U bent hier

Exporteren voor de sector ‘Milieu’

Specifieke vraag of probleem?

U wenst een antwoord op een vraag of probleem specifiek voor uw bedrijf, product of sector? U heeft import- export cijfers nodig van uw product naar een bepaald land, wenst info over de reglementering op een bepaalde markt?

Stel uw vraag

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de sectoren waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Marktstudies

Als kandidaat-lidstaat van de EU moet Servië haar wet- en regelgeving rondom milieu aanpassen aan het Europese acquis. Hoewel het land al stappen in de juiste richting gezet heeft, zijn extra inspanningen nodig voor o.m. water- en afvalbeheer. Servië moet in deze domeinen een grote achterstand wegwerken en kan hiervoor rekenen op ondersteuning door Europa en verschillende internationale financiële instellingen. In deze studie vindt u een stand van zaken van de uitdagingen waarmee het land geconfronteerd wordt.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

De teerverontreiniging aan de kusten van Israël in februari 2021 veroorzaakte schade aan harde oppervlakken, zoals strandrotsen, golfbrekers en promenades. Terwijl het schoonmaken van een zandstrand met eenvoudige handmatige middelen kan worden gedaan, is het schoonmaken van teer van harde oppervlakken een uitdaging die speciale apparatuur en professionele knowhow vereist. Het Israëlische ministerie van Milieubescherming stelt daarom een lijst samen van bedrijven die dit probleem op verschillende manieren kunnen aanpakken (niet noodzakelijk door hetzelfde bedrijf, onder leiding van mariene ecologen).

Doel van de oproep: Reinigen van de teer van de harde oppervlakken met geschikte apparatuur en ervaren personeel / Fabricage of invoer van  oppervlaktereinigingsmiddelen die voldoen aan de voorwaarden die hieronder worden omschreven. Datum van publicatie: 28.02.2021 / Deadline: Niet gegeven.

Nieuws

De langetermijnbegroting van de EU, in combinatie met NextGenerationEU, zal het grootste stimuleringspakket zijn dat ooit uit de EU-begroting is gefinancierd. Een totaal van 1.8 miljard euro zal helpen bij de wederopbouw van een Europa na de globale coronaviruspandemie. Het ontwerp van het Griekse Nationale Herstel- en Veerkrachtplan bevat vier hoofdcomponenten voor de strategie van het land.