U bent hier

Groepszakenreis ‘Kazachstan & Oezbekistan’

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf in het hart van Centraal-Azië? Neem dan deel aan deze multisectorale groepszakenreis. Flanders Investment & Trade bereidt voor u een afsprakenprogramma op maat voor.

Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van COVID-19.

Wat
Groepszakenreis
Doelmarkt
Kazachstan en Oezbekistan
Waar en Wanneer
 • Deel Oezbekistan (inschrijvingen afgesloten)
  Tashkent, Oezbekistan
  Van zondag 21 november 2021 tot zaterdag 27 november 2021
 • Deel Kazachstan (inschrijvingen afgesloten)
  Nur-Sultan & Almaty, Kazachstan
  Van zondag 21 november 2021 tot zaterdag 27 november 2021
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met AWEX.

Waarom deelnemen? 

Kazachstan

 • Is het op negen na grootste land ter wereld en is economisch het belangrijkste land in Centraal-Azië, waar bijna 70% van het BBP van de regio wordt geconcentreerd.
 • Nur-Sultan (ex-Astana) is de administratieve hoofdstad van Kazachstan en de tweede grootste stad van het land (ongeveer 1,14 miljoen inwoners). Almaty is de economische en culturele hoofdstad van Kazachstan (1,8 miljoen inwoners).
 • Het oprichtende lid met Rusland en Wit-Rusland van de Euraziatische Economische Unie (EAEU), een Unie waarvan Armenië en Kirgizië ook lid zijn.
 • Importeert nog steeds het overgrote deel van de consumentenproducten.
 • Kansen voor Vlaamse bedrijven: olie- en gassector, mijn- en metallurgische sector, agrovoedingssector, gemeentelijke infrastructuren (waterzuivering, afvalverwerking, stadsverlichting, enz.), medische- en farmaceutische sector, transportsector, ruimte- en ICT-sector, energiesector (conventioneel, hernieuwbaar en atomair, energie-efficiëntie).
 • Voert sinds 2013 het overgangsbeleid naar een 'groene economie' binnen het institutionele kader dat duurzame groei bevordert en streeft naar verbetering van de milieuprestaties van het land in sectoren als energie, water, landbouw en afvalbeheer.
 • Is sinds augustus 2016 ook ondertekenaar van het klimaatakkoord van Parijs.

Oezbekistan

 • 32,8 miljoen inwoners, de meest bevolkte staat in Centraal-Azië.
 • Tasjkent - administratieve hoofdstad van Oezbekistan, een metropool van 2,4 miljoen inwoners.
 • De regering voerde een reeks hervormingen door die Oezbekistan in staat stellen zijn economie te liberaliseren, met name met het oog op toetreding tot de WTO.

  Oezbekistan heeft hierdoor de afgelopen jaren een versnelde economische transformatie doorgemaakt en wordt in de internationale gemeenschap steeds meer gekenmerkt als een van de symbolen van openheid, innovatie en vastberadenheid bij het wegnemen van allerlei belemmeringen voor zakendoen en investeringen (o.a. grootschalige hervormingen in het belastingstelsel)

  Vanaf 5 september 2017 staat Oezbekistan zijn burgers en bedrijven toe om onbeperkt vreemde valuta te kopen en verkopen tegen markttarieven. De hervorming heft de meeste beperkingen op transacties in vreemde valuta door particulieren en bedrijven op.

Belangrijkste groeisectoren in Oezbekistan:

 • Belangrijk industrieel weefsel: metallurgie, chemicaliën, luchtvaart, auto's, textiel, fabricage van werktuigmachines.
 • Nieuwe hightech vestigingen ontwikkelen zich snel.
 • Andere snelle ontwikkeling voor: autobouw, gas en chemie, farmacie, textiel, voedselverwerking, productie van bouwmaterialen, elektronica en telecommunicatie.
 • In zijn economische diversificatie geeft Oezbekistan prioriteit aan de landbouw en zijn diversificatie (tot nu toe voornamelijk gedomineerd door de katoenproductie) met de productie van groenten en fruit.
 • Oezbekistan wendt zich ook tot voedselverwerking. Er is bijgevolg behoefte aan   landbouwmachines, meststoffen, additieven, verwerkings- en conserveringsmiddelen, logistieke middelen, enz.
 • Het is ook duidelijk dat de Republiek Oezbekistan een enorm potentieel heeft voor energieontwikkeling. Het land heeft meer dan 310 zonnige dagen per jaar, het technische potentieel van zonne-energie bedraagt meer dan 2 biljoen kWh, windenergie 1 biljoen kWh en waterkracht 27 miljard kWh. 

Meer weten over Kazachstan en Oezbekistan?

Neem een kijkje op onze landenpagina Kazachstan en landenpagina Oezbekistan

Maximum aantal deelnemers?

Om een optimale service te kunnen bieden, beperken we het aantal deelnemende bedrijven tot 15.
Heeft u interesse? Schrijf dan zo snel mogelijk in om zeker te zijn van een plaats.  

Bijkomende informatie

Praktische info & programma.pdf (PDF – 220 kB)

Nog vragen?

Voor deze actie kunt u zich niet inschrijven.

Voor meer info, contacteer Van den Bossche Bart:
E: bart.vandenbossche@fitagency.be
T: +32 2 504 87 09