U bent hier

Exporteren voor de sector ‘Machines’

Specifieke vraag of probleem?

U wenst een antwoord op een vraag of probleem specifiek voor uw bedrijf, product of sector? U heeft import- export cijfers nodig van uw product naar een bepaald land, wenst info over de reglementering op een bepaalde markt?

Stel uw vraag

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de sectoren waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

De Hannover Messe is de meest toonaangevende internationale vakbeurs voor de technologische en maakindustrie. De beurs staat sinds jaar en dag bekend als een belangrijk wereldforum voor alles wat te maken heeft met Industrie 4.0. Gedurende 5 dagen presenteren zo'n 4000 standhouders aan meer dan 130.000 bezoekers hun nieuwste technologieën en diensten waarmee ze oplossingen bieden die aansluiten bij de belangrijkste industriële trends en uitdagingen. Flanders Investment & Trade zal voor het eerst aanwezig zijn met een volwaardige groepsstand in hal 8 bestaande uit een zone met individuele standen + PSB's, en waarbij 2 formules worden aangeboden (individuele modules + 'product samble booth'). Daarnaast voorzien we op het FIT paviljoen ook een startup zone. Ook hydrogen zetten we in de kijker. Benieuwd naar dit niet te missen-event? Lees dan snel verder.
Doelsector
Automotive, electronica, ict en machines
Doelmarkt
Duitsland
Wanneer
Van maandag 22 april 2024 tot vrijdag 26 april 2024
Waar
Hannover, Duitsland
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Heb je interesse om de Aziatische markt te verkennen en nieuwe zakelijke kansen te creëren in de healthcare sector? Wil je in contact komen met potentiële klanten, partners en beleidsmakers in Thailand en Singapore? Dan is deze groepszakenreis iets voor jou!
Doelsector
Biotechnologie, gezondheid en farma, en machines
Doelmarkt
Thailand en Singapore
Wanneer
Van zondag 8 september 2024 tot woensdag 11 september 2024
Datum onder voorbehoud!
Waar
Bangkok, Thailand
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Het noorden van Engeland heeft van oudsher sterke handelsbetrekkingen met de EU gehad, vooral op het gebied van eten en drinken, textiel en zware industrie. De brexit bracht veranderingen in de handelsregels, tarieven en douaneprocedures, die voor onzekerheden en ontwrichtingen bij bedrijven hebben gezorgd. Bedrijven in Noord-Engeland hebben nu vooral behoefte aan investeringen, financiële stabiliteit, geschoolde arbeidskrachten, goedkopere grondstoffen, goedkopere energie en een onderbreking van de onrust.

Op 1 januari 2023 gingen in Italië, in lijn met andere EU-landen, de nieuwe regels met betrekking tot de verplichte etikettering van verpakkingen en verpakkingsafval, de zogenaamde 'milieu-etikettering', in voege. Het doel van de nieuwe regels is om het sorteren van afval bij consumentengoederen voor professionals en consumenten te vereenvoudigen. Boetes voor niet-naleving kunnen oplopen tot 40.000 euro. 

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

UAB Technobaltic houdt zich bezig met de verkoop van professionele pomp- en generatorapparatuuroplossingen voor de industrie en huishoudens. Vlaamse leveranciers van water- en oliepompen, pompen voor voedselproductie, diesel- en benzinegeneratoren en brandblusstations zijn welkom om de mogelijkheden voor een samenwerking met Technobaltic te verkennen.

Nieuws

Volynië is een provincie in het noordwesten van Oekraïne. Grenzend aan Polen en Belarus ligt de regio eigenlijk dichter bij Warschau dan bij Kyiv. Benieuwd naar het economische potentieel en strategische projecten aldaar? Neem dan zeker even de tijd voor het regiopaspoort dat samengesteld werd door het lokale ontwikkelingsagentschap. 

Van 19 tot 21 juni 2024 vindt Manufacturing World Tokyo Event 2024 plaats. Dit evenement is een toonaangevende vakbeurs voor smart productie in Japan en biedt een uitstekende gelegenheid voor Vlaamse kmo’s om de Japanse markt te verkennen en kansen te ontdekken. Geïnteresseerde bedrijven kunnen aanspraak maken op een tegemoetkoming vanuit de EU voor reis- en verblijfskosten via de call PIMAP4Sustainability. Meer informatie hierover leest u in dit artikel.