U bent hier

Groepszakenreis ‘Verenigde Staten onder leiding van H.K.H. prinses Astrid’

Verschillende factoren, waaronder de snelle verspreiding van de deltavariant in de VS, maken het momenteel niet mogelijk om een optimale organisatie van de missie te garanderen. Om de kansen voor de Belgische bedrijven en het goede verloop van de activiteiten niet in het gedrang te brengen, heeft de Raad van Bestuur van het Agentschap voor Buitenlandse Handel dan ook beslist om deze missie uit te stellen tot 2022.

Wat
Groepszakenreis
Doelmarkt
Verenigde Staten
Wanneer
Van zaterdag 4 juni 2022 tot zondag 12 juni 2022
Waar
Atlanta, New York, Boston, Verenigde Staten
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Awex, hub.brussels en Agentschap voor Buitenlandse Handel.

Op zoek naar een nieuwe afzetmarkt? Benieuwd naar het start-upecosysteem in de VS? Of klaar om een lokale vestiging in de VS op te zetten? Mis deze kans niet en leg heel wat waardevolle contacten tijdens deze Belgische economische missie onder leiding van H.K.H. prinses Astrid en in aanwezigheid van minister-president Jan Jambon. Bovendien kan u nu tijdelijk aan een verminderde deelnameprijs inschrijven dankzij ons ‘corona-exit- en relanceplan’. Met dit plan wil Flanders Investment & Trade Vlaamse bedrijven extra stimuleren om internationaal te ondernemen.

Wat mag u verwachten?

Een afsprakenprogramma met potentiële partners en klanten op maat van uw bedrijf, inspirerende bedrijfsbezoeken en boeiende gesprekken met lokale spelers, beslissingsnemers en bedrijven uit de delegatie tijdens de vele netwerkmomenten. En dat alles zonder veel praktische rompslomp, want dat regelen wij voor u.

Technologie vormt de rode draad door het programma. Bedrijven uit volgende sectoren kunnen alvast een boeiend programma verwachten: 

  • Digital tech: AI, gaming, fintech
  • Climate tech
  • Health tech & life sciences
  • Voeding

Een bezoek aan de volgende steden staat op het programma. 

  • Atlanta - Het zuidoosten van de VS is een van de snelst groeiende regio’s, aangedreven door industriële groei, maar ook dankzij de groeiende aandacht voor technologie en innovatie met tal van bedrijfsinnovatiecentra, onderzoeksuniversiteiten, investeerders, incubatoren en startups. Atlanta staat bekend als centrum voor fintech en cybersecurity, gaming en film. 
  • New York - NYC is een van de meest competitieve ecosystemen voor ondernemerschap en innovatie in de wereld en kent een bruisend zakencentrum met vele Fortune 500 bedrijven en het op één na grootste start-upecosysteem. Kansrijke sectoren zijn life sciences en gezondheid, cleantech & circulaire economie en fintech.  
  • Boston - Boston en omgeving zijn een toonaangevend centrum voor innovatie, technologie en wetenschap. Het niveau van wetenschappelijk onderzoek, het beschikbare investeringskapitaal en de aanwezigheid van topuniversiteiten en multinationals maken van de regio een kweekvijver voor baanbrekende technologieën. Boston is vooral sterk op het gebied van life sciences en gezondheid, cleantech, artificiële intelligentie en robotica.

Praktische informatie

  • Voor deze economische missie wordt samengewerkt met een reisbureau. Het staat u vrij om hier al dan niet een beroep op te doen. Na inschrijving ontvangt u meer informatie over de geselecteerde vluchten en hotels en de vereiste reisdocumenten voor de VS. 
  • De deelnameprijs omvat een bijdrage in de organisatiekosten. Reis en verblijf zijn NIET inbegrepen. 
  • Flanders Investment & Trade kan onder bepaalde voorwaarden financiële steun geven voor uw reis- en verblijfskosten. Komt u hiervoor in aanmerking, dien dan minstens 7 dagen voor vertrek uw aanvraag online in. Meer informatie leest u op deze website onder de rubriek Subsidies.

Bijkomende informatie

Voorlopig programma 29032022 (PDF – 751 kB)

Nog vragen?

Voor deze actie kunt u zich niet inschrijven.

Voor meer info, contacteer Surinx Michèle:
E: michele.surinx@fitagency.be
T: +32 2 504 87 91