U bent hier

Exporteren voor de sector ‘Voeding en dranken’

Specifieke vraag of probleem?

U wenst een antwoord op een vraag of probleem specifiek voor uw bedrijf, product of sector? U heeft import- export cijfers nodig van uw product naar een bepaald land, wenst info over de reglementering op een bepaalde markt?

Stel uw vraag

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de sectoren waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

In 2023 tekent Flanders Investment & Trade opnieuw present op de Speciality & Fine Food Fair, de belangrijkste delicatessenbeurs voor de Britse markt.
Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Verenigd Koninkrijk
Wanneer
Van maandag 11 september 2023 tot dinsdag 12 september 2023
Waar
London, Verenigd Koninkrijk
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Ook in 2023 tekent Flanders Investment & Trade present op Taipei Food Show.
Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Taiwan
Wanneer
Van woensdag 14 juni 2023 tot zaterdag 17 juni 2023
Waar
Taipei, Taiwan
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Sinds 2002 is China de grootste biermarkt ter wereld. De bierindustrie groeit er snel en is goed voor 12 procent van de wereldwijde verkoop. De export van Belgische bieren speelt uiteraard een belangrijke rol op de enorme Chinese afzetmarkt. De laatste jaren hecht men in China veel belang aan de kwaliteit en aan het ambachtelijk karakter van de bieren. Er liggen dus zeker en vast opportuniteiten voor Vlaamse brouwers op de Chinese markt! Deze marktstudie gaat hier dieper op in en behandelt onder andere marktstrategie, markttoegang en trends op de biermarkt in China. Veel leesplezier!

De levensmiddelendetailhandel doet het goed in Finland en is erg gecentraliseerd, maar de online winkels en discounters winnen steeds meer aan belang. Ook private label krijgt meer aandacht, en hier is de Fin meer geneigd om voor uitheemse producten te kiezen. Er zijn dus zeker mogelijkheden voor Vlaamse producenten op de Finse markt, vooral in de midden- en lagere segmenten.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Het Koreaanse bedrijf "Waffle Shop" verkoopt Luikse wafels. Men is op zoek naar producenten of verkopers van parelsuiker uit België om hun wafels te blijven maken. Het moederbedrijf van “Waffle Shop”, Seoul Cookie Company, produceert diepgevroren wafeldeeg en het verbruik van parelsuiker ligt jaarlijks rond de 20 ton.

Nieuws

Van 27 t/m 29 juni 2023 wordt in Tel Aviv en Kiryat Shmoneh de Israel Food Sec Summit georganiseerd. Het event is een combinatie van conferentie, workshops en beurs. Deelname biedt de kans om kennis te maken met het Israëlische innovatie-ecosysteem én relaties op te bouwen binnen de sector.