U bent hier

Marktstudies

Litouwen beschikt over een bloeiend landschap van biowetenschappen en biotechnologie, dat zich toespitst op cel- en gentherapie, proteïnen, geavanceerde medische technologie en toediening van geneesmiddelen. Waarom deze sector het zo goed doet en hoe deze in elkaar zit, leest u in de studie van ons kantoor in Vilnius.

Op zoek naar info over de logistieke markt voor de gezondheidszorgsector in Italië? Dan vormt deze paper van ons kantoor in Milaan een prima vertrekpunt om vertrouwd te raken met de tendenzen, de belangrijkste betrokkenen, de uitdagingen en nieuwe ontwikkelingen op de markt. 

Deze marktstudie geeft u een uitgebreide introductie tot het Indiase life sciences landschap. India kent immers een bloeiende life sciences sector, die, ondersteund door een aantal bestuursmaatregelen, de laatste jaren grote stappen vooruit zette. Daarnaast overschouwt deze studie de sub-segmenten van de life science sector en geeft aan waar de opportuniteiten zich voor Vlaamse bedrijven bevinden. Als laatste topic gaat men dieper in op de life science hub in Hyderabad, Telangana waar men multidisciplinaire cluster-to-cluster samenwerkingen aangaat om zo tot mooie resultaten te komen.

Ierland heeft haar industriële basis omgevormd tot een efficiënte, moderne economie. De productiesector in Ierland is hierin een van de goed presterende motoren, met clusters van wereldklasse in sectoren zoals biofarmaceutica, elektronica, medische technologie en voedselproductie. Ondanks hoge inflatie en aanzienlijke uitdagingen binnen toeleveringsketens, zijn Ierse bedrijven optimistisch voor verdere groei. Dit rapport geeft een beknopt overzicht van de huidige en toekomstige opportuniteiten in Ierland voor Vlaamse bedrijven met activiteiten in Manufacturing 4.0.

Oostenrijk beschikt over een zeer goed en toegankelijk gezondheidsstelsel. Het land was een van de pioniers van elektronische patiëntendossiers dus het mag niet verbazen dat de digitalisering van de gezondheidszorg er makkelijk voet aan de grond kreeg en jaarlijks belangrijker wordt. Bent u actief in digital health en gebeten om meer te weten over deze bloeiende sector in Oostenrijk? Dan is deze sectoranalyse door ons kantoor in Wenen warm aanbevolen lectuur.

Deze studie geeft u een uitgebreide introductie tot het Britse lifesciences landschap. Het VK kent immers een bloeiende lifescience sector en is de thuisbasis van vele wereldwijd toonaangevende bedrijven, onderzoeksorganisaties en academische instellingen

De COVID-19-pandemie, met de daaruit voortvloeiende gezondheids- en economische crisis, had grote gevolgen voor het dagelijks leven van burgers, bedrijven en instellingen. De politieke instellingen moesten maatregelen nemen om de pandemie in te dammen en tegelijkertijd krachtige steun verlenen aan bedrijven en gezinnen in economische moeilijkheden. De ondernemingen daarentegen moesten aanzienlijke inspanningen leveren om te overleven in een context van een daling van zowel de vraag als het aanbod, alsook mogelijke liquiditeitscrises op korte termijn. De pandemie heeft bepaalde trends die al jaren aan de gang waren, exponentieel versneld. 

Deze studie belicht de Italiaanse context van de technologie op medisch-geneeskundig gebied, die van cruciaal belang kan zijn voor de toekomst en die ook kansen biedt aan Vlaamse ondernemers.

Life Sciences is een belangrijke en omvangrijke sector in Zwitserland. Naast de farmaceutische industrie, waarvoor Zwitserland bekend is, zijn er nog andere nichesectoren. Wilt u graag weten welke de belangrijkste nichesegmenten en spelers zijn en waar er opportuniteiten liggen voor Vlaanderen? Lees dan deze nieuwe marktstudie, die een algemeen overzicht van de Zwitserse Life Sciences sector geeft. 

Tijdens het laatste decenium heeft de Chinese gezondheidszorg enorme sprongen gemaakt! Getuige daarvan is onder andere de stijging in de levensverwachting die ondertussen de Verenigde Staten overstijgt. Hoe de sector is opgebouwd, welke de belangrijkste spelers zijn en waar de opportuniteiten voor Vlaamse bedrijven zich bevinden, leest u in deze diepgaande marktstudie.

De regio Hauts-de-France is onze naaste buur in Frankrijk en de thuisbasis van een performant innovatiesysteem dat vaak vergeten wordt. Een mix van universiteiten, onderzoekscentra, start-up initiatieven en een sterk industrieel weefsel staan garant voor een ecosysteem dat in Europa tot de top behoort.

Deze studie heeft als doel een beter inzicht te geven in dit ecosysteem, en concreet in te zoomen op de activiteiten van de organisatie Eurasanté en haar entourage.

Veel regio’s in de VS promoten hun omgeving als een life science-hub. Maar welke zijn echt de belangrijkste start-up hubs, clusters en incubators in de VS? Het is belangrijk om hier met een kritisch oog naar te kijken bij de expansieplannen van je onderneming. Deze fact sheets geven een overzicht van de belangrijkste life sciences clusters in de Verenigde Staten en geven aan wat hun belangrijkste kenmerken en verschillen zijn.

De Chinese cosmeticamarkt bezet de tweede plaats op de wereldranglijst en kent jaar na jaar een belangrijke groei van ongeveer 14%. Reden hiervoor zijn onder andere het groeiende aantal cosmeticagebruikers, een doorgedreven promotie van de producten waarin culturele elementen worden verweven en een duidelijke focus op de jongere generatie als klant. De verdere uitbouw en ontwikkeling van de verkoopkanalen, zowel online als offline, drijven de verkoop verder op. Deze marktstudie  belicht hoe het aanbod aan binnenlandse en buitenlandse producten samengesteld is en via welke kanalen deze naar de consument worden gebracht.

Brengt u verpakte producten op de Duitse markt? Dan krijgt u ongetwijfeld ook te maken met verplichtingen in het kader van de Duitse verpakkingswetgeving. Het ultieme doel van deze wetgeving is de milieu-impact van verpakkingen zo klein mogelijk te houden. Met deze paper zetten we voor u kort op een rijtje waar u zo allemaal rekening mee moet houden.  

Pagina's