U bent hier

Marktstudies

De coronacrisis met haar lockdowns en het sluiten van de winkels heeft ook gevolgen gehad voor de Duitse modehandel. Welke veranderingen heeft de pandemie teweeggebracht? Heeft de consument zijn koopgedrag aangepast? Welke zijn de trends? Ontdek het in de studie van ons kantoor in Keulen.

Deze studie geeft een overzicht van de Tsjechische retailsector, zowel food als non-food. De laatste jaren is deze markt enorm veranderd: nieuwe trends namen hun intrede en shoppingcentra krijgen nieuwe concepten. Ook het koopgedrag van de Tsjechische consument is gewijzigd, de Tsjechen geven de voorkeur aan een snelle en gemakkelijke manier van winkelen. Het feit dat de koopkracht van de gemiddelde Tsjechische inwoner ten opzichte van vorig jaar gestegen is, vertaalt zich ook in hun belangstelling voor biovoeding, veganistische en vegetarische producten, kant-en-klare producten. Interesse? Lees dan zeker verder.

Beschrijving van de belangrijkste distributiekanalen in de schoenensector in Noorwegen.

Hoe is de schoenenmarkt georganiseerd in Noorwegen? Wat zijn de trends? Waar liggen de uitdagingen en de kansen? Wie zijn de belangrijkste spelers, vakorganisaties, ...? Ontdek het allemaal in de studie van ons kantoor in Noorwegen.

Benieuwd hoe het retaillandschap eruit ziet in Mexico en of uw product er succesvol kan zijn? Deze marktstudie geeft u een overzicht van de belangrijkste tendensen en spelers in het land.

Wie de Zweedse modemarkt wil betreden, doet er goed aan zich op voorhand te verdiepen in de talloze Zweedse modemerken. Zo komt u te weten waar Zweedse aankopers naar op zoek zijn. De Zweedse merken zijn terug te vinden in bijna 40 landen, soms in beperkte volumes. Deze studie helpt u alvast op weg. 

De laatste jaren is er een enorme verandering in het gedrag van de Noorse consument. Niet alleen is de koopkracht gestegen maar de verbruiker is ook op zoek naar variëteit, kwaliteit en design. Hoogkwalitatieve winterkledij en praktische, comfortabele sportkledij zijn sterk in aantrek. In 2019 was de totale kledingbranche goed voor een omzet van 30,1 miljard NOK.

Hoe ziet de markt voor e-commerce eruit in Noorwegen? Wie zijn de belangrijkste spelers? Lees het in de studie van ons kantoor in Oslo.

De Koreaanse mode-industrie is aan een opmars bezig om één van de belangrijkste afzetmarkten voor modeproducten te worden. De studie geeft een overzicht van wat er zich op dit moment afspeelt op deze veel belovende markt.

De studie geeft onder andere een antwoord op vaak gestelde vragen als: Hoe ziet de actuele marktsituatie in Duitsland eruit? Hoe is de Duitse kledingsector gestructureerd? Welke winkeltypes zijn aanwezig binnen de kledingsector? Wat zijn de actuele trends in deze industrie?

De Zuid-Afrikaanse kleinhandelssector voor kleding & schoeisel kende  tussen 2010 en 2014 een jaarlijkse groei van bijna 9% en was in 2014 goed voor inkomsten ter waarde van 7,4 miljard rand.

Door de sterke neerwaartse trend in de lokale productie van kleding en schoeisel en de almaar groeiende vraag naar verscheidenheid qua kleur en stijl worden de grootste kleinhandelaars verplicht het gros van hun producten in te voeren. Hoewel China in deze segmenten domineert, is er ook vanuit Europa een belangrijke afzet die weliswaar gedeeltelijk is gericht op het hogere kwaliteitssegment van designerkledij, waarvoor er dan ook een duidelijke markt bestaat.

Pagina's