U bent hier

Exporteren voor de sector ‘Bouw’

Specifieke vraag of probleem?

U wenst een antwoord op een vraag of probleem specifiek voor uw bedrijf, product of sector? U heeft import- export cijfers nodig van uw product naar een bepaald land, wenst info over de reglementering op een bepaalde markt?

Stel uw vraag

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de sectoren waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

HD Expo (Hospitality & Design) is de voornaamste professionele beurs en conferentie voor de sector design en inrichting van horecazaken in de Verenigde Staten.
Doelsector
Bouw, design en interieur, meubel en textiel
Doelmarkt
Verenigde Staten
Wanneer
Van dinsdag 26 april 2022 tot donderdag 28 april 2022
Waar
Las Vegas, Verenigde Staten
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De bouwsector is een belangrijke motor van de Deense economie. De sector heeft weinig te lijden gehad onder de impact van de coronacrisis, wel integendeel. De Denen gingen massaal over tot de renovatie van hun huizen of de aankoop van nieuw vastgoed. Er wordt volop gewerkt aan een aantal grote infrastructuurprojecten en ook in het komende decennium staan er verschillende op stapel. Een ander hot topic is natuurlijk de steeds grotere aandacht voor duurzaam bouwen. Interesse gewekt? Neem dan snel een kijkje in de studie die ons kantoor in Kopenhagen voor u maakte. 

De DIY-markt in Italië heeft vanaf haar ontstaan, begin 1980, tal van moeilijkheden moeten overwinnen. Zowel de producenten als de verdelers en winkeliers van ijzerwaren en verfproducten, zagen de komst van de particuliere klant eerder als een lastpost die veel tijdverlies creëerde. In de loop der jaren werden niet enkel een groot aantal DIY-ketens opgericht in Italië, maar heeft ook de groothandel begrepen dat de hobbyist een zakencijfer kan genereren. Deze studie geeft u een overzicht van de verschillende spelers op de Italiaanse markt en hun belangrijkheid.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Een Peruaans bedrijf is op zoek naar bouwbedrijven die interesse hebben in de bouw van een miniwaterkrachtcentrale in Peru met een capaciteit van 9 MW; het gaat om een turnkey-project onder EPC-contract (Engineering, Procurement, Construction). 

Nieuws

Op 25 januari 2022 kwam het kabinet Rutte opnieuw samen. Hierbij werd beslist dat alle locaties (horeca, winkels, pretparken, wellness, kapperszaken, bioscopen, theater en musea, sportlocaties, evenementen, ...) opnieuw open mogen, zij het onder voorwaarden. De nieuwe maateregelen gingen in voege op 26 januari 2022. Updates van de actuele situatie kan u vinden op de website van www.rivm.nl.