U bent hier

Exporteren voor de sector ‘Gezondheid en farma’

Specifieke vraag of probleem?

U wenst een antwoord op een vraag of probleem specifiek voor uw bedrijf, product of sector? U heeft import- export cijfers nodig van uw product naar een bepaald land, wenst info over de reglementering op een bepaalde markt?

Stel uw vraag

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de sectoren waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19. Begin februari '21 wordt Dubai het mekka voor alles wat de medische sector aanbelangt, want dan vindt Arab Health opnieuw plaats. Ook u kan van de partij zijn, dankzij de groepsstand van Flanders Investment & Trade.
Doelsector
Gezondheid en farma
Doelmarkt
Verenigde Arabische Emiraten
Wanneer
Van maandag 1 februari 2021 tot donderdag 4 februari 2021
Waar
Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
Organisatie
Flanders Investment & Trade
De multilaterale ontwikkelingsbanken stonden bij het uitbreken van de COVID-19 pandemie zeer snel in de startblokken met een aantal projecten om de ontwikkelingslanden te ondersteunen bij het nemen van gezondheidsmaatregelen en uitsturen van socio-economische stimulansen. Voor het aankopen van medische toepassingen en voor het uitvoeren van deze projecten in het algemeen kijken de Wereldbank & co uw richting uit.
Doelsector
Bouw, consultancy en diensten, gezondheid en farma, onderwijs en overheid
Wanneer
Woensdag 9 september 2020
Waar
Webinar
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De coronacrisis heeft ook in Marokko de gezondheidssector danig belast. Ook Marokko probeerde de afgelopen maanden op zeer korte termijn medisch materiaal zoals mondmaskers, ventilatoren ... te importeren. In sommige gevallen versoepelde de overheid de importprocedures, in andere gevallen werd de export belemmerd. Hoog tijd dus om even stil te staan bij de reglementering rond medische apparatuur in Marokko.

Benieuwd hoe het retaillandschap eruit ziet in Mexico en of uw product er succesvol kan zijn? Deze marktstudie geeft u een overzicht van de belangrijkste tendensen en spelers in het land.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Hoewel het standpunt van president Lukashenko op zijn minst origineel kan genoemd worden, mag men ervan uitgaan dat het virus wel degelijk ook in Wit-Rusland aanwezig is. Door het ontbreken van maatregelen gebeurde de verspreiding op grotere schaal dan in vele andere landen. Niet voor niets heeft ook Rusland de landsgrens met Wit-Rusland gesloten tot wrevel van president Lukashenko. Het is moeilijk in te schatten hoe de situatie werkelijk is waardoor extra voorzichtigheid is geboden.

Hoewel de coronapiek in Rusland al een tijdje geleden bereikt werd, daalt het dagelijkse aantal besmettingen nog steeds vrij traag en groeit de vrees voor een tweede golf.

Volgens het ministerie van Economie blijft de recessie dit jaar beperkt tot ongeveer 5 procent van het bbp. Toch heeft de coronacrisis de Russische kmo’s zware klappen toegebracht. Hoewel de meeste steunmaatregelen gericht zijn op de industrie en de staatsbedrijven, heeft de Russische regering daarom een reeks steunmaatregelen in het leven geroepen om de sector nieuw leven in te blazen. Vorige crisissen hebben geleerd dat er na verloop van tijd een status quo optreedt waarbij de markt zich stabiliseert.