U bent hier

Nieuws

De corona-incidentie in Duitsland daalt verder en bedraagt momenteel 107/100.000/7, terwijl ze vorige week nog 163 bedroeg (in BE: 52/100.000/7). Ook het aantal IC-patiënten blijft dalen en ligt op 1.107 (vorige week: 1.309). Tegen de achtergrond van deze dalende cijfers heeft de federale minister van Volksgezondheid Lauterbach beslist om de mondmaskerplicht in het interregionale verkeer (hogesnelheidstreinen) met ingang van 2 februari 2023 af te schaffen. In het lokale openbare verkeer, in ziekenhuizen en apotheken blijft in de meeste Bundesländer de mondmaskerplicht wel nog van kracht. Sinds begin deze week bestaat er eveneens een officiële testplicht voor reizigers die Duitsland vanuit China willen binnenkomen. Daarnaast worden ook alle niet-noodzakelijke reizen naar China afgeraden door het Duitse Ministerie van Buitenlandse Zaken.

FIT Shanghai organiseerde op 16 december een high-end ronde tafel bijeenkomst met Chinese (elektrische) autobouwers met als thema: "Vlaanderen als toegangspoort voor elektrische voertuigen uit China" waarbij de mogelijkheden van Vlaanderen als logistieke hub werden benadrukt. De bijeenkomst gaf meteen ook de mogelijkheid de nieuwste ontwikkelingen binnen de Chinese (elektrische) auto-industrie beter te begrijpen en in te schatten.

Hongarije telt een duizendtal start-ups. Startup Hungary is de organisatie die de vinger aan de pols houdt van het ecosysteem om zo een accuraat zicht te ontwikkelen op wat lokale start-ups succesvol maakt en wat hun voornaamste uitdagingen zijn. We delen graag hun studie over het reilen en zeilen in de Hongaarse start-up community met u. 

De prijs voor tweedehandsauto's is de voorbije 2 jaar bijna verdubbeld in Hongarije, maar we zien nu een duidelijke vertraging in zowel het aanbod als de vraag. Koning Auto is op weg om een luxeartikel te worden in het land. 

Automotive is een erg belangrijke sector in Hongarije. De handelsafdeling van de ambassade van Hongarije organiseert op 19 oktober 2022 een business forum over e-mobiliteit, alternatieve aandrijfsystemen en drones. Het forum is een interessant event voor Vlaamse bedrijven en organisaties die uit de eerste hand info willen krijgen over het bekende test- en R&D-centrum ZalaZONE, de trends in de Hongaarse automotivesector, de toekomst van onbemande voertuigen en de dronesector en de Hongaarse batterijsector. Het spreekt voor zich dat er ook ruim gelegenheid geboden wordt voor netwerking met de sprekers en de overige deelnemers. 

Op dinsdag 18 oktober 2022 organiseert het Finexpo secretariaat de Finexpo Day. De nieuwe voorwaarden van de Finexpo-instrumenten worden dan voorgesteld. Finexpo, het comité voor de financiële ondersteuning van de export, biedt financiële steun aan de export van Belgische uitrustingsgoederen en aanverwante diensten.
Het evenement vindt plaats in het Egmontpaleis van 10u15 tot 14u00. 

Op donderdag 6 oktober 2022 organiseert de Ambassade van Ethiopië in samenwerking met de Belgo Ethiopian Business Club een seminarie rond inzichten in het zakendoen met Ethiopië voor Belgische bedrijven in hybride vorm. Het seminarie gaat door op de Ambassade van Ethiopië te Brussel, van 14u00 tot 17u30.

Op 1 april 2022 wordt COVID-19 niet langer geclassificeerd als een bedreiging voor de volksgezondheid en een gevaar voor de samenleving in Zweden. De meeste maatregelen werden dan ook stopgezet. Volgende adviezen blijven wel van kracht: Wie klachten of symptomen heeft die lijken op die van een besmetting met het coronavirus, blijft thuis en vermijdt contact met anderen. Ongevaccineerde personen moeten drukke plekken (vooral binnenruimtes) vermijden. Alle personen van 12 jaar en ouder zouden gevaccineerd moeten worden tegen COVID-19.

In het nieuwsbericht vindt u informatie over de algemene toestand, de genomen voorzorgsmaatregelen, de economische steunmaatregelen en de exitstrategie van de overheid. Per 11 maart 2022 werden de meeste gezondheidsmaatregelen in verband met COVID-19 in Luxemburg ingetrokken. Als gevolg hiervan zijn de horeca, de cultuursector, de sport, het onderwijs en de handel niet langer meer onderworpen aan specifieke regels. Ook in het openbaar vervoer moet er geen mondmasker meer gedragen worden. Enkel in ziekenhuizen en rust- en verzorgingshuizen is het dragen van een mondmasker nog verplicht.

Per 1 juli kent de Duitse Verpakkingswetgeving enkele belangrijke wijzigingen. Vanaf deze datum moeten alle bedrijven die in Duitsland verpakkingen op de markt brengen, bij het Duitse verpakkingsregister LUCID, onder de zgn. Zentrale Stelle. ingeschreven zijn. Verder moeten online marktplaatsen en aanbieders van fulfilmentdiensten nagaan of hun klanten voldoen aan de voorschriften inzake verpakkingsregelgeving.  

Pagina's