U bent hier

Groepszakenreis ‘GOOSE mission 2 Japan’

FIT helpt u via het Europese Goose consortium om deel te nemen aan openbare aanbestedingen buiten de EU. In april 2024 organiseren we in dat kader een zending naar Japan.

Na de organisatie van een tiental webinars waarin elk apart de 6 focuslanden en de 4 focussectoren werden voorgesteld, organiseert Goose nu zendingen naar een aantal van deze landen. We nodigen alle bedrijven die publieke projecten opvolgen en wensen mee te dingen naar federale en lokale aanbestedingen in Japan, uit om deel te nemen aan een zending van 15 april tot 19 april 2024.

Naast een interactieve workshop over het deelnemen aan aanbestedingen in Japan, wordt voor elke deelnemer een programma opgesteld met meetings met aankoopverantwoordelijken en/of met mogelijke private partners ter plaatse.

Aangezien Japan een partnerschapsakkoord heeft met de Europese Unie, werkt het al geruime tijd aan de aanpassing van zijn wetgeving aan die van de Europese Unie, ook op het vlak van openbare aanbestedingen. Het proces van openbare aanbestedingen wordt transparanter, onder meer door de toepassing van e-procurement en het openstellen van de aanbestedingen naar bedrijven uit de Europese Unie.

De deelnameprijs is gratis, maar de deelnemers staan wel in voor reis, verblijf en persoonlijke kosten.

Wat
Groepszakenreis
Doelsector
Consultancy en diensten, energie, gezondheid en farma, ict, logistiek en transport, milieu en overheid
Doelmarkt
Japan
Wanneer
Van maandag 15 april 2024 tot vrijdag 19 april 2024
Waar
Tokyo, Japan
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Het Goose project, waar FIT deel van uitmaakt, kan u ter hulp komen om uw activiteiten in Japan uit te bouwen. Goose wordt door de Europese Commissie gefinancierd en voorziet unieke diensten voor Vlaamse bedrijven:

  • We nodigen u uit u te informeren en te registreren op onze Goose website; u vindt er naast achtergrondinformatie over de publieke sector in Japan en de andere focuslanden, concrete aanbestedingen en de registraties, en presentaties van eerdere webinars over het onderwerp (u moetwel eerst een account aanmaken - naam en paswoord).
  • We maken een keuze uit de aanbestedingen die mogelijkheden bieden voor onze Vlaamse bedrijven.
  • We bieden achtergrondinformatie over de specifieke context van de doellanden in documenten en tijdens webinars.
  • We wijzen u de weg naar lokale partners, die onontbeerlijk zijn als u wil deelnemen aan openbare aanbestedingen buiten Europa. Denk niet alleen aan lokale ondernemingen, maar ook aan vertaaldiensten, adviesbureau's en juridische ondersteuning op het vlak van openbare aanbestedingen.
  • We bieden u gericht advies en begeleiding en organiseren zendingen tijdens dewelke B2G met lokale publieke aankoopagentschappen worden voorzien.

De doellanden van het project zijn naast Japan ook Chili, Colombia, Noorwegen, Servië, en Vietnam. De doelsectoren zijn groene economie, ICT, "slimme" steden en (digitale) gezondheidszorg.

Nog vragen?

Voor deze actie kunt u zich niet inschrijven.

Voor meer info, contacteer Malin Johan:
E: johan.malin@fitagency.be
T: +32 2 504 87 58