U bent hier

Exporteren voor de sector ‘Bouw’

Specifieke vraag of probleem?

U wenst een antwoord op een vraag of probleem specifiek voor uw bedrijf, product of sector? U heeft import- export cijfers nodig van uw product naar een bepaald land, wenst info over de reglementering op een bepaalde markt?

Stel uw vraag

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de sectoren waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Egypte was vóór de uitbraak van de coronapandemie een van de snelst groeiende opkomende markten. Het omvangrijke economische hervormingstraject dat Egypte sinds 2016 volgt, heeft de veerkracht van de economie aanzienlijk vergroot. Egypte is dan ook een van de weinige landen waarvoor het IMF nog positieve groeicijfers voor 2020 verwacht, ondanks de grote uitdagingen waarvoor het land staat.
Doelsector
Bouw en bouwmaterialen
Doelmarkt
Egypte
Wanneer
Van maandag 26 oktober 2020 tot woensdag 28 oktober 2020
Waar
Cairo, Egypte
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Awex en Hub Brussels.

Marktstudies

De markt voor doe-het-zelfproducten en -diensten in Duitsland is de grootste in Europa. Zelfs op wereldvlak behoort de Duitse doe-het-zelfsector, qua omzet, tot de top. De groei is niet spectaculair, maar wel gestaag en ook de onlinehandel heeft zijn intrede gedaan. De studie gaat in op de gevolgen en kansen van deze evolutie.

Veel Vlaamse bedrijven ontdekken het potentieel van de Zwitserse markt voor de uitvoer van hun producten en diensten. Wat dat laatste betreft, geldt er bij het uitvoeren van werken in Zwitserland een vrij complexe regelgeving. Deze studie geeft u een overzicht van de reglementering hieromtrent.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Het proces omvat verschillende vereisten, zowel professioneel als financieel, waarbij de deelnemers moeten aantonen eraan te voldoen. 
Houd er rekening mee dat het belangrijk is om de regels, criteria en tijdschema's in acht te nemen, zoals beschreven in de verschillende documenten (zie bijlage).

Indieningstermijn: uiterlijk op 17 november 2020 - 14.00 uur.

Nieuws

De eerste gevallen van het coronavirus in Kosovo werden bevestigd op 13 maart. Momenteel zijn er 12.683 officiële besmettingen bevestigd en 488 doden. Na een initiële daling namen de besmettingen vanaf juni opnieuw toe en werden nieuwe beperkingen opgelegd door de regering.