U bent hier

World Manufacturing Summit 2018 - Cernobbio

Dit jaarlijks wereldforum in Cernobbio is de ontmoetingsplaats tussen vele 'Captains of Industry' van de manufacturing industry en institutionele spelers uit de hele wereld. Er worden krijtlijnen getrokken over de significante megatrends en de uitdagingen van deze industrietak, er wordt gedacht aan een nieuwe visie voor de 'manufacturing' van de toekomst, en ook stelt men hier suggesties voor om de globale veerkracht te promoten.

Manufacturing kent een continue vooruitgang, gedreven door nieuwe opkomende technologische innovaties en versterkt duurzame en flexibele groei.

Deze vooruitgang dient gevoed door continue investeringen in R&D, dient meer eindgebruikers te bereiken, nieuwe jobs te creëren, in samenspraak te zijn met de circulaire economie en de vierde industriële revolutie te volgen.

Globale problemen, zoals de vergrijzing van de bevolking, wijziging van de werkplek, mobiliteit, gebrek aan sommige grondstoffen, migratie, groei van industriële zones, digitale interconnectie, progressieve opwarming van de aarde e.a. triggeren allen het nieuwe beleid en de innovatieve ontwikkelingen die deze industriële revolutie typeren.

Als toekomstbeeld worden enkele nieuwe disruptieve vormen van manufacturing vooropgesteld zoals cognitieve manufacturing, global risks-resilient manufacturing. hyper-personalised manufacturing, circular manufacturing and rapidly responsive manufacturing, die een grote opportuniteit tot excelleren kunnen bieden.

Het belang van de manufacturing industrie wordt onderlijnd op nationaal en internationaal niveau. De sector dient verder ontwikkeld en ligt aan de basis van industriële ontwikkeling die op haar beurt voorspoed en duurzame ontwikkeling garandeert.

10 belangrijkste aanbevelingen door WMF

1. Positieve perceptie creëren van manufacturing
2. Onderwijs en opleiding promoten voor social well-being
3. Effectief beleid ontwikkelen om globale businessinitiatieven te ondersteunen
4. Infrastructuur versterken en uitbreiden voor future-oriented manufacturing
5. Ecosystemen aanmoedigen voor innovatie in manufacturing wereldwijd
6. Attractieve werkplaatsen creëren voor iedereen
7. Socially-oriented producten designen en produceren
8. KMO's dienen geholpen te worden bij hun digitale transformatie.
9. De echte waarde van data-driven cognitieve manufacturing onderzoeken
10. Checken van bronnen, grondstoffen en specifieke milieupolicies

Het gehele World Manufacturing Forum Report is beschikbaar op het kantoor van FIT Milaan.

8 oktober 2018