U bent hier

Exporteren voor de sector ‘Automotive’

Specifieke vraag of probleem?

U wenst een antwoord op een vraag of probleem specifiek voor uw bedrijf, product of sector? U heeft import- export cijfers nodig van uw product naar een bepaald land, wenst info over de reglementering op een bepaalde markt?

Stel uw vraag

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de sectoren waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

Automotive is een belangrijke sector in Slovenië. De sector stelt 4,5% van de beroepsbevolking te werk, draagt 10% bij aan het bbp en is goed voor 20% van de exportinkomsten. Ons kantoor in Ljubljana stelde een marktstudie op waarin de sector aan u voorgesteld wordt.

Noren zijn al jaren een voorloper als het gaat om e-mobiliteit. Nu al zijn e-wagens goed voor meer dan de helft van de verkoop van nieuwe auto's en die trend lijkt zich steeds maar door te zetten. Dit succes is natuurlijk voor een groot deel toe te schrijven aan de gulle stimuleringspakketten die de Noorse overheid ter beschikking kan stellen. Wil u graag meer weten over deze florerende sector in Noorwegen? Dan bent u aan het juiste adres bij deze door ons kantoor in Oslo opgestelde paper. 

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

De Amerikaanse stad Phoenix in de zuidwestelijke staat Arizona wil overgaan tot een grote aankoop van diverse types vorkheftrucks en aanverwant rollend materieel voor opslagplaatsen.

Nieuws

Vanaf 23 december 2021 werden de inreisverplichtingen voor Duitsland aangepast. Het digitale formulier 'Einreiseanmeldung' moet nu worden ingevuld voor alle reizigers vanaf 6 jaar. Verder moeten alle reizigers naar Duitsland een negatieve test (PCR- of antigeentest), genezingsattest of vaccinatiebewijs voorleggen. Ook de quarantaineregels werden aangepast: wie naar Duitsland reist vanuit hoogrisicogebied, moet in Duitsland onmiddellijk in quarantaine gaan voor 10 dagen. Lees het volledige verslag voor details en uitzonderingen.

De vertraging in de verkoop van nieuwe auto's heeft duidelijk zijn weerslag op de Hongaarse markt voor tweedehandswagens, waarbij deze nu de oplossing zijn voor degenen die niet kunnen wachten om een nieuwe auto te kopen. De vraag neemt toe en het krapper wordende aanbod drijft de prijzen omhoog (tot zelfs +15% voor bepaalde modellen). Lees meer over de recentste ontwikkelingen en trends in volgend nieuwsbericht.