U bent hier

Exporteren voor de sector ‘Kleding en accessoires’

Specifieke vraag of probleem?

U wenst een antwoord op een vraag of probleem specifiek voor uw bedrijf, product of sector? U heeft import- export cijfers nodig van uw product naar een bepaald land, wenst info over de reglementering op een bepaalde markt?

Stel uw vraag

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de sectoren waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

Hoewel nog niet helemaal terug op precoronaniveau herpakte de Noorse kledingbranche zich in 2021 en realiseerde een omzet van bijna 29 miljard kronen (+/- € 2,8 miljard). Deze paper van ons kantoor in Oslo is verplichte kost voor al wie op zoek is naar een goede introductie tot de Noorse kledingmarkt. U vindt o.m. antwoorden op vragen als: wat zijn de belangrijke tendensen? Wie domineert de markt? Hoe zit het met de lokale productie? Moet ik rekening houden met douanerechten wanneer ik in niet-EU-lidstaat Noorwegen wil verkopen? 

Het comfort van leveringen aan huis, het uitgebreide aanbod dat de klok rond beschikbaar is, … Consumenten shoppen steeds vaker online. Ook in Nederland, in 2021 de 17e grootste markt voor e-commerce ter wereld met een netto-omzet van 20,5 miljard euro voor de online verkoop van fysieke goederen. De totale waarde van de e-commercemarkt voor 2021 inclusief diensten bedroeg 30,6 miljard euro.

Nieuws

De OESO stelde in haar recente ‘Economic Outlook’ (2022/11) de economische vooruitzichten voor alle landen bij naar onder, ook voor Zwitserland. Wilt u weten wat de economische vooruitzichten voor Zwitserland zijn in 2023-2024 volgens de OESO? Lees dan het verslag.