U bent hier

Nieuws

Duitsland zag zijn economie vorig jaar krimpen met 0,3 procent, zo blijkt uit de eerste raming van het bruto binnenlands product die het Bundesamt für Statistik bekendmaakte.

Interesse om deel te nemen aan een handelsbeurs of een congres in Mexico? Het kantoor van Flanders Investment & Trade in Mexico-City heeft een overzicht samengesteld van de belangrijkste beurzen en congressen die zullen plaatsvinden in de eerste jaarhelft van 2024.

Volynië is een provincie in het noordwesten van Oekraïne. Grenzend aan Polen en Belarus ligt de regio eigenlijk dichter bij Warschau dan bij Kyiv. Benieuwd naar het economische potentieel en strategische projecten aldaar? Neem dan zeker even de tijd voor het regiopaspoort dat samengesteld werd door het lokale ontwikkelingsagentschap. 

In opdracht van de Nederlandse ambassade in Brussel organiseert Hogeschool UCLL een onderzoek naar de factoren die het zakendoen tussen Nederlandse mkb-bedrijven en Vlaamse kmo’s hinderen of bevorderen. Wilt u ook succesvol zakendoen met bedrijven over de grens en lukt het u ondanks de nodige inspanningen niet of hebt u het juiste recept voor succes al gevonden? Vul alvast de algemene online bevraging in (deadline 13/11).

Bent u geïnteresseerd in de Duitse markt of hebt u een specifieke wens om deze dynamische markt te betreden? De 'German Day' op 23 november van AHK debelux, de Belgisch-Luxemburgs-Duitse Kamer van Koophandel, biedt u de mogelijkheid om meer te weten te komen over de cruciale aspecten voor een succesvolle toetreding tot de Duitse markt.

Het Roemeense North-East Regional Development Agency houdt zich o.m. bezig met de coördinatie van regionale projecten en het beheren van EU-subsidies. Het noordoosten van het land mag rekenen op een substantiële instroom van EU-middelen die de regio moeten helpen bij het realiseren van haar economische groeicapaciteit. Lees meer over het investeringslandschap, kansrijke sectoren en de diverse ondersteuningsinstrumenten in de bijgevoegde brochure. 

De Franse overheid lanceerde in 2023 een plan om ambachtslieden “métiers d’art” en hun gespecialiseerde knowhow te ondersteunen. Er zijn binnenkort mogelijkheden voor buitenlandse ambachtslieden om deel te nemen aan uitwisselingsprogramma’s in Frankrijk.

E-commerce is booming business in Centraal-Europa. Esign organiseert op 21 juni een webinar over succesvol zakendoen op Allegro, de belangrijkste b2c-marktplaats van Midden-Europa. Allegro is wereldwijd de 10de populairste marktplaats en het in Polen razendpopulaire bedrijf is nu volop bezig met een expansie naar andere landen in de regio. Dit webinar biedt u praktische tips om succesvol actief te zijn op dit belangrijk platform.

Hongarije maakt een periode van sterke inflatie door waarbij een loon-prijsspiraal aan het ontstaan is. De inflatie bedroeg in 2022 gemiddeld 14,5%, maar in december 2022 piekte deze naar maar liefst 24,5%. De sterkste prijsstijgingen werden genoteerd voor elektriciteit, gas, brandstoffen en voeding die gedurende het jaar met 45 à 55% duurder werden. 

Vanaf 1 januari 2023 gaan in Italië, in lijn met andere EU-landen, de nieuwe regels in met betrekking tot de verplichte etikettering van verpakkingen en verpakkingsafval, de zogenaamde 'milieu-etikettering'. Het doel van de nieuwe regels is het sorteren van afval bij consumentengoederen voor professionals en consumenten te vereenvoudigen. Boetes voor niet-naleving kunnen oplopen tot 40.000 euro. 

Pagina's