U bent hier

Exporteren voor de sector ‘Gezondheid en farma’

Specifieke vraag of probleem?

U wenst een antwoord op een vraag of probleem specifiek voor uw bedrijf, product of sector? U heeft import- export cijfers nodig van uw product naar een bepaald land, wenst info over de reglementering op een bepaalde markt?

Stel uw vraag

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de sectoren waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Flanders Investment & Trade zal deelnemen aan 'CMEF/Intelligent Health Shanghai', een beurs en conferentie voor medische en gezondheidstechnologie.
Doelsector
Gezondheid en farma
Doelmarkt
China
Wanneer
Van donderdag 7 april 2022 tot zondag 10 april 2022
Waar
Shanghai, China
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19. Na twee digitale edities (2020, 2021) tekenen Flanders Investment & Trade, flanders.bio, AWEX en BioWin in 2022 opnieuw (fysiek!) present op de BIO International Convention , 's werelds grootste biotechconferentie, met in preCovid tijden ruim 1800 exposanten en meer dan 17000 deelnemers uit alle hoeken van de wereld. De volgende editie van dit internationaal gerenommeerde event gaat door van 13 tot 16 juni 2022 in San Diego , Californië, VS.
Doelsector
Biotechnologie en gezondheid en farma
Doelmarkt
Verenigde Staten
Wanneer
Van maandag 13 juni 2022 tot donderdag 16 juni 2022
Waar
San Diego, Verenigde Staten
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met flanders.bio en AWEX.

Marktstudies

Brengt u verpakte producten op de Duitse markt? Dan krijgt u ongetwijfeld ook te maken met verplichtingen in het kader van de Duitse verpakkingswetgeving. Het ultieme doel van deze wetgeving is de milieu-impact van verpakkingen zo klein mogelijk te houden. Met deze paper zetten we voor u kort op een rijtje waar u zo allemaal rekening mee moet houden.  

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Op 25 januari 2022 kwam het kabinet Rutte opnieuw samen. Hierbij werd beslist dat alle locaties (horeca, winkels, pretparken, wellness, kapperszaken, bioscopen, theater en musea, sportlocaties, evenementen, ...) opnieuw open mogen, zij het onder voorwaarden. De nieuwe maateregelen gingen in voege op 26 januari 2022. Updates van de actuele situatie kan u vinden op de website van www.rivm.nl.

Het lijkt erop dat de piek van de vierde golf voorlopig voorbij is maar de nieuwe omikronvariant werd ondertussen ook in Rusland gesignaleerd wat de verdere situatie onvoorspelbaar maakt nu er aanwijzingen zijn dat de besmettingen binnenkort weer de hoogte zullen inschieten.

Vooral kmo's hebben het het voorbije anderhalf jaar zwaar te verduren gekregen aangezien de meeste steunmaatregelen gericht waren op de zware industrie. Tijdens de volgende golven koos de Russische regering ervoor niet in volledige lockdown te gaan, onder andere om de economie niet te zwaar te treffen.