U bent hier

Exporteren voor de sector ‘Energie’

Specifieke vraag of probleem?

U wenst een antwoord op een vraag of probleem specifiek voor uw bedrijf, product of sector? U heeft import- export cijfers nodig van uw product naar een bepaald land, wenst info over de reglementering op een bepaalde markt?

Stel uw vraag

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de sectoren waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

De Zuid-Amerikaanse markt biedt tal van opportuniteiten op het vlak van cleantech die vaak nog onvoldoende gekend zijn. Wil u meer weten over interessante ontwikkelingen op dat vlak in Argentinië, Brazilië, Chili en Peru? Neem dan deel aan het webinar dat Flanders Investment & Trade organiseert op dinsdag 30 maart van 15u tot 17u, met de medewerking van Cleantech Flanders en Flux50.
Doelsector
Energie en milieu
Doelmarkt
Peru, Brazilië, Chili en Argentinië
Wanneer
Dinsdag 30 maart 2021
Waar
Online
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Cleantech Flanders, Flux50.
Experts en collega-bedrijven brengen u trends en actuele informatie over hernieuwbare energie & cleantech in India. U kan er frisse ideeën opdoen voor uw exportplannen.
Doelsector
Energie en milieu
Doelmarkt
India
Wanneer
Van donderdag 1 april 2021 tot vrijdag 30 april 2021
Datum onder voorbehoud!
Waar
Online vanuit Mumbai, India
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

In Argentinië is de sector van “Smart City” heel sterk aan het groeien. Ontdek in deze paper welke actuele technologieën al worden toegpast in Argentinië en wat de toekomstplannen zijn voor een "smart" Buenos Aires.

Het doel van deze studie is om een globaal overzicht te geven van de renewable sector in India en hiermee de Vlaamse bedrijven te helpen in hun zoektocht naar opportuniteiten. 

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Waterstof zal de volgende stap naar een duurzamere luchtvaart mogelijk maken. Groupe ADP, Air France-KLM Group, Airbus, Regio Parijs en Choose Paris Region bundelen hun krachten om luchthavens voor te bereiden op de waterstofrevolutie en deze om te vormen tot waterstofhubs.

Men is op zoek naar geïnspireerde partners die disruptieve oplossingen aanbieden om samen met hen de luchthavens als waterstofhubs te ontwikkelen. 

Men streeft ernaar om technologieën en R&D-ontwikkelingen te kwalificeren en wereldwijd innovatieve oplossingen te identificeren in de totale waterstof waardeketen: van productie, vloeibaarmaking en opslag tot distributie en gebruik.

Nieuws

Afgelopen december werd de EU-begroting 2021-2027 goedgekeurd, de omvangrijkste begroting in de EU-geschiedenis. Een nieuw begin voor een groener en digitaler Europa. Tsjechië blijft de komende 7 jaren een netto-ontvanger van Europese middelen, inclusief de injectie uit het Next Generation EU-fonds kan het aanspraak maken op 960 miljard kronen (€37,235 miljard). In bijgevoegd bericht leest u meer over de verschillende operationele programma's.