U bent hier

Exporteren voor de sector ‘Chemie en kunststoffen’

Specifieke vraag of probleem?

U wenst een antwoord op een vraag of probleem specifiek voor uw bedrijf, product of sector? U heeft import- export cijfers nodig van uw product naar een bepaald land, wenst info over de reglementering op een bepaalde markt?

Stel uw vraag

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de sectoren waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

Veel Vlaamse bedrijven ontdekken het potentieel van de Zwitserse markt voor de uitvoer van hun producten en diensten. Wat dat laatste betreft, geldt er bij het uitvoeren van werken in Zwitserland een vrij complexe regelgeving. Deze studie geeft u een overzicht van de reglementering hieromtrent.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

De Hongaarse Vereniging voor Kunststofindustrie (MMSZ) maakt jaarlijks een uitgebreide analyse van de situatie van de Hongaarse kunststofindustrie in het voorgaande jaar. De gegevensverzameling werd uitgevoerd door MMSZ bij meer dan 371 binnenlandse kunststofverwerkende bedrijven, meestal met een productievolume van meer dan 50 ton. In 2019 werd in Hongarije 1,6 miljoen ton kunststoffen in primaire vormen geproduceerd. Het invoervolume is in 2019 met 0,5% gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. Over het algemeen groeide de kunststofverwerkende industrie met 15,3% in netto-omzet en met 1,4% in volume in 2019.

'LESS' is een nieuwe nul-afvalbezorgingsdienst voor organische huishoudelijke wasmiddelen in bulk.

Het project 'LESS' is in juni 2020 door vrienden ontwikkeld en opgestart. 3 koppels, die sterk geloven in de behoefte aan duurzamere producten en gezondere leefgewoonten, vonden een interessant zakelijk idee in de VS en besloten hun inspanningen en middelen te bundelen. De totale investering bedroeg 1 miljoen roebel.

LESS levert aan huishoudens organische huishoudelijke wasmiddelen in bulk en moedigt hun klanten aan om containers te hergebruiken en afval te verminderen.