U bent hier

High level round table ‘Biotechnology for Agribusiness: the Brazilian and Flemish scenario’

Wil u meer vernemen over de toepassings- en samenwerkingsmogelijkheden op het vlak van biotechnologie in de agrosector in Brazilië? Neem dan deel aan de high level rondetafel die Flanders Investment & Trade, met de medewerking van het VIB, organiseert op donderdag 26 november van 14u tot 15u30 CET.

Wat
Seminarie
Doelsector
Agro-industrie en dieren, en biotechnologie
Doelmarkt
Brazilië
Wanneer
Donderdag 26 november 2020
Waar
Online vanuit Sao Paulo, Brazilië
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Het webinar mikt zowel op een Vlaams als Braziliaans doelpubliek. Aan de hand van interviews met experts uit Brazilië en Vlaanderen zal het webinar ingaan op het zakelijk en wetgevend kader voor toepassing van biotechnologie in de Braziliaanse agro-industrie en op de verwachte ontwikkelingen, noden en samenwerkingsmogelijkheden op dat vlak.

Tot het panel behoren experts van de onderzoeksinstituten CropLife Brasil en het Vlaams Instituut voor Biotechnologie, alsook een befaamde Braziliaanse universiteitsprofessor en onderzoeker in de biotechnologie. Er is ook een praktijkgetuigenis van de Belgisch-Braziliaanse biotech startup GlobalYeast die goed geplaatst is om de verschillen en gelijkenissen in visie op biotechnologie in de 2 landen te vergelijken en aan te geven hoe die diversiteit tot vruchtbare samenwerkingen kan leiden.

Voertaal van de sessie is het Engels. Het programma is als volgt:

  • 14:00-14:10 Welcome & Introduction by:
    • Luís Felipe Aguiar de Andrade, Partner of Veirano Advogados
    • Dirk Schamphelaere, Investment & Trade Commissioner at Flanders Investment & Trade Sao Paulo
  • 14:10-15:10 Interview with the guest speakers by Luís Felipe Aguiar de Andrade
  • 15:10-15:30 Roundtable and Q&A with all guest speakers / Final comments & Conclusions

De rondetafel wordt georganiseerd in samenwerking met Veirano Advogados, het grootste advocatenbureau van Brazilië dat een ruime expertise heeft binnen de agrobusiness.

De rondetafel gaat door in MS Teams; deelnemers ontvangen de webinarlink een paar dagen op voorhand. 

​(*) Croplife Brasil: an association that brings together specialists, institutions and companies active in the research and development of technologies in four essential areas for sustainable agricultural production: germplasm (seedlings and seeds), biotechnology, chemical pesticides and biological products

(**) GlobalYeast: a Belgian-Brazilian biotechnology startup focused on developing and deploying products and solutions for second and first generation bioethanol and green chemicals

Nog vragen?

Voor deze actie kunt u zich niet inschrijven.

Voor meer info, contacteer Vincke Sabine:
E: sabine.vincke@fitagency.be
T: +32 2 504 87 41