U bent hier

Nieuws

https://www.flandersinvestmentandtrade.com/export/handelsvoorstel/aanbesteding-elering-estse-transmissiesysteembeheerder-ontwikkeling-commercieelDe Estse transmissiesysteembeheerder (TSO) lanceert een reeks aanbestedingen voor de renovatie van drie bovengrondse lijnen van 300 kilovolt en de bouw van de synchrone condensors die nodig zijn om aan te sluiten op het Europese continentaal elektriciteitsnet.

De Griekse energiemarkt wordt volop hervormd en men begint er met de ontwikkeling van energieopslag in overeenstemming met de nationale en Europese doelstellingen voor duurzame energiebronnen. Hervormingen zoals de liberalisering van de elektriciteits- en aardgasmarkten, het toegenomen concurrentievermogen, het Europese milieubeleid en nieuwe innovatieve energietechnologieën, maken van Griekenland een geschikte investeringslocatie. 

Op het niveau van de gezondheid valt de schade momenteel goed mee in Oeganda, maar op economisch vlak zullen er brokken vallen. Toch kunnen er opportuniteiten in zitten voor de Vlaamse exporteur door een verminderde import uit China en door een verdere opwaardering van de lokale productie en dus een vraag naar basismateriaal en uitrustingsgoederen.

Het Pakistaanse bedrijf 'MK Engineers & Consultants Pvt Ltd (MKEC)' zoekt buitenlandse partners om samen te werken aan de uitvoering van het waterkrachtproject Keyal Khwar. Binnenkort zal hiervoor een aanbesteding uitgeschreven worden, hierbij alvast de nodige informatie over het project en het bedrijfsprofiel van MKEC.

Op 23 april vond voor de eerste maal het online Rail Baltica Forum plaats. Tijdens het forum werden onder meer de huidige status van het project belicht, net als geplande aanbestedingen in 2020. Meer weten over het Rail Baltica project, lees het verslag, download de presentaties en klik op de link om het forum te herbekijken.

BIAT, het Innovation and High Technology Lab, is het belangrijkste evenement in het Southern Export Plan 2 en heeft tot doel technologische en financiële partnerschappen te ontwikkelen tussen de meest innovatieve bedrijven in Zuid-Italië en internationale operatoren. ITA - Italian Trade Agency nodigt Vlaamse bedrijven uit om deel te nemen aan de missie naar BIAT 2020, (2-3 april 2020) in Palermo. De missie, inclusief aankomst en vertrek van/naar Palermo is gepland van 1 tot 4 april. BIAT 2020 bestaat uit b2b-meetings met toonaangevende bedrijven uit Zuid-Italië, geïnteresseerd in technologische en financiële partnerschappen met internationale operatoren. Voor geselecteerde internationale operatoren is deelname aan de missie gratis (registreren uiterlijk 10 maart).

Duitsland blijft nog steeds een 'beurzenland'. Dat blijkt uit het gigantisch aanbod aan vakbeurzen, zowel internationaal, nationaal of regionaal, in alle mogelijke sectoren/activiteitsdomeinen. Een bezoek of een deelname aan een vakbeurs biedt de gelegenheid tot persoonlijke ontmoetingen met uw doelpubliek. Ook het FIT-team in Duitsland bezoekt jaarlijks een heel aantal beurzen om voeling te houden met de Duitse markt. Wilt u weten welke beurzen door iemand van FIT-Duitsland zal bezocht worden? Kunnen wij iets voor u betekenen op de bezochte vakbeurzen?

De 'Eastern Province' is Saudi-Arabiës grootste provincie, waar de belangrijkste olie- en gasvelden gelegen zijn. Ook in het Saudische diversificatieplan 'Vision 2030' speelt de provincie een cruciale rol. 

Gas hub draait vooral om regelgevende en institutionele oplossingen die de marktdeelnemers de zekerheid van nederzettingen, lage operationele kosten en aantrekkelijke financiële instrumenten garanderen. Zonder al deze factoren zal het onmogelijk zijn om in Polen een internationaal gashandelscentrum te creëren. Voorlopig bestaat er echter niet eens een concept van dergelijke oplossingen.

Pagina's