U bent hier

Exporteren voor de sector ‘Bouwmaterialen’

Specifieke vraag of probleem?

U wenst een antwoord op een vraag of probleem specifiek voor uw bedrijf, product of sector? U heeft import- export cijfers nodig van uw product naar een bepaald land, wenst info over de reglementering op een bepaalde markt?

Stel uw vraag

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de sectoren waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Flanders Investment & Trade nodigt u in samenwerking met AWEX, HUB Brussel, BELSPO en ITER België uit voor de “Big Science” contactdag te Brussel op 2 april 2020.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Automotive, bouw, bouwmaterialen, chemie en kunststoffen, consultancy en diensten, electronica, elektro, energie, financiële diensten, grafische industrie, ict, kleding en accessoires, logistiek en transport, lucht- en ruimtevaart, machines, milieu en onderwijs
Wanneer
Donderdag 2 april 2020
Waar
Brussel
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Na een aantal moeilijke jaren, klimt de Egyptische economie opnieuw uit het dal. Tal van grote projecten en infrastructuurwerken zitten in de pijplijn. Ontdek samen met FIT de mogelijkheden in de sectoren bouw, infrastructuur en milieu.
Doelsector
Bouw, bouwmaterialen, energie en milieu
Doelmarkt
Egypte
Wanneer
Van zaterdag 10 oktober 2020 tot woensdag 14 oktober 2020
Datum onder voorbehoud!
Waar
Cairo, Egypte
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Hoe ziet de markt voor e-commerce eruit in Noorwegen? Wie zijn de belangrijkste spelers? Lees het in de studie van ons kantoor in Oslo.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

UPDATE 30/03/2020 - Litouwen rapporteert 484 besmettingen en 7 overlijdens. Er wordt verwacht dat het aantal besmettingen zal toenemen aangezien de repatriëring van duizenden Litouwers uit het buitenland nog volop bezig is. De economische impact zal groot zijn. Swedbank verwacht een negatieve groei in het tweede kwartaal van minstens 10% en voorspelt een krimp van 5% à 10% in 2020. De Litouwse overheid kondigde een lock down aan tot 13 april. De grenzen zijn gesloten voor personenverkeer mits een aantal uitzonderingen. Met name het goederenverkeer van en naar Polen, Letland, Rusland en Wit-Rusland kan zonder problemen doorgaan.

Op 28 februari 2020 werd de eerste besmetting in IJsland (364.260 inwoners) vastgesteld. Gezien het lage bevolkingsaantal, zit IJsland hiermee aan de wereldtop inzake besmettingen per capita. Het aantal besmettingen neemt met de dag toe en hoewel de IJslandse overheid eerst van mening was dat men de situatie onder controle had, neemt ook IJsland nu preventieve maatregelen om de verspreiding tegen te gaan.

IJsland maakt zich zorgen om de economische gevolgen, met name gezien de uitzonderlijke afhankelijkheid van toerisme (de voornaamste toeristen komen gewoonlijk uit Amerika en China). De gevolgen van het corona/covid19-virus zullen wel degelijk een impact hebben op de economische activiteiten in IJsland.