U bent hier

WOD-KAN: toonaangevende beurs in Warschau voor watervoorziening, -afvoer en -zuivering

Jaarlijks nemen zo'n 400 exposanten deel aan WOD-KAN en het aantal vakbezoekers schommelt rond de 5.000 w.o. technische directeurs, designers, ingenieurs en managers van watervoorzieningsmaatschappijen, afvalwaterverwerkende bedrijven ed.

WOD-KAN is vooral op Polen gericht: de bezoekers zijn hoofdzakelijk Polen en de voertaal is er Pools. Het overgrote deel van de exposanten zijn Poolse bedrijven, een kleine minderheid zijn buitenlandse exposanten (m.a.w. het is een beurs van nationaal belang). Sommige buitenlandse exposanten maakten deel uit van een groepsstand (Beieren – 7 exposanten) of PR-stand (Israël). Groot-Brittannië was, in tegenstelling tot voorgaande jaren, niet meer met een groepsstand aanwezig.

Het nieuw - nog goed te keuren - Nationaal Plan voor de Zuivering van Afvalwater (Krajowy Program Oczyszczania Ścieków – KPOŚ) voorziet in totaal voor 27 miljard PLN aan investeringen, waarvan 10,8 miljard PLN voor de bouw (112 projecten) en modernisering (meer dan 1.000 projecten) van waterzuiveringsinstallaties en 16 miljard PLN voor de bouw (14.800 km) en modernisering (3.400 km) van waterleidingen (bron: Puls Biznesu 9/5/2017)

Uit gesprekken is gebleken dat deze manifestatie niet langer groeit, maar toch toonaangevend blijft in Polen in zijn sector. Op de eerste beursdag (dag van bezoek van de Vlaams economisch vertegenwoordiger) werd de beurs goed bezocht. De exposanten waren meestal opgetogen over de kwaliteit ervan. In de rand van de beurs was er ook een programma van seminaries, w.o. Envicon Water International Congress.

De exposanten waren verspreid over enerzijds een overdekte hal en anderzijds standen in open lucht (vooral grotere machines). Het beurscomplex is vrij nieuw: het was slechts de 2de maal in de 25-jarige geschiedenis van de beurs dat WOD-KAN er plaats vond. Voor Vlaamse bedrijven blijft WOD-KAN een interessant evenement zowel om te bezoeken als te exposeren.

18 mei 2017