U bent hier

WorldFood 2021 - Moskou

Tussen 21 en 24 september vond de alweer dertigste editie van WorldFood Moskou, een toonaangevende beurs voor de voeding- en drankensector, plaats in Moskou. Meer dan 600 bedrijven stelden er tentoon, waaronder natuurlijk ook heel wat Russische exposanten. Ook buitenlandse bedrijven vonden opnieuw de weg naar het event, getuige de aanwezigheid van bedrijven uit 30 landen met aparte landenpaviljoenen uit Azerbeidzjan, Tsjechië, Egypte, Italië, Kirgizië, Zuid-Korea, Peru, Polen, Servië en Turkije. 

WorldFood groepeert deelnemers in 13 sectoren: vlees en gevogelte, vis en zeevruchten, groenten en fruit, snoepgoed en bakkerijproducten, oliën, vetten en sauzen, zuivelproducten, koffie en thee, kruidenierswaren, conserven, organische producten, non-food en dranken. 

De beurs werd opnieuw bezocht door category managers van de belangrijkste retailers, groothandelaars, importeurs en horecamanagers. Vanuit marketingstandpunt is het een beurs waarop de deelnemers groot uitpakken om hun status extra in de verf te zetten, maar het is ook een ideale gelegenheid om nieuwigheden te presenteren aan een vakpubliek, dat in normale omstandigheden niet makkelijk te pakken te krijgen is. De organisatoren bieden een businessprogramma aan waarin b2b met aankopers van topretailers als X5, Metro, Lenta en Vkusvill plaatsvonden.

Tijdens een aantal panelgesprekken werd dieper ingegaan op de belangrijkste trends van het moment. Opvallend is de vaststelling dat klanten minder geneigd zijn om grote afstanden af te leggen om boodschappen te doen, waardoor het concept van next door stores flink aan populariteit wint. Consumenten houden ook minder vast aan vertrouwde merken, maar blijven erg gevoelig voor de prijs van de producten die ze aanschaffen. Retailers besteden ook meer en meer aandacht aan eco-vriendelijke verpakkingen en circulariteit. Tot slot valt op dat producten die bijdragen aan een gezonde levensstijl duidelijk in de lift zitten.

29 september 2021