U bent hier

Exporteren voor de sector ‘Automotive’

Specifieke vraag of probleem?

U wenst een antwoord op een vraag of probleem specifiek voor uw bedrijf, product of sector? U heeft import- export cijfers nodig van uw product naar een bepaald land, wenst info over de reglementering op een bepaalde markt?

Stel uw vraag

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de sectoren waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

FIT zal aanwezig zijn op Smart Energy Week, dé beurs waar de nieuwste technologieën en informative doorbraken binnen de energie-industrie samen komen. Neem deel aan dit event via Flanders Investment & Trade en geniet tal van voordelen, zoals onder andere toegang tot Smart Energy Week, netwerkmomenten, en B2B afspraken
Doelsector
Automotive, bouw, chemie en kunststoffen, consultancy en diensten, energie, ict en milieu
Doelmarkt
Zuid-Korea en Japan
Wanneer
Van maandag 26 februari 2024 tot vrijdag 1 maart 2024
Waar
Tokyo, Japan
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Japan en de Europese Unie tekenden in 2018 een economisch partnerschapsakkoord dat ook het betreden van de aanbestedingsmarkten voor beide partijen vergemakkelijkt. Om ervoor te zorgen dat Kleine en Middelgrote bedrijven in de Europese Unie hun weg vinden naar de Japanse aanbestedingsmarkt, organiseert Flanders Investment & Trade in samenwerking met partners en de Europese Commissie, een zending naar Japan. Tijdens deze zending kom je alles te weten over hoe deel te nemen aan openbare aanbestedingen in Japan, krijg je de kans om relevant actoren te spreken en wordt ook een B2B verzorgd zodat lokale partners kunnen worden geïdentificeerd. Er wordt hierbij gefocust op volgende thema’s: groene economie, smarthealth, smartcities en ict.
Doelsector
Automotive, bouw, bouwmaterialen, consultancy en diensten, energie, gezondheid en farma, ict, logistiek en transport, milieu, overheid en veiligheid
Doelmarkt
Japan
Wanneer
Van maandag 15 april 2024 tot vrijdag 19 april 2024
Waar
Tokyo, Nagoya, Osaka, Japan
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Deze paper richt zich tot Vlaamse bedrijven die de Luxemburgse markt willen verkennen en voordeel willen halen uit de mogelijkheden die dit land te bieden heeft. Laat de informatie in deze paper u inspireren bij het zakendoen in Luxemburg!

Het belang van de automotivesector voor de Hongaarse economie kan moeilijk overschat worden. Deze studie laat u kennismaken met deze belangrijke sector die ondanks de nog steeds doorwerkende gevolgen van de coronapandemie en de heersende geopolitieke onzekerheid blijft groeien. U vindt hier o.m. antwoorden op vragen als: Hoe zit het met e-mobility in het land? Produceert Hongarije zelf batterijen? Is waterstof er ook een hot topic? Steunt de overheid de nieuwe technologische ontwikkelingen? 

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

De Special Interlevel Association of the Prefecture of Attica (EDSNA) heeft een aanbesteding van 4 percelen gepubliceerd voor de leasing voor 8 jaar van verschillende categorieën (professioneel gebruik) van elektrische voertuigen (graafmachines, veegmachines, ...) en oplaadsystemen voor deze voertuigen. Deadline voor het indienen van de aanbieding: 9 oktober 2023, 20:00 EET.

Nieuws

Albanië is veel meer dan een toeristische hotspot in wording. Op 21 en 22 september 2023 vindt Future2Tech plaats in de Albanese hoofdstad Tirana. De beurs-annex-conferentie stelt scherp op innovatie, technologie en onderwijs. Het event zet zich in de markt als dé ontmoetingsplaats voor bedrijven die vertrouwd willen worden met de techscene in Albanië en op zoek zijn naar afzet- en samenwerkingsmogelijkheden.