U bent hier

Exporteren voor de sector ‘Elektro’

Specifieke vraag of probleem?

U wenst een antwoord op een vraag of probleem specifiek voor uw bedrijf, product of sector? U heeft import- export cijfers nodig van uw product naar een bepaald land, wenst info over de reglementering op een bepaalde markt?

Stel uw vraag

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de sectoren waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

Brengt u verpakte producten op de Duitse markt? Dan krijgt u ongetwijfeld ook te maken met verplichtingen in het kader van de Duitse verpakkingswetgeving. Het ultieme doel van deze wetgeving is de milieu-impact van verpakkingen zo klein mogelijk te houden. Met deze paper zetten we voor u kort op een rijtje waar u zo allemaal rekening mee moet houden.  

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Vanaf 23 december 2021 werden de inreisverplichtingen voor Duitsland aangepast. Het digitale formulier 'Einreiseanmeldung' moet nu worden ingevuld voor alle reizigers vanaf 6 jaar. Verder moeten alle reizigers naar Duitsland een negatieve test (PCR- of antigeentest), genezingsattest of vaccinatiebewijs voorleggen. Ook de quarantaineregels werden aangepast: wie naar Duitsland reist vanuit hoogrisicogebied, moet in Duitsland onmiddellijk in quarantaine gaan voor 10 dagen. Lees het volledige verslag voor details en uitzonderingen.

In een nieuw rapport, gepubliceerd op 09 juli 2021, deelt de Zweedse bank positieve cijfers mee met betrekking tot de consumptie in de Baltische staten. De toenemende vaccinatiegraad en de versoepeling van de COVID-maatregelen zouden er de economie nieuw leven inblazen.