U bent hier

Trefdag ‘Libanese en Jordaanse aankopers - gezondheidszorg’

Zowel Jordanië als Libanon zijn belangrijke zorgcentra in het Midden-Oosten. Uitgaven voor de gezondheidszorg gaan in stijgende lijn en veelal worden producten of diensten uit het buitenland geïmporteerd. Mis deze kans niet en stel uw product of dienst voor.

Wat
Trefdag
Doelsector
Gezondheid en farma
Doelmarkt
Libanon en Jordanië
Wanneer
Van maandag 21 oktober 2019 tot donderdag 24 oktober 2019
Datum onder voorbehoud!
Waar
Brussels
Wie kan deelnemen
Vestigingen van bedrijven en organisaties in het Vlaams Gewest.
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Groeiende aandacht voor gezondheidszorg

Jordanië is op enkele jaren tijd een van de belangrijkste zorgcentra van het Midden-Oosten geworden. In de komende 5 jaar zouden de uitgaven met 6,4% stijgen om in 2021 een waarde van 4,17 miljard USD te halen. Er worden onder meer nieuwe openbare ziekenhuizen gepland, de dekking van de verzekeringspolissen wordt uitgebreid en via buitenlandse investeringen moet de infrastructuur verbeterd worden. En de sector heeft nog groeipotentieel. Het koninkrijk wil nog meer medisch toerisme binnenhalen en ook de evolutie van de Jordaanse bevolking biedt mogelijkheden, want die is jong en groeit snel. Bovendien heeft de instroom van Irakezen, Syriërs en Libiërs tot nieuwe ziekenhuis- en zorgprojecten geleid.

Ook Libanon vormt een kleine, maar interessante markt. Privéziekenhuizen zijn goed voor meer dan 90% van de potentiële markt voor medische apparatuur. Door de grote concurrentie tussen de privéziekenhuizen, is de vraag naar geavanceerde apparatuur en technologieën groot. De sector biedt dan ook interessante mogelijkheden voor Vlaamse bedrijven. Toegang tot de markt vraagt echter een gerichte aanpak van een bepaalde nichesector (oncologie, cardiologie, traumatologie, IVF, plastische chirurgie ...).

Ontmoeting met aankopers

Het kantoor van Flanders Investment & Trade in Beiroet onderhoudt goede contacten met aankopers uit de gezondheidszorg in beide landen. Dien uw kandidatuur in om hen te ontmoeten voor een individueel zakelijk gesprek. Bij interesse voor uw dienst of product, regelen wij een afspraak.

Interesse?

De inschrijvingen zijn nog niet opgestart.

Meld alvast uw interesse. Wij brengen u dan op de hoogte zodra inschrijven mogelijk is.