcoholpercentage, of alcoholvrije dranken drinken tussen de alcoholische dranken door. Deze trend is zichtbaar op wereldwijde schaal, en ook te zien in de Japanse markt. Welke dranken zijn vooral populair? Wat zijn de kenmerken van de Japanse consumenten van alcoholvrije dranken? Hoe kunnen Vlaamse bedrijven best deelnemen aan de markt? Deze studie tracht hierop een antwoord te formuleren.

Het noorden van Engeland heeft van oudsher sterke handelsbetrekkingen met de EU gehad, vooral op het gebied van eten en drinken, textiel en zware industrie. De brexit bracht veranderingen in de handelsregels, tarieven en douaneprocedures, die voor onzekerheden en ontwrichtingen bij bedrijven hebben gezorgd. Bedrijven in Noord-Engeland hebben nu vooral behoefte aan investeringen, financiële stabiliteit, geschoolde arbeidskrachten, goedkopere grondstoffen, goedkopere energie en een onderbreking van de onrust.

Op 1 januari 2023 gingen in Italië, in lijn met andere EU-landen, de nieuwe regels met betrekking tot de verplichte etikettering van verpakkingen en verpakkingsafval, de zogenaamde 'milieu-etikettering', in voege. Het doel van de nieuwe regels is om het sorteren van afval bij consumentengoederen voor professionals en consumenten te vereenvoudigen. Boetes voor niet-naleving kunnen oplopen tot 40.000 euro. 

Deze paper richt zich tot Vlaamse bedrijven die de Luxemburgse markt willen verkennen en voordeel willen halen uit de mogelijkheden die dit land te bieden heeft. Laat de informatie in deze paper u inspireren bij het zakendoen in Luxemburg!

Pagina's