U bent hier

Exporteren voor de sector ‘Energie’

Specifieke vraag of probleem?

U wenst een antwoord op een vraag of probleem specifiek voor uw bedrijf, product of sector? U heeft import- export cijfers nodig van uw product naar een bepaald land, wenst info over de reglementering op een bepaalde markt?

Stel uw vraag

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de sectoren waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Deelnemen aan openbare aanbestedingen in het buitenland is een hele uitdaging, zeker buiten de Europese Unie. Nochtans is dit niet onmogelijk mits een goede voorbereiding. In 2022 brengt FIT, onder de paraplu van het Europese Goose project, de markt van de openbare aanbestedingen in een aantal doellanden onder de aandacht. Daarnaast focussen we ook op een aantal sectoren, zoals slimme steden, groene economie, ICT en gezondheid. Nadat we eerder online de doellanden toelichten (Japan, Vietnam, Colombia, Chili, Noorwegen en Servië), organiseren we nu een aantal sectorale webinars. Op 13 december e.k., om 10.00 uur, belichten we het thema “ publieke investeringen in de groene economie buiten de EU ”. We belichten de opportuniteiten en bijzonderheden van de publieke investeringen die als doel hebben landen, regio’s en steden buiten Europa klimaatresistent te maken en te verduurzamen, en vertellen u hoe u tewerk gaat om een lokale partner te vinden.
Doelsector
Bouw, consultancy en diensten, energie, ict, milieu en overheid
Wanneer
Dinsdag 13 december 2022
Waar
Online
Organisatie
Flanders Investment & Trade
FIT neemt deel aan het International Partnering Forum (IPF) 2023, één van de voornaamste netwerk- en partnering events in de offshore windindustrie in de VS. Na onze succesvolle deelname aan IPF 2022 in Atlantic City, biedt de editie in 2023 in Baltimore nieuwe kansen in een nieuwe staat. Bent u actief in deze sector en benieuwd naar de opportuniteiten in de VS? Sluit dan aan bij deze handelsmissie naar de oostkust van de VS van 27-31 maart 2023, inclusief beursdeelname IPF (28-30 maart) in Baltimore!
Doelsector
Bouw, energie en milieu
Doelmarkt
Verenigde Staten
Wanneer
Van maandag 27 maart 2023 tot vrijdag 31 maart 2023
Waar
Baltimore, Verenigde Staten
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Agoria, Belgian Offshore Cluster, De Blauwe Cluster en Sirris.

Marktstudies

De transitie naar een groene economie en de geopolitieke gebeurtenissen van het voorbije half jaar zijn ook in Polen belangrijke topics. Het grootste land in Centraal-Europa staat voor grote uitdagingen op het gebied van bevoorradingszekerheid en de diversificatie van de energiemix waarbij het aandeel van hernieuwbare energie moet opgedreven worden. Waterstof kan bij dit alles een deel van de oplossing zijn. Deze studie biedt u een stand van zaken rondom de ontwikkelingen in dit domein.

Het belang van de automotivesector voor de Hongaarse economie kan moeilijk overschat worden. Deze studie laat u kennismaken met deze belangrijke sector die ondanks de nog steeds doorwerkende gevolgen van de coronapandemie en de heersende geopolitieke onzekerheid blijft groeien. U vindt hier o.m. antwoorden op vragen als: Hoe zit het met e-mobility in het land? Produceert Hongarije zelf batterijen? Is waterstof er ook een hot topic? Steunt de overheid de nieuwe technologische ontwikkelingen? 

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Op 18 oktober ’22 werd een MOU (memorandum of understanding) ondertekend tussen Marokko en de Europese Unie in Rabat, Marokko met als doel de samenwerking op het gebied van energietransitie, de strijd tegen klimaatverandering en milieubescherming te versterken, de opwarming van de aarde tegen te gaan en de "groene economie" te stimuleren. De samenwerking werd ondertekend door de vicevoorzitter van de Europese Commissie, Frans Timmermans, en de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita.

Op 14 december 2022 om 15 uur organiseert de ambassade van de Republiek Botswana, in samenwerking met Flanders Investment & Trade, een seminarie met als titel "Inleiding tot Botswana en de handelsopportuniteiten". Dit event is gericht op zes prioritaire sectoren: winning van mineralen, landbouw en agri-business, hernieuwbare energie, gezondheidszorg, en financiële en zakelijke diensten.