U bent hier

Webinar ‘Vereenvoudig uw handel met het VK vanaf 1 januari 2021 met douanevergunningen’

Wie goederen verhandelt tussen het VK en de EU, zal vanaf 1 januari 2021 – daags na de brexit-overgangsperiode – nieuwe douaneformaliteiten moeten doorlopen. Dat is een vertragende factor om rekening mee te houden. Gelukkig kan uw bedrijf tijd én geld besparen met de juiste douanevergunningen.

Wat
Seminarie
Doelmarkt
Verenigd Koninkrijk
Wanneer
Donderdag 16 juli 2020
Waar
Online, we bezorgen u een link na inschrijving
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met FOD Financiën, Adm. Douane en Accijnzen, Unizo en het Enterprise Europe Network.

Vanaf 1 januari 2021 moet u voor handel met het Verenigd Koninkrijk douaneformaliteiten vervullen. De boodschap om u voor te bereiden op de brexit heeft u al meermaals gehoord. U heeft uw EORI-nummer aangevraagd en een douanevertegenwoordiger gecontacteerd.

Maar wat met die lasagne die u produceert met “British Beef” en dan levert aan een Engelse supermarkt? Wat met die machine van Britse makelij die u wenst te laten repareren? En een douane-entrepot, wat was dat weer?

Douanevergunningen vereenvoudigen de manier waarop u handelt en minimaliseren in sommige gevallen de impact van douanetarieven. Neem deel aan dit webinar om meer te weten te komen over hoe u op een vereenvoudigde manier handel kan drijven met het VK vanaf 1 januari 2021. Ook wanneer u zaken doet met andere markten buiten de EU kan dit webinar interessant zijn. Jeroen Sarrazyn, brexit coördinator bij de douane, gidst u doorheen deze materie. 

De sessie - via Microsoft Teams - vindt plaats op donderdag 16 juli van 11u tot 12u.  

Hebt u specifieke vragen rond het thema? Stel ze ons gerust op voorhand en maak gebruik van deze optie bij uw inschrijving; dan nemen we uw vragen graag mee in het debat. Indien te bedrijfsspecifiek zullen we ze nadien rechtstreeks met u opvolgen.

Nog vragen?

Voor deze actie kunt u zich niet inschrijven.

Voor meer info, contacteer De Backer Hans:
E: hans.debacker@fitagency.be
T: +32 2 504 87 10