U bent hier

Marktstudies

Bent U op zoek naar opportuniteiten op de Chinese chocolademarkt?  Kom meer te weten over deze sector in de markstudie gemaakt door ons kantoor in Beijing. U leest er onder andere over nieuwe tendensen, regelgeving, reglementering rond verpakking, distributie- en verkoopkanalen.

De Belgische export naar Japan van verwerkte vleesproducten kende een sterke opmars in 2016 en 2017, alvorens een uitbraak van Afrikaanse varkenspest roet in het eten gooide. De situatie is echter aan de beterhand, en de EPA tussen de Europese Unie en Japan is ondertussen ook van kracht gekomen. Gebasseerd op historische data, hoe ziet de toekomst voor Belgische verwerkte vleesproducten er uit? Wat zijn de procedures en tarieven voor import onder het EPA? Deze paper tracht een antwoord te geven.

De Noren hechten steeds meer belang aan een evenwichtige en gezonde voeding. Via campagnes wil de Noorse regering het verbruik van groenten en fruit nog meer stimuleren. Lees meer in de paper van ons kantoor in Oslo.

Benieuwd hoe het retaillandschap eruit ziet in Mexico en of uw product er succesvol kan zijn? Deze marktstudie geeft u een overzicht van de belangrijkste tendensen en spelers in het land.

Veel Vlaamse bedrijven ontdekken het potentieel van de Zwitserse markt voor de uitvoer van hun producten en diensten. Wat dat laatste betreft, geldt er bij het uitvoeren van werken in Zwitserland een vrij complexe regelgeving. Deze studie geeft u een overzicht van de reglementering hieromtrent.

Deze studie, die werd gerealiseerd met de steun van de EU, geeft toelichting bij de halal productgarantie- en certificatieprocedures voor voeding en dranken die van toepassing zijn onder de huidige wetten en reguleringen in Indonesië. Halal certificering is heel belangrijk in Indonesië aangezien 87% van de bevolking – zo’n 230 miljoen inwoners - moslim is en de vraag naar halal producten blijft stijgen.

Hoewel de VAE een moslimland is, waar de consumptie van alcohol verboden is voor moslims, vormen de vele expats in het land een interessante doelgroep. De verkoop en consumptie wordt er echter strikt gereguleerd. Deze studie biedt u een interessant inzicht in deze markt, een overzicht van de geldende regelgeving en de belangrijkste spelers op de markt. 

De industrie van alcoholische dranken, zoals gedistilleerde likeur, wijn en bier is van groot economisch belang voor Ecuador. Van alle alcoholische dranken is bier het meest geliefde drankje van de Ecuadorianen. Hoewel industriële bieren de Ecuadoriaanse markt domineren, wint ambachtelijk bier steeds meer aan populariteit.

De voedings- en drankenindustrie is een van de belangrijkste sectoren van de Hongaarse economie. Lees meer hierover in bijgaande interessante studie.

Vlaamse (voedings)producten staan garant voor kwaliteit, innovatie en diversiteit. In Canada vallen deze producten dan ook erg in de smaak en ze zijn er al in vele supermarkten terug te vinden. Benieuwd hoe u deze markt moet benaderen? 

In deze korte paper wordt het onderwerp voedingssupplementen en andere gezondheidsproducten in Zweden behandeld. Er wordt ingegaan op het gebruik ervan, de regelgeving en de grote spelers op de Zweedse markt. Voedingssupplementen bevatten alles wat extra voedingswaarde biedt, zoals vitamines, mineralen en verschillende soorten zuren. 

Pagina's