U bent hier

Webinar ‘Zal ik de oorsprong van mijn goederen moeten aantonen na de brexit?’

Wanneer de EU en het VK er in slagen om een handelsakkoord af te sluiten en er in slagen om gunstige importtarieven voor de goederen te bekomen, dan moet u de oorsprong of nationaliteit van uw producten bewijzen. In dit geval spreekt men over “preferentiële oorsprongsregels”, dit zijn regels waaraan goederen moeten voldoen om te kunnen genieten van lagere invoerrechten. Voor goederen die volledig in België geproduceerd worden is dit niet zo moeilijk, maar wat met goederen waarvan u de grondstoffen uit Brazilië haalt, in België bewerkt en dan uitvoert naar het VK? Zal het gunstig tarief dan ook gelden? Specialisten van de FOD Economie geven een woordje uitleg.

Wat
Seminarie / Infosessie
Doelmarkt
Verenigd Koninkrijk
Wanneer
Donderdag 26 november 2020
Waar
Online, we bezorgen u een link op 25 november
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met FOD Economie en Enterprise Europe Network Vlaanderen.

FIT organiseert in samenwerking met de FOD Economie en het Enterprise Europe Network een webinar met focus op de oorsprongsregels voor goederen na de brexit. De sessie vindt plaats op donderdag 26 november van 9.30 uur tot 10.30 uur. De link naar het evenement ontvangt u op woensdag 25 november.  

Heeft u specifieke vragen rond het thema? Stel ze ons gerust op voorhand en maak gebruik van deze optie bij uw inschrijving; dan nemen we uw vragen graag mee in het debat. Indien te bedrijfsspecifiek zullen we ze nadien rechtstreeks met u opvolgen. 

Nog vragen?

Voor deze actie kunt u zich niet inschrijven.

Voor meer info, contacteer De Backer Hans:
E: hans.debacker@fitagency.be
T: +32 2 504 87 10