U bent hier

Nieuws

Zet uw onderneming de eerste stappen op de Ierse markt of wilt u uw beperkte ervaring op deze markt uitbreiden? Neem dan op 21 mei zeker deel aan UNIZO's kick-off-sessie van het traject Ierland 4Explorers. Met het traject begeleiden Flanders Investment & Trade en UNIZO u op een intensieve manier naar deze markt.

Duitsland zag zijn economie vorig jaar krimpen met 0,3 procent, zo blijkt uit de eerste raming van het bruto binnenlands product die het Bundesamt für Statistik bekendmaakte.

Interesse om deel te nemen aan een handelsbeurs of een congres in Mexico? Het kantoor van Flanders Investment & Trade in Mexico-City heeft een overzicht samengesteld van de belangrijkste beurzen en congressen die zullen plaatsvinden in de eerste jaarhelft van 2024.

De beurs MIBA 2023 vond plaats van 15 tot 17 november 2023 in Milaan en bewees opnieuw een van de belangrijkste evenementen in de smart building- en veiligheidssector te zijn.

In opdracht van de Nederlandse ambassade in Brussel organiseert Hogeschool UCLL een onderzoek naar de factoren die het zakendoen tussen Nederlandse mkb-bedrijven en Vlaamse kmo’s hinderen of bevorderen. Wilt u ook succesvol zakendoen met bedrijven over de grens en lukt het u ondanks de nodige inspanningen niet of hebt u het juiste recept voor succes al gevonden? Vul alvast de algemene online bevraging in (deadline 13/11).

Verbund is Oostenrijks belangrijkste elektriciteitsproducent. Het acceleratorprogramma van deze topspeler geeft start-ups de kans om mee te werken aan de technologie en de businessmodellen van morgen in de energie- en infrastructuursector. Ontdek meer over de focusdomeinen van de 2023-editie van hun wedstrijd in onderstaand bericht. Geïnteresseerden moeten zich ten laatste op 10 november 2023 melden. 

Oekraïens Transkarpatië bevindt zich in het zuidwesten van het land en grenst aan 4 EU-lidstaten. De regio wordt niet geconfronteerd met gevechten maar biedt vandaag wel een thuis aan talrijke Oekraïners die alles in het oosten en zuiden achter moesten laten. Traditioneel is de landbouwsector zeer belangrijk in de regio, maar er dienen zich ook kansen aan in andere sectoren zoals (hernieuwbare) energie, afvalverwerking, gezondheidszorg en bouw. 

Pagina's