U bent hier

Exporteren voor de sector ‘Gezondheid en farma’

Specifieke vraag of probleem?

U wenst een antwoord op een vraag of probleem specifiek voor uw bedrijf, product of sector? U heeft import- export cijfers nodig van uw product naar een bepaald land, wenst info over de reglementering op een bepaalde markt?

Stel uw vraag

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de sectoren waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Deze missie kadert binnen het Europees programma “EU Gateways – Business Avenues” en focust specifiek op de sectoren “healthcare & medical technologies” in Singapore en Indonesië. Vijftig Europese bedrijven zullen als deelnemer worden geselecteerd voor een programma van 1 week in beide landen dat zal bestaan uit b2b’s, networking events, plaatsbezoeken en deelname aan de Medical Fair Asia 2020 die loopt van 9 tot 11 september in Singapore. U kan zich online kandidaat stellen voor deelname aan de missie tot 30 april 2020; voor ondersteuning bij de online applicatieprocedure kan u terecht bij coaching.network@eu-gateway.eu .
Doelsector
Gezondheid en farma
Doelmarkt
Indonesië en Singapore
Wanneer
Van zondag 6 september 2020 tot vrijdag 11 september 2020
Waar
Singapore , Singapore
Organisatie
EU Gateway | Business Avenues
Update 10032020 : de vakbeurs Vitafoods wordt omwille van Covid-19 verdaagd naar 1-3 september 2020. Voor info en duiding kunt u terecht bij de projectverantwoordelijke van FIT. Vitafoods is de belangrijkste beurs wereldwijd die zich toespitst op gezonde en functionele voeding, waaronder zowel voedingsingrediënten en -supplementen, nutriënten als para-pharmaceutica vallen.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Gezondheid en farma, en voeding en dranken
Doelmarkt
Zwitserland
Wanneer
Van dinsdag 12 mei 2020 tot donderdag 14 mei 2020
Waar
Genève, Zwitserland
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Hoe ziet de markt voor e-commerce eruit in Noorwegen? Wie zijn de belangrijkste spelers? Lees het in de studie van ons kantoor in Oslo.

Tweemaal per jaar publiceert het Agentschap voor Buitenlandse Handel een (pan-regionale) sectorstudie, waarin de troeven worden uitgelicht van een spraakmakende Belgische economische tak uit de industrie of uit de dienstensfeer.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Ook Rusland werd getroffen door het coronavirus COVID-19.

Het aantal besmettingen neemt snel toe, en daarmee ook de preventieve maatregelen van de Russische overheid om de verspreiding tegen te gaan. Op 31 maart werden 500 nieuwe gevallen geregistreerd waarvan 378 in Moskou. Zo komt het totaal aantal besmettingen op 2337 waarvan 1613 in Moskou.  In de regio rond Moskou werden 119 besmettingen vastgesteld. Ter vergelijking: In Sint-Petersburg werden totnogtoe 98 besmettingen opgetekend.

Er stierven ondertussen (gegevens op 31 maart) 11 mensen in Moskou ten gevolge van het corona-virus. In Rusland staat het totaal aantal overlijdens op 17 (2 in Sint-Petersburg, 1 in Penza, 1 in Pskov,  1 in Orenburg en 1 in Vladimir)

Er zijn belangrijke reisbeperkingen die een reis naar Rusland op dit moment zo goed als onmogelijk maken. Tot 1 mei werd de inreis van buitenlanders in Rusland zwaar aan banden gelegd waarbij niemand de grens over mag (ook niet met een geldig visum) behalve bepaalde categorieën van mensen zoals diplomaten. Sinds 27 maart zijn alle reguliere en chartervluchten opgeschort en worden er enkel nog vluchten ingelegd om Russen te repatrieren.

Na Italië is in Europa Zwitserland per hoofd het land dat het zwaarst getroffen wordt door het coronavirus COVID-19. Het aantal besmettingen neemt gestaag toe, waardoor de Zwitserse federale regering bijkomende, strengere maatregelen moest nemen, waarbij onder andere alle winkels, restaurants, bars, uitgaans- en recreatievoorzieningen gesloten zijn tot 19 april 2020. Supermarkten en apotheken blijven open evenals de post, banken en openbare diensten. Tot een volledige lockdown zoals bvb. In Italië en Frankrijk is het (vooralsnog) niet gekomen. De implementatie van de federale beslissingen gebeurt door elk van de 26 kantons, en varieert in functie van de lokale omstandigheden. Zo heeft het Italiaanstalige kanton Ticino, dat grenst aan Italië, zeer verregaande maatregelen moeten nemen. Het Zwitsers grondgebied wordt afgesloten voor buitenlandse reizigers. Er wordt een uitzondering gemaakt voor personen met de Zwitserse nationaliteit en buitenlanders met een permanente verblijfsvergunning of een Zwitserse werkvergunning.