U bent hier

Exporteren voor de sector ‘Voeding en dranken’

Specifieke vraag of probleem?

U wenst een antwoord op een vraag of probleem specifiek voor uw bedrijf, product of sector? U heeft import- export cijfers nodig van uw product naar een bepaald land, wenst info over de reglementering op een bepaalde markt?

Stel uw vraag

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de sectoren waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Stel nu uw producten voor aan aankopers in Zuid-Korea tijdens deze hybride food fair in Seoel.
Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Zuid-Korea
Wanneer
Dinsdag 18 oktober 2022
Waar
Zuid-Korea
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Food & Hotel China (FHC) is de grootste vakbeurs voor voeding en dranken in China. Alle takken uit de voedselindustrie komen hier samen en het brengt u direct in contact met Aziatische/Chinese importeurs en distributeurs. Ook in 2022 zal Flanders Investment & Trade deelnemen aan deze beurs.
Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
China
Wanneer
Van dinsdag 8 november 2022 tot donderdag 10 november 2022
Waar
Shanghai, China
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Welke invloed had de coronapandemie op de Duitse levensmiddelenmarkt? Wat zijn de huidige marktontwikkelingen en -trends? Welke bedrijven domineren de markt? Hoe krijgt u uw voedingswaren in de Duitse rekken? Antwoorden op deze vragen en meer over de Duitse levensmiddelenhandel vindt u in deze studie.  

De zoetwarenindustrie in Duitsland groeit. Deze studie van ons kantoor in Keulen, beschrijft de markt en zijn structuur, alsook de trends en consumptiegedrag. Welke lekkernijen zijn het meeste in trek in Duitsland? Waar let de consument op bij de aankoop van zoetwaren? Lees er meer over in de studie.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Per 1 juli kent de Duitse Verpakkingswetgeving enkele belangrijke wijzigingen. Vanaf deze datum moeten alle bedrijven die in Duitsland verpakkingen op de markt brengen, bij het Duitse verpakkingsregister LUCID, onder de zgn. Zentrale Stelle. ingeschreven zijn. Verder moeten online marktplaatsen en aanbieders van fulfilmentdiensten nagaan of hun klanten voldoen aan de voorschriften inzake verpakkingsregelgeving.  

Op 27 en 29 juni organiseerde Flanders Investment & Trade in samenwerking met AWEX en hub.brussels twee webinars over e-commerce in de sectoren ‘non-food en food’ in Japan. De presentaties die tijdens deze webinars werden gegeven kunt u hieronder downloaden.