U bent hier

Marktstudies

Denemarken is een van de landen waar biologische voeding het grootste marktaandeel heeft. De verkoop van biologische voeding en dranken in de detailhandel steeg in 2020 met 14%. Hoewel de Deense productie van biologische voeding en dranken aanzienlijk is gegroeid, is er toch een behoefte om meer uit het buitenland te importeren.

De Braziliaanse voedselproductie en voedselverwerkende industrie behoren tot de grootste ter wereld. Ondanks alle economische crisissen die het land in het verleden hebben geteisterd en recent de COVID-19-pandemie, laten deze sectoren een continue groei optekenen. Ontdek in deze marktstudie meer omtrent de industrie en maak kennis met de opportuniteiten voor Vlaamse bedrijven. 

Het comfort van leveringen aan huis, het uitgebreide aanbod dat de klok rond beschikbaar is, … Consumenten shoppen steeds vaker online. Ook in Nederland, in 2021 de 17e grootste markt voor e-commerce ter wereld met een netto-omzet van 20,5 miljard euro voor de online verkoop van fysieke goederen. De totale waarde van de e-commercemarkt voor 2021 inclusief diensten bedroeg 30,6 miljard euro.

De markt voor sportpaarden en toebehoren in China heeft heel wat groeipotentieel. In deze studie geven we een overzicht van de belangrijkste spelers in Noord-China, de evoluties en afzetmogelijkheden, reglementeringen, beroepsverenigingen en vakliteratuur.

Gemiddeld eten de Noren jaarlijks zo'n 200 kg groenten en fruit. Ze hechten steeds meer belang aan een evenwichtige en gezonde voeding. Ondanks het gezondere dieet is de regelgeving rond import van groenten en fruit verstrengd. Dit is vooral om de eigen productie te beschermen.

Wenst u zich op deze markt te begeven en zoekt u informatie? Lees dan zeker de marktstudie van ons kantoor in Oslo.

Visserij is in bepaalde Russische regio's traditioneel een belangrijke economische pijler. Het potentieel is ruim aanwezig, maar er moet nog flink wat water door de zee vloeien vooraleer dit ten volle waargemaakt wordt. Interesse om uw netten uit te werpen? Dan brengt deze paper van ons kantoor in Sint-Petersburg u alvast een stukje dichter bij de rijkste visgronden. 

De tuinmarkt in Frankrijk: een opportuniteit voor elk Vlaams bedrijf actief in deze sector. Hoe uw weg vinden op de Franse markt wordt in deze bondige, praktische handleiding uiteengezet.

Wist u dat Brazilië het derde grootste aantal huisdieren telt in de wereld? De ganse industrie rond huisdieren (voeding, geneesmiddelen, alles wat met verzorging te maken heeft ...) is er sterk aan het groeien en was in 2020 goed voor een omzet van 6,4 miljard euro, een stijging met 15% t.o.v. 2019. Wil u meer vernemen over deze markt? Lees dan het sectorrapport "The pet sector in Brazil", opgemaakt door het FIT-kantoor in Brazilië.

Noorwegen is geen lid van de EU maar wel van de Europese Economische Ruimte wat ervoor zorgt dat het land deel uitmaakt van de interne markt. Belangrijke uitzondering hierop is de landbouw en de agro-voedingssector. Daardoor worden de lokale producten in hoge mate beschermd tegen buitenlandse concurrentie. De vleesimport in Noorwegen is dus beperkt en strikt gereglementeerd, maar dit wil niet noodzakelijk zeggen dat er geen opportuniteiten zijn. Lees meer in ons beknopt sectoroverzicht. 

De Australische consumentenvraag naar zeevruchten is groter dan het aanbod van de binnenlandse productie. Binnenlandse aquacultuur heeft dan ook het potentieel om aanzienlijk uit te breiden en zo te voldoen aan de binnenlandse afzetmarkt.

Hoe is de doe-het-zelfsector in Nederland georganiseerd? Hoe evolueert deze sector? Welke zijn de samenwerkingsverbanden? Ontdek het in de studie van ons kantoor in Den Haag.

De tuinbouwsector droeg in totaal 13,8 miljard dollar bij aan de Amerikaanse economie in 2019. De staten met de hoogste productiewaarde zijn Californië, Florida en Oregon. Om het tekort aan voedselproductie op te vangen, wordt er wereldwijd massaal geïnvesteerd in horticultuur. Deze trend is ook te zien doorheen de Verenigde Staten, specifiek in 'greenhouse horticulture' en alles wat te maken heeft met 'urban horticulture'.

Pagina's