U bent hier

Exporteren voor de sector ‘Chemie en kunststoffen’

Specifieke vraag of probleem?

U wenst een antwoord op een vraag of probleem specifiek voor uw bedrijf, product of sector? U heeft import- export cijfers nodig van uw product naar een bepaald land, wenst info over de reglementering op een bepaalde markt?

Stel uw vraag

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de sectoren waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Mexico, met zijn 126 miljoen inwoners, staat in de top 10 van landen die wereldwijd het meest water consumeren. Het is een voortdurende uitdaging voor Mexico om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar water vanuit de landbouw, de industrie en de bevolking. Het gebruik van nieuwe innovatieve technologieën en moderniseringsprojecten kunnen een oplossing zijn wat volop kansen biedt voor Vlaamse bedrijven in deze sector! Daarom organiseert FIT op woensdagnamiddag 13 december 2023, met de medewerking van VITO en VLAKWA, een webinar over de kansen in de Mexicaanse watersector. U verneemt er meer over de Mexicaanse watersector, de kansen en uitdagingen voor buitenlandse toeleveranciers in publieke en private projecten, en de financiering van publieke/private investeringen.
Doelsector
Bouw, chemie en kunststoffen, en milieu
Doelmarkt
Mexico
Wanneer
Woensdag 13 december 2023
Waar
Online
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Van 26 februari tot 1 maart 2024 vindt de East Asian Smart Energy Week (Tokyo, Japan) plaats; dé beurs waar de nieuwste technologieën en informatieve doorbraken binnen de energie-industrie samenkomen. Neem deel aan dit event via Flanders Investment & Trade en geniet tal van voordelen, zoals onder andere toegang tot Smart Energy Week, netwerkmomenten, en b2b-afspraken.
Doelsector
Automotive, bouw, chemie en kunststoffen, consultancy en diensten, energie, ict en milieu
Doelmarkt
Zuid-Korea en Japan
Wanneer
Van maandag 26 februari 2024 tot vrijdag 1 maart 2024
Waar
Tokyo, Japan
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Maleisië kan men omschrijven als de toegangspoort tot de Aziatisch markten, gelegen in het hart van Zuidoost-Azië. De chemische en petrochemische industrie levert de grootste bijdrage aan de economie in Maleisië en vormt zo een belangrijke basis. Dit rapport licht de drie belangrijkste subsectoren toe: chemicaliën en chemische producten, olieproducten inclusief petrochemische producten en oleochemicaliën.

Finland heeft grootse plannen in verband met klimaatneutrale waterstof. Voor Vlaamse bedrijven actief in onshore of offshore wind, zonne-energie, waterstof, outsourcing, consultancy of diensten zijn in deze sectoren in Finland zeker opportuniteiten.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Bioprocess Solutions, een Litouwse producent van biotechnologie-, biofarmaceutische en farmaceutische toepassingen is op zoek naar leveranciers die gespecialiseerd zijn in de productie van kunststofcomponenten voor eenmalig gebruik op het gebied van biofarmaceutische en bioprocessingtoepassingen.

Nieuws

Het Oekraïense State Property Fund werkt aan de privatisering en/of herlancering van verschillende bedrijven in een brede waaier aan sectoren zoals landbouw, chemie, machinebouw, transport en mijnbouw.