U bent hier

Nieuws

Energiebedrijf Orlen is een van de grootste bedrijven in Centraal- en Oost-Europa. Sinds 2021 heeft het bedrijf een start-upprogramma voor techbedrijven onder de naam Orlen Skylight. Jonge bedrijven kunnen hierin hun oplossingen voorstellen zodat ze getest kunnen worden in een commerciële omgeving. Voor een nieuwe projectoproep zoeken ze start-ups met oplossingen voor energieproductie en tankstations.

Van 7 tot 9 februari loopt in Berlijn de vakbeurs Fruit Logistica, een van ’s werelds belangrijkste evenementen voor de sector van fruit en groenten. Via AHK Debelux kan u als bezoeker een korting krijgen op uw toegangsticket.

Duitsland zag zijn economie vorig jaar krimpen met 0,3 procent, zo blijkt uit de eerste raming van het bruto binnenlands product die het Bundesamt für Statistik bekendmaakte.

KM Malta Airlines Ltd. is de nieuwe luchtvaartmaatschappij van de Maltese eilanden die haar eerste vlucht zal uitvoeren op 31 maart 2024.

KM Malta Airlines werd opgericht om de connectiviteit van de Maltese eilanden met Europa en daarbuiten te beschermen en te verbeteren, om de voortdurende economische ontwikkeling van de eilanden te ondersteunen en om uit te groeien tot een succesvolle en duurzame luchtvaartmaatschappij. In de plannen van de regering zou de oprichting van KM Malta Airlines, de nieuwe Maltese luchtvaartmaatschappij, positiviteit moeten brengen op het gebied van duurzaamheid, toerisme en economische vooruitzichten.

Interesse om deel te nemen aan een handelsbeurs of een congres in Mexico? Het kantoor van Flanders Investment & Trade in Mexico-City heeft een overzicht samengesteld van de belangrijkste beurzen en congressen die zullen plaatsvinden in de eerste jaarhelft van 2024.

Volynië is een provincie in het noordwesten van Oekraïne. Grenzend aan Polen en Belarus ligt de regio eigenlijk dichter bij Warschau dan bij Kyiv. Benieuwd naar het economische potentieel en strategische projecten aldaar? Neem dan zeker even de tijd voor het regiopaspoort dat samengesteld werd door het lokale ontwikkelingsagentschap. 

Het Oekraïense State Property Fund werkt aan de privatisering en/of herlancering van verschillende bedrijven in een brede waaier aan sectoren zoals landbouw, chemie, machinebouw, transport en mijnbouw.

In 2013 kondigde president Xi Jinping de ontwikkeling van een Nieuwe Zijderoute aan die vooral de handel per spoor en over zee moet faciliteren. Benieuwd of en welke kansen dit schept voor uw bedrijf? Dan is het Nieuwe Zijderoute4Discoverers project van UNIZO iets voor u. In het eerste deel van de zakenreis worden een aantal belangrijke steden en logistieke hubs in Vlaanderen, Duitsland en Polen bezocht, later volgt een reis naar Centraal-Azië. 

In opdracht van de Nederlandse ambassade in Brussel organiseert Hogeschool UCLL een onderzoek naar de factoren die het zakendoen tussen Nederlandse mkb-bedrijven en Vlaamse kmo’s hinderen of bevorderen. Wilt u ook succesvol zakendoen met bedrijven over de grens en lukt het u ondanks de nodige inspanningen niet of hebt u het juiste recept voor succes al gevonden? Vul alvast de algemene online bevraging in (deadline 13/11).

De Europese Investeringsbank (EIB) heeft een overeenkomst getekend met het Tsjechische ministerie van Financiën om een ​​lening van 24 miljard kronen (975 miljoen euro) te verstrekken voor de ontwikkeling van de spoorwegen. Het bedrag wordt tussen 2023 en 2027 in 40 projecten geïnvesteerd.

Pagina's