U bent hier

Exporteren voor de sector ‘Energie’

Specifieke vraag of probleem?

U wenst een antwoord op een vraag of probleem specifiek voor uw bedrijf, product of sector? U heeft import- export cijfers nodig van uw product naar een bepaald land, wenst info over de reglementering op een bepaalde markt?

Stel uw vraag

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de sectoren waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

URBCARE zal kwesties zoals hittestress, luchtverontreiniging, afvalbeheer, afvalwatergebruik en overstromingen in de stad behandelen. In het ecosysteem van een stad vereist de onderlinge samenhang van de genoemde problemen een geïntegreerde aanpak. De URBCARE-conferentie stelt daarom voor belanghebbenden bij stedelijke ontwikkeling en planning, alsook het grote publiek, bijeen te brengen om het verband tussen stedelijke ontwikkeling en klimaatproblemen te bespreken. Niet alleen problemen zullen worden aangehaald, maar ook innovatieve trajecten om geïntegreerde stedelijke klimaatbestendigheid en duurzaamheid tot stand te brengen alsook, waar mogelijk, schaalbare technologische opties.
Doelsector
Energie, gezondheid en farma, milieu en overheid
Doelmarkt
India
Wanneer
Van woensdag 22 november 2023 tot donderdag 23 november 2023
Waar
Lucknow, India
Organisatie
VITO, FIT India, Departement Omgeving – Vlaamse Overheid, AKTU-FoAP en G-STIC
In dit webinar behandelen we het innovatieve landschap in Singapore en de uitdagingen voor Vlaamse startups en bedrijven uit de energie- en GreenTechsector. We bespreken hoe Singapore zijn innovatieve landschap kan versterken en zijn aantrekkingskracht voor internationale startups kan vergroten. We zullen ook enkele succesverhalen delen van bedrijven die in Singapore gevestigd zijn.
Doelsector
Energie en milieu
Doelmarkt
Singapore
Wanneer
Van maandag 1 januari 2024 tot donderdag 29 februari 2024
Datum onder voorbehoud!
Waar
Online
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Brazilië, dat begiftigd is met overvloedige hernieuwbare energiebronnen en sterk wil inzetten op duurzaamheid, boekt significante vooruitgang in de uitbouw van een waterstofindustrie, die bovendien een groot groeipotentieel heeft. Deze studie, gerealiseerd door ons kantoor in Sao Paulo, belicht de vele facetten van de waterstofsector in Brazilië, gaande van een historische schets tot een huidige stand van zaken van overheids- en privé-initiatieven, de belangrijkste spelers en gebruikers in dit segment alsook de internationale samenwerking.

Op zoek naar informatie over het Hongaarse hernieuwbare energielandschap en belangrijke opportuniteiten en markttrends? Dan is deze sectoranalyse door ons kantoor in Boedapest als het ware verplichte kost. 

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

De EU organiseert op 4 oktober om 14u30 CET een webinar over het Latijns-Amerikaanse land Guyana dat behoort tot de snelst groeiende economieën ter wereld. Met deze infosessie wil de EU bedrijven informeren over de opportuniteiten en kansrijke sectoren op die markt; het event dient ter voorbereiding van een groepszakenreis die de EU van 20 tot 22 november organiseert naar Guayana.