U bent hier

Workshop ‘Verduurzamen internationaal ondernemen’

Wat is er nieuw op het vlak van internationaal verduurzamingsmanagement? Op welke manier versterken de 17 Strategic Development Goals (SDG'S) de huidige praktijken?

Wat
Seminarie
Wanneer
Woensdag 22 mei 2019
Waar
Brussel
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met CIFAL Flanders.

Wat is er nieuw op het vlak van internationaal verduurzamingsmanagement sinds de aanname van Agenda2030 en de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen? Welke verwachtingen creëert de Agenda2030 ten aanzien van de internationale ondernemer?

Een antwoord op die vragen vindt u op 22 mei, tijdens de interactieve opleidingssessie die Flanders Investment & Trade, in samenwerking met CIFAL Flanders, aanbiedt.

De Agenda 2030 van de Verenigde Naties werpt een nieuwe, holistische visie op duurzame ontwikkeling. Dit ambitieus actieplan formuleert 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) die concrete verwachtingen ten aanzien van de ondernemer met zich meebrengen. Op 22 mei ontdekt u op interactieve wijze waar de Agenda vernieuwend is en de traditionele bouwstenen voor internationaal duurzaamheidsmanagement aanvult. Aan de hand van enkele basisoefeningen van CIFAL Flanders komt u tot leerinzichten over die duurzame ontwikkelingsdoestellingen. U verlaat de sessie met concrete, praktische tips voor het opnemen van de 17 SDGs in uw internationale bedrijfsstrategie.

FlT en CIFAL Flanders heten u van harte welkom op deze leerrijke voormiddag! De opleiding sessie is volledig GRATIS. Elke deelnemer zal na afloop bovendien een exemplaar van de leidraad ‘Verduurzamen van internationaal ondernemen’ ontvangen. 

Programma workshop

9:00 Onthaal

9:30 Voorstelling Agenda 2030 en de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen als referentiekader voor duurzaam internationaal ondernemen (Peter Wollaert, managing director CIFAL Flanders)

10:00 Bespreking stappenplan voor internationaal ondernemen: ‘Verduurzamen van internationaal ondernemen’ en Q&A

10:30 Aan de slag met de oefeningen van CIFAL Flanders

11:30 Plenaire uitwisseling van leerinzichten en feedback

12:30 Broodjeslunch ter afsluiting

Nog vragen?

Voor deze actie kunt u zich niet inschrijven.

Voor meer info, contacteer Jan Van Den Einde:
E: jan.vandeneinde@fitagency.be
T: +32 2 504 88 33

Schrijf u ook in voor