U bent hier

Nieuws

Omwille van COVID-19 werden vele beurzen en businessevents in Mexico afgelast of uitgesteld tot 2021. Enkele expo’s en events zullen echter op een virtuele manier georganiseerd worden. Op deze manier kunnen Vlaamse exporteurs dit jaar toch interessante contacten leggen in Mexico. Hierbij vindt u een overzicht van de virtuele events die plaatsvinden in Mexico in de 2de jaarhelft van 2020.

Investeerders van de privésector bereiden zich voor om het grootste deel van de 500 tot 700 miljard Braziliaanse reais aan investeringen met betrekking tot sanitaire voorzieningen op zich te nemen. Dit zal nodig zijn om het doel van de uitbreiding van water- en rioleringssystemen over heel Brazilië tegen 2033 te bewerkstelligen. Het nieuwe wettelijke kader omtrent sanitaire voorzieningen dat deze investeringen uitlokt, werd onlangs goedgekeurd door de Braziliaanse Senaat.

Grensoverschrijdend ondernemen is een thema dat vooral in grensregio’s, zoals in Nederland en Vlaanderen, veel aandacht krijgt. Voor ondernemers in de grensregio’s is een buurland een grote potentiële nieuwe of uitbreidingsmarkt voor zowel afzet als arbeidskrachten. SEOR heeft een inventaris gemaakt van welke obstakels ondernemers van MKB/KMO-bedrijven kunnen tegenkomen bij grensoverschrijdend ondernemen in het grensgebied Noord-Brabant/Zeeland en Vlaanderen. Ook zijn mogelijke oplossingen en tips voor andere ondernemers in kaart gebracht. Lees meer in de studie.

Ook het Groothertogdom Luxemburg is in de ban van het coronavirus COVID-19. In het nieuwsbericht vindt u informatie over de algemene toestand, de genomen voorzorgsmaatregelen, de economische steunmaatregelen en de exitstrategie van de overheid.

HORECA is de belangrijkste beurs in Griekenland wat betreft de toelevering en uitrusting van horecabedrijven. Ze wordt jaarlijks georganiseerd en brengt professionals uit de toeristische sector samen met de toeleveringsketen van de horecasector.

De hotel/restaurant- en voedingssector is een belangrijke economische pijler in de regio Midi-Pyrénees. De regio biedt een mooi potentieel voor Vlaamse bedrijven die innovatieve producten kunnen aanbieden aan de horecasector. Daarom bezocht ons kantoor in Bordeaux voor u SMAHRT, Salon des Métiers de l’Alimentation & de l’Hôtellerie-Restauration, een tweejaarlijkse vakbeurs voor de horeca- en voedingssector in Toulouse.

Duitsland blijft nog steeds een 'beurzenland'. Dat blijkt uit het gigantisch aanbod aan vakbeurzen, zowel internationaal, nationaal of regionaal, in alle mogelijke sectoren/activiteitsdomeinen. Een bezoek of een deelname aan een vakbeurs biedt de gelegenheid tot persoonlijke ontmoetingen met uw doelpubliek. Ook het FIT-team in Duitsland bezoekt jaarlijks een heel aantal beurzen om voeling te houden met de Duitse markt. Wilt u weten welke beurzen door iemand van FIT-Duitsland zal bezocht worden? Kunnen wij iets voor u betekenen op de bezochte vakbeurzen?

De Griekse economie blijft groeien, waardoor een aantal grote projecten worden gedeblokkeerd. Een van deze projecten is Hellinikon, de voormalige luchthaven van Athene, die volledig zal omgebouwd worden tot een 'smart city'.

Vanaf januari 2020 zullen pretparken in Brazilië geen invoertaksen meer betalen op de aankoop van producten uit het buitenland. De bedoeling van deze maatregel is om de bestaande parken te moderniseren en uit te breiden en om de bouw van nieuwe pretparken te stimuleren. De andere bestaande belastingen op de aankoop van de producten blijven evenwel gelden.

 

Pagina's