U bent hier

Groepszakenreis ‘Egypte met focus op transport, logistiek, infrastructuur en energie’

Flanders Investment & Trade organiseert in samenwerking met AWEX en hub.brussels opnieuw een groepszakenreis naar Eypte met focus op infrastructuur, logistiek, transport en energie. Dit zijn kansrijke sectoren in de Egyptische economie in het licht van de vele grootschalige infrastructuurprojecten die momenteel in het land worden uitgevoerd. 

Wat
Groepszakenreis
Doelsector
Bouw, energie en logistiek en transport
Doelmarkt
Egypte
Wanneer
Van zondag 16 oktober 2022 tot vrijdag 21 oktober 2022
Waar
Cairo, Egypte
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met AWEX en hub.brussels .

Waarom Egypte? 

De Egyptische economie is de grootste in Noord-Afrika. Het land is goed geïntegreerd in de wereldwijde handelsstromen vanwege de strategische ligging aan de belangrijkste maritieme handelsroutes tussen Europa en Azië. Egypte heeft een diverse productiebasis en een grote consumentenmarkt. Het land kent een overwegend jonge bevolking van meer dan 100 miljoen inwoners, die voornamelijk geconcentreerd is in en rond de hoofdstad Caïro en in de Nijldelta.

De grote en diverse economie van Egypte, de aanzienlijke rijkdom aan natuurlijke hulpbronnen en de grote arbeidsmarkt betekenen dat er een enorm potentieel is voor buitenlandse bedrijven.

Om die reden organiseert Flanders Investment & Trade in samenwerking met AWEX en hub.brussels een groepszakenreis met focus op de volgende sectoren: transport, logistiek, infrastructuur en energie.

De ontwikkeling van infrastructuur blijft aan kracht winnen in Egypte. Het land voert een aantal grootschalige infrastructuurprojecten uit, waaronder de oprichting van een economische zone in de Suezkanaalzone en investeringen in maritieme en landtransportfaciliteiten. Deze grootschalige projecten bieden ook kansen binnen de transport- en logistieke sector.

Wat betreft de energiesector, wordt er verwacht dat Egypte een belangrijke regionale kracht zal zijn voor de totale netto groei van de capaciteit voor hernieuwbare energie, als gevolg van de implementatie van beleidshervormingen sinds 2014 die de markt hebben opengesteld voor particuliere investeerders in de elektriciteitssector. Door grootschalige veilingen van capaciteit voor hernieuwbare energie te houden en elektriciteitssubsidies te verminderen, heeft Egypte een snelle groei van investeringen in zonne- en windenergie aangetrokken. Dit zal op lange termijn een grote stimulans zijn voor de binnenlandse industrie in Egypte.

Voorlopig programma

 • Zondag 16 oktober: 
  -Aankomst in Caïro;
  -Welkomstdrankje en briefing over het individuele programma.
 • Maandag 17 en dinsdag 18 oktober - Caïro
  -Openingsessie en rondetafelgesprekken
  -B2b's en individuele bezoeken;
  -Field visits naar lopende projecten in de transport sector;
  -Business receptie.
 • Woensdag 19 en donderdag 20 oktober - Buiten Caïro (welke stad wordt bezocht zal afhangen van het profiel van de deelnemers)
  -Groepsbezoek naar logistieke hub;
  -B2b's en individuele bezoeken.
 • Vrijdag 21 oktober
  -Terugvlucht naar Brussel.

Wat bieden we u? 

 • Ons kantoor in Caïro bereidt voor uw bedrijf een afsprakenprogramma op maat voor met nieuwe prospects;
 • Netwerkmomenten met collega-ondernemers;
 • Field visits;
 • Flanders Investment & Trade doet een vrijblijvend voorstel voor vluchten en hotel waarop het groepstransport is afgestemd. 

Twijfelt u of een deelname interessant kan zijn? Neem dan contact met ons op! Op voorhand kan een gesprek met onze handelsattaché ter plaatsen worden ingepland om uw potentieel op de Egyptische markt af te toetsen. 

Een voorstelling van de doelgroep en doelstellingen van de missie kunt u vinden in de bijlage. 

Bijkomende informatie

Nog vragen?

Voor deze actie kunt u zich niet inschrijven.

Voor meer info, contacteer Betjes Lise:
E: lise.betjes@fitagency.be
T: +32 2 504 87 37