U bent hier

Exporteren voor de sector ‘Kleding en accessoires’

Specifieke vraag of probleem?

U wenst een antwoord op een vraag of probleem specifiek voor uw bedrijf, product of sector? U heeft import- export cijfers nodig van uw product naar een bepaald land, wenst info over de reglementering op een bepaalde markt?

Stel uw vraag

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de sectoren waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Ontdek de mogelijkheden voor uw bedrijf tijdens het Big Science Business Forum. Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19.
Doelsector
Automotive, bouw, bouwmaterialen, chemie en kunststoffen, consultancy en diensten, electronica, elektro, energie, grafische industrie, ict, kleding en accessoires, logistiek en transport, lucht- en ruimtevaart, machines, media en communicatie, metaal, milieu, onderwijs, veiligheid en verpakking
Doelmarkt
Spanje
Wanneer
Van dinsdag 28 september 2021 tot vrijdag 1 oktober 2021
Datum onder voorbehoud!
Waar
Granada, Spanje
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Deze studie geeft een overzicht van de Tsjechische retailsector, zowel food als non-food. De laatste jaren is deze markt enorm veranderd: nieuwe trends namen hun intrede en shoppingcentra krijgen nieuwe concepten. Ook het koopgedrag van de Tsjechische consument is gewijzigd, de Tsjechen geven de voorkeur aan een snelle en gemakkelijke manier van winkelen. Het feit dat de koopkracht van de gemiddelde Tsjechische inwoner ten opzichte van vorig jaar gestegen is, vertaalt zich ook in hun belangstelling voor biovoeding, veganistische en vegetarische producten, kant-en-klare producten. Interesse? Lees dan zeker verder.

Beschrijving van de belangrijkste distributiekanalen in de schoenensector in Noorwegen.

Hoe is de schoenenmarkt georganiseerd in Noorwegen? Wat zijn de trends? Waar liggen de uitdagingen en de kansen? Wie zijn de belangrijkste spelers, vakorganisaties, ...? Ontdek het allemaal in de studie van ons kantoor in Noorwegen.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

In de lente van 2020 kreeg Litouwen de coronapandemie vrij goed onder controle dankzij haar lage bevolkingsdichtheid en vroege maatregelen van de regering. Na de zomer begon het aantal besmettingen echter opnieuw toe te nemen en ondertussen zijn de cijfers snel gegroeid. Sinds half december is er een zeer strenge lockdown van kracht, die voorlopig tot eind februari duurt: o.a. mogen winkels enkel essentiële producten verkopen en zijn alleen noodzakelijke verplaatsingen tussen gemeentes toegestaan. De krimp in bbp in 2020 wordt geschat op 2,3%, uiteindelijk veel minder dan de gevreesde 10%. Personen die vanuit België naar Litouwen reizen moeten verplicht 14 dagen in zelfisolatie gaan, of kunnen aantonen dat ze binnen 48 uur vóór vertrek, of onmiddellijk na aankomst in Litouwen, een negatieve coronatest hebben afgelegd.

De Italiaanse regering vaardigde op 14 januari 2021 een nieuw decreet uit (Dpcm 14/01/2021) met maatregelen in het kader van de corona-exitstrategie. De richtlijnen in het wetsdecreet gelden vanaf 16 januari 2021 tot 05 maart 2021 en vervangen de bepalingen van DPCM van 3 december 2020.
De noodtoestand wordt verlengd tot 30 april 2021.

Let wel op: specifieke verordeningen op regionaal of lokaal niveau kunnen hiervan afwijken!