U bent hier

Groepszakenreis ‘Start2Export2 India’

Is India nog een nieuwe markt voor u? Ontdek er de mogelijkheden voor uw bedrijf! Een grondige voorbereiding alvorens deze markt te betreden is zeker geen overbodige luxe. Daarom organiseren Flanders Investment & Trade en Voka West-Vlaanderen het begeleidingstraject 'Start2Export2 India'.

Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van COVID-19. Mocht de fysieke missie niet kunnen doorgaan, voorzien we een virtueel alternatief of verschuiven we de missie naar een latere datum.
Deelnemen kan nu tijdelijk aan verminderd tarief dankzij ons ‘Corona exit- en relanceplan’. Met dit plan willen we bij Flanders Investment & Trade Vlaamse bedrijven extra stimuleren om internationaal te ondernemen.

Wat
Groepszakenreis
Doelmarkt
India
Wanneer
Van zondag 24 april 2022 tot vrijdag 29 april 2022
Waar
New Delhi, Mumbai, Bangalore, India
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met VOKA West-Vlaanderen.

Waarom India?

India is de zesde grootste economie ter wereld en bovendien één van de snelst groeiende. De economische vooruitzichten zijn positief, ondanks de pandemie.

Gezien de omvang van de afzetmarkt (1.3 miljard inwoners) en het feit dat India een opkomende markt is, zijn er mogelijkheden voor allerlei sectoren. Kansrijke sectoren zijn onder meer consumentengoederen, logistiek, gezondheidszorg, luchtvaart, ... .
Er is een groeiende, goed opgeleide middenklasse die openstaat voor nieuwe producten. De overheid wil bepaalde sectoren privatiseren en moedigt privé-initiatieven aan.

India is een groot en divers land dat zich niet makkelijk laat omvatten, maar net door zijn diversiteit zijn de mogelijkheden enorm. De perceptie over India is in België vaak niet zo positief. Daarom is het noodzakelijk om het land te bezoeken.
Het voordeel van een eerste bezoek aan India in het kader van een groepsreis is, dat FIT zorgt dat u naast het ontmoeten van potentiële klanten, ook uw indrukken kan aftoetsen met mensen die ervaring hebben met werken in en met India.

De meeste zakenmensen spreken vloeiend Engels, wat een enorm voordeel is om relaties uit te bouwen. Netwerken is de basis voor zakendoen in India. Zakendoen met India is niet altijd eenvoudig, onder andere door de soms complexe wetgeving. Met een goede voorbereiding, de nodige vastberadenheid, flexibiliteit en een langetermijnvisie, is het mogelijk om hier een afzetmarkt uit te bouwen.
Het loont de moeite om ook in deze moeilijke tijden op zoek te gaan naar nieuwe afzetmarkten voor uw producten en diensten, het is belangrijk nieuwe contacten te leggen die u in de toekomst kan verzilveren. 

Doelgroep

Start2Export2 India is een begeleidingstraject op maat van Vlaamse exporteurs van goederen en diensten met weinig of geen exportervaring in India. Vandaar de aandacht voor een grondige voorbereiding alvorens de markt te betreden. Het aantal deelnemers wordt beperkt tot 15 bedrijven om een goede begeleiding van elke firma te kunnen verzekeren.
Schrijf u dus snel in!

Wat mag u verwachten?

Het Start2Export2 India begeleidingstraject bestaat uit volgende onderdelen:

  • Online intakegesprek met FIT New Delhi, FIT Mumbai en FIT Bangalore: tweede helft januari 2022
  • Workshop met marktexperts: 18 februari 2022 (Voka – West-Vlaanderen, President Kennedylaan 9A, 8500 Kortrijk)
  • Groepszakenreis India: van 24 tot 29 april 2022
  • Evaluatiesessie: najaar 2022 (Voka – West-Vlaanderen, President Kennedylaan 9A, 8500 Kortrijk)

De begeleidingssessies worden aangeboden door Voka – West-Vlaanderen en zijn een voorbereiding op de groepszakenreis.

Het begeleidingstraject Start2Export2 India in detail:

Online intakegesprek met FIT New Delhi, FIT Mumbai en FIT Bangalore: tweede helft januari 2022

Wij schatten in wat u verwacht van de Indische markt, gaan na wat het potentieel is van uw producten of diensten en of u er als bedrijf klaar voor bent om op deze markt actief te worden.
Via de Adviseurs Internationaal Ondernemen van FIT, gevestigd in alle provinciale kantoren, kan u extra begeleiding krijgen met uw exportplan en aanpak.
Zij kunnen u ook aanraden een Exportmeter te laten afnemen, dit is een soort audit die u een uitgebreid overzicht biedt over wat uw bedrijf nog nodig heeft qua organisatie en processen om export naar dit land aan te kunnen.

Workshop met marktexperts: 18 februari 2022

Tijdens de workshop krijgt u o.a. info over het algemene programma, hoe zich praktisch voor te bereiden op de groepszakenreis en gespreksmogelijkheden met specialisten internationaal ondernemen.

Groepszakenreis naar New Delhi, Mumbai en Bangalore: van 24 tot 29 april 2022

Wij maken voor u een individueel afsprakenprogramma op maat in New Delhi, Mumbai en Bangalore. Daarnaast zijn er netwerkmomenten met de andere Vlaamse bedrijven uit de delegatie en met plaatselijke spelers en beslissingsnemers voorzien, evenals een kort seminarie waar deskundigen hun inzicht zullen delen over de Indische markt en het ondernemingsklimaat.

Evaluatiesessie: najaar 2022

Evaluatie- en opvolgingsmoment om terug te blikken en ervaringen en tips te delen met de andere deelnemers.

Daar eindigt het niet, ook na dit begeleidingstraject kunt u beroep doen op onze kantoren in New Delhi, Mumbai, Bangalore en op uw provinciaal FIT-kantoor. Zij zullen u blijven bijstaan bij uw verdere stappen op deze markt.
U staat er dus niet alleen voor! Flanders Investment & Trade en Voka West-Vlaanderen begeleiden u in uw exportplannen naar India.

Deelnameprijs

  • Bijdrage aan FIT: €450 voor de eerste deelnemer van het bedrijf (€225 per bijkomende deelnemer van hetzelfde bedrijf). De deelnameprijs omvat een bijdrage in de organisatiekosten van de groepszakenreis. Niet inbegrepen in de deelnameprijs zijn de vluchten, individuele verplaatsingskosten, hotels en overige individuele verblijfskosten.
  • Bijdrage aan Voka West-Vlaanderen: €200 excl. BTW (€100 excl. BTW per bijkomende deelnemer van hetzelfde bedrijf). Voor de begeleidingssessies aangeboden door Voka West-Vlaanderen.

Bijkomende informatie

Nog vragen?

Voor deze actie kunt u zich niet inschrijven.

Voor meer info, contacteer Van den Bossche Bart:
E: bart.vandenbossche@fitagency.be
T: +32 2 504 87 09