U bent hier

Exporteren voor de sector ‘Gezondheid en farma’

Specifieke vraag of probleem?

U wenst een antwoord op een vraag of probleem specifiek voor uw bedrijf, product of sector? U heeft import- export cijfers nodig van uw product naar een bepaald land, wenst info over de reglementering op een bepaalde markt?

Stel uw vraag

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de sectoren waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Van 30 januari tot 2 februari 2023 vindt Arab Health plaats, met voorsprong de belangrijkste medische vakbeurs in de MENA-regio. Met tienduizenden bezoekers en exposanten uit de VAE, Saudi-Arabië, Oman, Koeweit en Noord-Afrika biedt Arab Health Vlaamse bedrijven de ideale gelegenheid om internationaal te groeien en zaken te doen in het Midden-Oosten en daarbuiten. De beurs biedt een uitstekende gelegenheid om de markt te verkennen, op de hoogte te blijven van de laatste trends, nieuwe contacten te leggen en bestaande relaties te verstevigen. Ook dit jaar tekent Flanders Investment & Trade (FIT) present met een groepsstand.
Doelsector
Gezondheid en farma
Doelmarkt
Verenigde Arabische Emiraten
Wanneer
Van maandag 30 januari 2023 tot donderdag 2 februari 2023
Waar
Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
Organisatie
Flanders Investment & Trade
BIO Asia-Taiwan is één van de grootste en tevens één van de belangrijkste biotechbeurzen in Azië. De beurs is een populair platform voor de industrie om nieuwe producten en diensten op de Taiwanese en Aziatische markt te introduceren.
Doelsector
Biotechnologie en gezondheid en farma
Doelmarkt
Taiwan
Wanneer
Van woensdag 27 juli 2022 tot zondag 31 juli 2022
Waar
Taipei, Taiwan
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De Chinese cosmeticamarkt bezet de tweede plaats op de wereldranglijst en kent jaar na jaar een belangrijke groei van ongeveer 14%. Reden hiervoor zijn onder andere het groeiende aantal cosmeticagebruikers, een doorgedreven promotie van de producten waarin culturele elementen worden verweven en een duidelijke focus op de jongere generatie als klant. De verdere uitbouw en ontwikkeling van de verkoopkanalen, zowel online als offline, drijven de verkoop verder op. Deze marktstudie  belicht hoe het aanbod aan binnenlandse en buitenlandse producten samengesteld is en via welke kanalen deze naar de consument worden gebracht.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Per 1 juli kent de Duitse Verpakkingswetgeving enkele belangrijke wijzigingen. Vanaf deze datum moeten alle bedrijven die in Duitsland verpakkingen op de markt brengen, bij het Duitse verpakkingsregister LUCID, onder de zgn. Zentrale Stelle. ingeschreven zijn. Verder moeten online marktplaatsen en aanbieders van fulfilmentdiensten nagaan of hun klanten voldoen aan de voorschriften inzake verpakkingsregelgeving.  

Vanaf 1 juni 2022 verviel de FFP2-maskerplicht ook in het openbaar vervoer, levensmiddelenwinkels en apotheken, met uitzondering van Wenen waar de FFP2-maskerplicht in het openbaar vervoer en in de apotheken blijft bestaan.