U bent hier

Groepszakenreis ‘Multisectoraal Colombia’

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf in Colombia, de 4e grootste economie van Latijns-Amerika? Ontdek het tijdens de driedaagse groepszakenreis die Flanders Investment & Trade, samen met AWEX en hub.brussels, organiseert in november en die openstaat voor alle sectoren.

Wat
Groepszakenreis
Doelmarkt
Colombia
Wanneer
Van zondag 19 november 2023 tot woensdag 22 november 2023
Waar
Bogota, Colombia
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met AWEX en hub.brussels.
Wat mag u verwachten?

De focus zal liggen op individuele afsprakenprogramma’s op maat van elk bedrijf. Het lokaal FIT-kantoor in Bogota zal b2b’s voor u voorbereiden met potentiële partners in Bogota. Afhankelijk van de sector waarin u actief bent, kunnen we in overleg ook meetings inplannen in andere steden zoals Medellín, Cali, Barranquilla of Cartagena.

We voorzien ook een aantal events zoals een informele briefing, een netwerkreceptie met relevante lokale contacten en een infosessie over zaken doen in Colombia met externe sprekers.

Doelgroep

De groepszakenreis is multisectoraal en staat open voor bedrijven uit alle sectoren.

Nationaal Congres voor Infrastructuur in Cartagena

Bent u actief in de infrastructuursector, dan kan u aansluitend op de missie en op eigen initiatief deelnemen aan het 20e Nationaal Congres voor Infrastructuur in Cartagena, een belangrijke 3-daagse high level conferentie die jaarlijks plaatsvindt en gewijd is aan alles wat met infrastructuur te maken heeft. De 2023-editie gaat door van woensdag 22 tot vrijdag 24 november.

Programma

Sunday 19 November

  • 18:00: Informal briefing & dinner with the entire delegation (in hotel). Participants receive their final meeting program. 

Monday 20 November

  • 9:00-10:00: Info session "Legal aspects of doing business with Colombia" with external speakers (in hotel).
  • AM – PM: Individual b2b meetings in Bogota (on location or in meeting room hotel).
  • Evening: Official networking reception organized in cooperation with Bert Schoofs, Ambassador of Belgium in Colombia. Venue: residence of the ambassador.

Tuesday 21 November

  • Entire day: b2b meetings in Bogota or other cities.
  • Free evening.                                     

Wednesday 22 November

  • Entire day: b2b meetings in Bogota or other cities.
  • Evening: End of the mission.

Wednesday 22 – Friday 24 November

  • Optional & on own initiative - for companies active in the field of transport, infrastructure, environment: Congreso Nacional de la Infraestructura in Cartagena.
Waarom Colombia?

Colombia heeft een van de meest stabiele economieën van Latijns-Amerika. In 2022 bedroeg de groei 6,5% wat een stuk boven het gemiddelde van Latijns-Amerika ligt. Tegelijk heeft het land een grote interne markt met ruim 51 miljoen inwoners (de 3e grootste bevolking van Latijns-Amerika na Brazilië en Mexico). Het gaat in grote mate om een jonge bevolking, wat de interne en arbeidsmarkt aanstuurt. 

De vrijhandelsovereenkomst tussen de EU en Colombia van 2013 bevordert de handel al enkele jaren dankzij de afbouw van invoerrechten. De bilaterale handel tussen Vlaanderen en Colombia bedroeg in 2022 € 1,1 miljard, waarvan € 642 miljoen export. Onze export naar Colombia is op 3 jaar tijd bijna verdubbeld.

Colombia profileert zich als regionaal centrum dankzij zijn strategische ligging tussen Noord- en Zuid-Amerika en de 16 vrijhandelsovereenkomsten die het heeft ondertekend met 65 landen. Bedrijven die in Colombia gevestigd zijn, genieten daardoor preferentiële toegang tot zowat alle landen van Latijns-Amerika. Rechtszekerheid en investeringsgaranties dragen mee bij tot een interessant ondernemersklimaat voor buitenlandse investeerders.

Sectoraal gezien zijn er mogelijke kansen in de agro-industrie, voeding & dranken, infrastructuur & mobiliteit, smart cities, mijnbouw, groene waterstof, hernieuwbare energie, milieu, ICT, e-government, farma …

Geografisch bekeken heeft Colombia, naast Bogota, goed ontwikkelde regionale zakencentra in tal van andere streken zoals Medellin, Cali, Barranquilla of Cartagena. Voor Vlaamse bedrijven zijn er dus ook buiten de hoofdstad potentieel interessante mogelijkheden.

Ter voorbereiding

Hebt u nog vragen over de afzetkansen voor uw technologie, product of diensten in Colombia? Vraag dan een 1-op-1 meeting aan met Marjorie Inghels, onze FIT-vertegenwoordiger in Colombia, die in september in ons land is in het raam van de “Flanders International Business Weeks“. Dat kan op dinsdag 12 september in Antwerpen, op woensdag 13 september in Leuven en op donderdag 14 september in Brugge. Voor meer info of het boeken van een afspraak klik hier

Nog vragen?

Voor deze actie kunt u zich niet inschrijven.

Voor meer info, contacteer Vincke Sabine:
E: sabine.vincke@fitagency.be
T: +32 2 504 87 41