U bent hier

Exporteren voor de sector ‘Kleding en accessoires’

Specifieke vraag of probleem?

U wenst een antwoord op een vraag of probleem specifiek voor uw bedrijf, product of sector? U heeft import- export cijfers nodig van uw product naar een bepaald land, wenst info over de reglementering op een bepaalde markt?

Stel uw vraag

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de sectoren waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

De laatste editie van de vakbeurs MIDO in Milaan bevestigde dat de Italiaanse optiekindustrie opnieuw fors aan het groeien is. Interesse in deze sector? Geef uw ogen dan de kost en neem zeker een kijkje in deze door ons team in Milaan opgestelde paper. 

Hoewel nog niet helemaal terug op precoronaniveau herpakte de Noorse kledingbranche zich in 2021 en realiseerde een omzet van bijna 29 miljard kronen (+/- € 2,8 miljard). Deze paper van ons kantoor in Oslo is verplichte kost voor al wie op zoek is naar een goede introductie tot de Noorse kledingmarkt. U vindt o.m. antwoorden op vragen als: wat zijn de belangrijke tendensen? Wie domineert de markt? Hoe zit het met de lokale productie? Moet ik rekening houden met douanerechten wanneer ik in niet-EU-lidstaat Noorwegen wil verkopen? 

Nieuws

Hongarije maakt een periode van sterke inflatie door waarbij een loon-prijsspiraal aan het ontstaan is. De inflatie bedroeg in 2022 gemiddeld 14,5%, maar in december 2022 piekte deze naar maar liefst 24,5%. De sterkste prijsstijgingen werden genoteerd voor elektriciteit, gas, brandstoffen en voeding die gedurende het jaar met 45 à 55% duurder werden.