U bent hier

Groepszakenreis ‘Start2Export2 Tsjechië’

Heeft u geen of slechts beperkte ervaring op de Tsjechische markt, dan is het begeleidingstraject Start2Export2 Tsjechië zeker iets voor u. Flanders Investment & Trade en Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland begeleiden u van nabij bij de eerste stappen van uw bedrijf op de interessante en uitdagende markt die Tsjechië is.

Wat
Groepszakenreis
Doelsector
Alle sectoren
Doelmarkt
Tsjechië
Wanneer
Van maandag 2 december 2019 tot woensdag 4 december 2019
Waar
Prague, Tsjechië
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

De Tsjechische economie presteert ook dit jaar zeer goed, men verwacht een groei van het bbp van 2,7%.

De statistische gegevens over het bbp en de koopkracht tonen aan dat de regio rond Praag de 9de meest welvarende van de EU is. De regio trok veel multinationale investeerders aan, voornamelijk in de automobielsector, engineering, elektronica en IT. Praag is ook het centrum van startup-accelerators in termen van kwantiteit. Ook Brno helpt start-ups en daarnaast ook innovatieve bedrijven.

De industrie maakt voor 30,5% deel uit het gehele bpp, waardoor Tsjechië het meest geïndustrialiseerde land van de EU is. Plaatselijke bedrijven zijn altijd op zoek naar nieuwe leveranciers en innovatieve oplossingen. Er zijn niet alleen kansen voor Vlaamse fabrikanten van technologieën, technische onderdelen en materialen, gespecialiseerde kunststoffen, maar ook voor leveranciers van logistieke oplossingen of bedrijfssoftware.

De Tsjechische republiek is een lonende, betrouwbare en innovatieve business-to-business markt die Vlaamse bedrijven kan helpen de verkoop te diversifiëren.

Veel bedrijven gebruiken Tsjechië ook als een gateway voor verkoop in Midden- en Oost-Europa, een markt met meer dan 110 miljoen consumenten.

Begeleidingstraject Start2Export2 Tsjechië

Workshop met intakegesprek (16/09/2019),
Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, Markgravestraat 12, 2000 Antwerpen

Wij schatten in wat u verwacht van de Tsjechische markt en evalueren of u er klaar voor bent om op deze markt actief te worden.
Tijdens de workshop krijgt u o.a. info over het algemene programma, hoe zich praktisch voor te bereiden op de groepszakenreis en gespreksmogelijkheden met specialisten internationaal ondernemen.

Via de Adviseurs Internationaal Ondernemen van FIT, gevestigd in alle provinciale kantoren, kan u extra begeleiding krijgen met uw exportplan en aanpak.
Zij kunnen u ook aanraden een Exportmeter te laten afnemen, dit is een soort audit die u een uitgebreid overzicht biedt over wat uw bedrijf nog nodig heeft qua organisatie en processen om export naar dit land aan te kunnen.

Groepszakenreis (02-04/12/2019), Praag

Wij maken voor u een individueel afsprakenprogramma op maat in Praag. Daarnaast zijn er netwerkmomenten met de andere Vlaamse bedrijven uit de delegatie en met plaatselijke spelers en beslissingsnemers voorzien.

Evaluatiemoment (18/02/2020),
Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, Markgravestraat 12, 2000 Antwerpen

Met de andere deelnemers kan u opgedane ervaringen uitwisselen en u kan ons iets vertellen over uw resultaten.

Daar eindigt het niet, ook na dit begeleidingstraject kunt u beroep doen op ons kantoor in Praag en op uw provinciaal FIT-kantoor. Zij zullen u blijven bijstaan bij uw verdere stappen op deze markt.

Ons aanbod

  • Wij hebben een kantoor ter plaatse (Praag), met kennis van de lokale markt.
  • Begeleidingstraject dat bestaat uit meerdere fases: intakegesprek en workshop, groepszakenreis, evaluatiemoment.
  • Extra begeleiding mogelijk: Adviseurs Internationaal Ondernemen van FIT en een export audit van uw bedrijf via de Exportmeter.
  • Ons kantoor in Praag verzorgt voor elke deelnemer, op basis van zijn bedrijfsprofiel en behoeftes, een individueel programma met afspraken bij potentiële Tsjechische partners en klanten.
  • Netwerkmomenten met de andere Vlaamse bedrijven uit de delegatie en met plaatselijke spelers en beslissingsnemers.
  • Wij regelen de praktische zaken voor u (selectie van hotels, groepsverplaatsingen, zalen voor B2B’s,…).

Na dit begeleidingstraject kunt u blijvend beroep doen op ons kantoor ter plaatse en op uw provinciaal kantoor.
U staat er dus niet alleen voor! Flanders Investment & Trade en Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland begeleiden u in uw exportplannen naar Tsjechië.

Programma onder voorbehoud

Maandag - 02/12/2019: Brussel-Praag (namiddag), 's avonds briefing en diner
Dinsdag - 03/12/2019: Praag, seminarie/B2B/avondactiviteit
Woensdag - 04/12/2019: Praag, B2B en in de late namiddag terugvlucht Praag-Brussel

Hotels & Vluchten

Flanders Investment & Trade zal u na het intakegesprek (16/09/2019) een vrijblijvend hotelvoorstel bezorgen voor uw overnachtingen en vluchten.
Meer informatie hierover volgt op het gepaste tijdstip.

Deelnameprijs

  • € 500 voor de eerste deelnemer van het bedrijf (*)
  • € 250 per bijkomende deelnemer van hetzelfde bedrijf (*)

De deelnameprijs omvat een bijdrage in de organisatiekosten.
Niet inbegrepen in de deelnameprijs zijn de vluchten, individuele verplaatsingskosten, hotels en overige individuele verblijfskosten.

(*) waarvan 300 euro (150) zonder btw voor FIT en 200 (100) euro met btw voor VOKA - facturatie door VOKA Antwerpen-Waasland

Nog vragen?

Voor deze actie kunt u zich niet inschrijven.

Voor meer info, contacteer Bart Van den Bossche:
E: bart.vandenbossche@fitagency.be
T: +32 2 504 87 09