U bent hier

Exporteren voor de sector ‘Energie’

Specifieke vraag of probleem?

U wenst een antwoord op een vraag of probleem specifiek voor uw bedrijf, product of sector? U heeft import- export cijfers nodig van uw product naar een bepaald land, wenst info over de reglementering op een bepaalde markt?

Stel uw vraag

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de sectoren waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Update 25/08/2020 : omwille van Covid-19 wordt de vakbeurs WETEX in Dubai omgezet in een digitaal formaat (26-28 oktober 2020). Verdere details ivm de VIRTUELE BEURS vindt u hieronder !

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Energie
Doelmarkt
Verenigde Arabische Emiraten
Wanneer
Van maandag 26 oktober 2020 tot woensdag 28 oktober 2020
Waar
Virtueel, Verenigde Arabische Emiraten
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Update 11/08/2020 : Vanwege Covid-19 werd beslist om de energiebeurs Adipec in Abu Dhabi te annuleren dit jaar. Ook de Vlaamse groepsdeelname wordt logischerwijs dus geschrapt. Wel gaat van 9 tot 12 november 2020 nog de digitale versie van de "Adipec Strategic & Technical Conference" door . De volgende fysieke editie van Adipec (beurs + conferentie) wordt gepland van 8 tot 11 november 2021.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Energie
Doelmarkt
Verenigde Arabische Emiraten
Wanneer
Van maandag 9 november 2020 tot donderdag 12 november 2020
Waar
Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Agoria.

Marktstudies

Hernieuwbare en groene energie zijn de voorbije jaren een steeds belangrijker thema geworden. Spanje was een van de landen die al snel het potentieel inzagen van hernieuwbare energie tot de financiële crisis in 2008 roet in het eten gooide. 2018 werd echter het jaar van de wederopstanding voor hernieuwbare energie in Spanje. De regering Rajoy II (2016-2018) werd opgevolgd door de regering Sánchez I, subsidies kwamen terug, de productie van hernieuwbare energie werd niet meer belast en er werd terug volop ingezet op het aanwezige potentieel. De organisatie van COP25 was voor de Spaanse regering een mooie gelegenheid om zich opnieuw te profileren als voortrekker in de materie.

Ons kantoor in Melbourne heeft een uitgebreide marktstudie gemaakt over de energiesector in Australië. Naast een algemeen overzicht van de energiemarkt bevat de studie o.a. ook informatie over de overgang naar duurzame energie alsook de financiering en lopende projecten.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Naar aanleiding van de European Green Deal calls for proposal van 2020 werkt het Israëlische ministerie van Energie aan het samenbrengen van internationale en Israëlische onderzoekers en bedrijven om hen te helpen partners te vinden om voor Horizon 2020 consortia in de energiesector te promoten.

Daarom wordt op 21 oktober een workshop georganiseerd met de titel: "Schone Energie & Ecosystemen in het licht van de Europese Green Deal".