U bent hier

Exporteren voor de sector ‘Design en interieur’

Specifieke vraag of probleem?

U wenst een antwoord op een vraag of probleem specifiek voor uw bedrijf, product of sector? U heeft import- export cijfers nodig van uw product naar een bepaald land, wenst info over de reglementering op een bepaalde markt?

Stel uw vraag

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de sectoren waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Experten uit de interieur- en designsector geven een praktische kijk op de laatste interieurtrends in high-end woon-, horeca- en kantoordesign en schetsen de veranderingen die de COVID-19-pandemie met zich meebrengt.
Doelsector
Design en interieur
Doelmarkt
Verenigde Staten
Wanneer
Woensdag 9 december 2020
Waar
Verenigde Staten
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Van de Duitse beurs IMM naar Brussel is een kleine stap. FIT maakt dan ook, samen met Fedustria, graag gebruik van de gelegenheid om een aantal Canadese aankopers van design & interieur te laten kennismaken met Vlaamse bedrijven.
Doelsector
Design en interieur
Doelmarkt
Canada
Wanneer
Van maandag 25 januari 2021 tot dinsdag 26 januari 2021
Waar
Brussels, Canada
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De meubelmarkt in Hongkong is aantrekkelijk voor Vlaamse producenten van zowel binnen- als buitenmeubilair. De verwachtingen van consumenten en ontwerpers in Hongkong zijn de afgelopen jaren sterk geëvolueerd naar producten die zich richten op design, duurzaamheid, kwaliteit, ruimtebesparing en multifunctionaliteit.

De meubelmarkt in Finland groeit, vooral de import is in stijgende lijn. Ontdek hier welke segmenten van de Finse meubelmarkt het goed doen, en wat er nodig is om succesvol te worden op deze markt.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Om u goed voor te bereiden over wat de brexit voor uw transport naar het VK betekent, kan u op 3 december 2020 een webinar volgen over de formaliteiten, logistieke procedures en controles waarmee u rekening moet houden in onze Belgische zeehavens om een vlotte doorstroming van uw goederen van en naar het VK vanaf 1 januari 2021 te garanderen.

De Italiaanse regering vaardigde op 3 november 2020 een nieuw decreet uit (DPCM 03/11) met maatregelen in het kader van de corona-exitstrategie. De richtlijnen in het wetsdecreet, gelden vanaf 6 november 2020 tot 3 december 2020 en vervangen de bepalingen van DPCM van 24 oktober 2020.
De noodtoestand wordt verlengd tot 31 januari 2021.
Let op: om niet het hele land lam te leggen gelden specifieke verordeningen op regionaal of lokaal niveau. Het nieuwe DPCM verdeelt Italië in 3 zones (geel, oranje en rood) waaraan verschillende voorwaarden zijn gekoppeld. Deze zones zullen regelmatig herbeoordeeld worden.