U bent hier

Exporteren voor de sector ‘Milieu’

Specifieke vraag of probleem?

U wenst een antwoord op een vraag of probleem specifiek voor uw bedrijf, product of sector? U heeft import- export cijfers nodig van uw product naar een bepaald land, wenst info over de reglementering op een bepaalde markt?

Stel uw vraag

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de sectoren waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Gebeten door het thema 'Energie'? Flanders Investment & Trade tekent present op de ‘EnergyWeek’ in Vaasa (Finland). Dit event brengt energie-experten van over de hele wereld bij elkaar om informatie te delen, het laatste nieuws en de meest interessante cases te ontdekken. EnergyWeek richt zich op categorieën van producten en diensten zoals duurzame energie, slimme energie, gasenergie en energieopslag. Interessante onderwerpen die aan bod zullen komen zijn onder meer digitalisering, batterijen en opslag, circulaire economie, toekomstige slimme steden, energieregulering, bedrijfsleven en innovatie.
Doelsector
Energie en milieu
Doelmarkt
Finland
Wanneer
Van maandag 21 maart 2022 tot vrijdag 25 maart 2022
Waar
Vaasa, Finland
Organisatie
Flanders Investment & Trade
De Singapore International Water Week, die georganiseerd wordt samen met de Clean Environment Summit Singapore, is één van de belangrijkste beurzen wat betreft water in Azië. Met 24.000 bezoekers in 2018, is dit 4-daagse evenement één van de interessantste plaatsen om Aziatische klanten te ontmoeten. Na de digitale versie van 2021, gaat in 2022 opnieuw een fysieke versie door van dit 2-jaarlijkse evenement. Waterbeheer blijft ook in Azië een uitdaging en Singapore heeft een voortrekkersrol met hun “every drop counts” principe waarin ze aan doorgedreven waterzuivering doen om drinkbaar water (New Water) te produceren uit afvalwater. Ze blijven echter steeds op zoek naar innovatieve technologie om hun waterrecuperatie nog te verbeteren. Als voorbeeld voor de regio wordt de technologie die in Singapore wordt toegepast vaak ook overgenomen door andere landen in de regio.
Doelsector
Energie, ict, milieu en overheid
Doelmarkt
Singapore
Wanneer
Van zondag 17 april 2022 tot donderdag 21 april 2022
Waar
Singapore, Singapore
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De circulaire economie in Israël is in volle ontwikkeling en biedt potentieel voor de Vlaamse bedrijven. Ondanks de coronacrisis intensiveren de Israëlische inspanningen zich op dit gebied. U vindt een stand van zaken in deze update van onze studie over de circulaire economie in Israël van 2019. Kom meer te weten over de nieuwe trends die zich in deze sector ontwikkelen en lees deze update. 

Het doel van dit korte overzicht is het vorige document te actualiseren en, meer specifiek, om licht te werpen op de nieuwe trends en hun betekenis, met een focus op een aantal facetten van de circulaire economie; facetten die veranderingen hebben ondergaan sinds de publicatie van het eerste overzicht over deze sector.

Als kandidaat-lidstaat van de EU moet Servië haar wet- en regelgeving rondom milieu aanpassen aan het Europese acquis. Hoewel het land al stappen in de juiste richting gezet heeft, zijn extra inspanningen nodig voor o.m. water- en afvalbeheer. Servië moet in deze domeinen een grote achterstand wegwerken en kan hiervoor rekenen op ondersteuning door Europa en verschillende internationale financiële instellingen. In deze studie vindt u een stand van zaken van de uitdagingen waarmee het land geconfronteerd wordt.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Een Peruaans bedrijf is op zoek naar bouwbedrijven die interesse hebben in de bouw van een miniwaterkrachtcentrale in Peru met een capaciteit van 9 MW; het gaat om een turnkey-project onder EPC-contract (Engineering, Procurement, Construction). 

Japan heeft op 10 december 2021 een tender gelanceerd voor windmolenparken op zee. Voorstellen zijn welkom tot 10 juni 2022. Het project beslaat 356 MW en past in het beleid van de Japanse regering om tegen 2040 een bijkomende productiecapaciteit van 30 tot 45 GW op zee te creëren. 

Nieuws

De VS zet hoe langer hoe meer in op klimaat- en cleantechnologie, in hun zoektocht naar innovatieve oplossingen kijken ze daarbij over de grenzen heen.

SelectUSA Tech organiseert een virtuele missie naar de VS van 15-17 februari 2022, dit is een gratis initiatief.