U bent hier

Nieuws

Stand van zaken op 19/05/2020 m.b.t. de uitbraak van het coronavirus in Italië.

De Italiaanse overheid nam op 16 mei nieuwe maatregelen aan in het kader van de corona-exitstrategie. Deze zijn momenteel op basis van het wetsdecreet van 16 mei, en ministerieel besluit van 17 mei, in voege van 18 mei tot 1 augustus 2020. Verordeningen op regionaal of lokaal niveau kunnen hiervan specifiek afwijken.

De Finse overheid neemt verschillende maatregelen om de verspreiding het coronavirus COVID-19 tegen te gaan en de economische impact ervan te verminderen. Op 16 maart heeft de regering de noodtoestand uitgeroepen, die tot 13 mei geldt. Veel mensen werken wel verder, maar van thuis uit. Ook winkels en andere zaken zijn hoofdzakelijk open. Het goederenvervoer blijft aan de gang, maar naar Finland reizen mag alleen voor dringende redenen.

Bent u een product designer, architect, interieur-ontwerper, graficus of mode-artiest? Dan is de 14de editie van de International Design Awards misschien iets voor u. Vorig jaar won een Vlaams project goud in een van de categorieën.

Op woensdag 4 maart organiseert BelExpo een informatiesessie over de gift shop die zal te vinden zijn in het Belgisch paviljoen op de wereldtentoonstelling in Dubai. Er wordt gezocht naar een gevarieerde selectie van bij voorkeur Belgische producten. Ontdek welke opportuniteiten er voor uw bedrijf kunnen zijn en wat de voorwaarden zijn om partner of toeleverancier te worden. 

De Athens Fashion Trade Show is de grootste modebeurs in Griekenland gericht op internationale en nationale aankopers, ontwerpers, fabrikanten en leveranciers, en een belangrijke handels- en ontmoetingsplaats.

Van 17 tot 19 januari 2020 werd de eerste badkamerexpo georganiseerd door Homeinfo.hu (Develon Hungary). Het doel van de tentoonstelling is om te laten zien dat een badkamer nieuw of oud, klein of groot, traditioneel of modieus, kosteneffectief of luxueus kan zijn — zonder concessies te doen aan huiscomfort. Alle verwachtingen werden overtroffen door het aantal en het volume van de deals alsook de interesse in specifieke premiumproducten en merken. Vanwege het succes van deze eerste expo wordt het evenement volgend jaar opnieuw georganiseerd.

Marca, de jaarlijkse private label beurs en conferentie in Bologna blijft stevig groeien. Dit jaar tekenden maar liefst 900 bedrijven present.

Duitsland blijft nog steeds een 'beurzenland'. Dat blijkt uit het gigantisch aanbod aan vakbeurzen, zowel internationaal, nationaal of regionaal, in alle mogelijke sectoren/activiteitsdomeinen. Een bezoek of een deelname aan een vakbeurs biedt de gelegenheid tot persoonlijke ontmoetingen met uw doelpubliek. Ook het FIT-team in Duitsland bezoekt jaarlijks een heel aantal beurzen om voeling te houden met de Duitse markt. Wilt u weten welke beurzen door iemand van FIT-Duitsland zal bezocht worden? Kunnen wij iets voor u betekenen op de bezochte vakbeurzen?

De Griekse economie blijft groeien, waardoor een aantal grote projecten worden gedeblokkeerd. Een van deze projecten is Hellinikon, de voormalige luchthaven van Athene, die volledig zal omgebouwd worden tot een 'smart city'.

Met de oprichting van een nieuwe internationale marktplaats 'International Marketplace Network (IMN)', willen de e-commercespelers Real (Duitsland), Cdiscount (Frankrijk), ePRICE (Italië) en eMAG (Roemenië) de internationale online-handel vereenvoudigen en een tegenhanger bieden voor de grote marktplaatsen. 

Ontdek wat deze nieuwe marktplaats te bieden heeft.

Pagina's