U bent hier

Wijziging VISA verplichting voor Zuid-Korea

Vanaf 1 september 2021 is de visumplicht voor korte reizen (<90 dagen) terug afgeschaft. Voor een werk- of familiebezoek naar Korea hoeft dus niet langer een visum aangevraagd te worden.

Dit betekent echter niet dat er geen administratieve verplichtingen meer zijn:

  • Reizigers zonder visumplicht moeten vanaf 1 september 2021 een elektronisch autorisatieverzoek (K-ETA) indienen om naar Korea te reizen. K-ETA is geldig voor 2 jaar en voor meerdere reizen. De kostprijs is 10,000 KRW (circa 8 euro). 
  • Iedere reiziger dient een negatieve Covid-19 test te kunnen voorleggen (<72u voor afreis). Gevaccineerd zijn is niet voldoende om naar Korea te mogen afreizen!

Met de visa navigator van de Koreaanse overheid kunt u nakijken welke de visa-verplichtingen zijn https://www.visa.go.kr/openPage.do?MENU_ID=10101#this.

K-ETA aanvragen moeten elektronisch gebeuren via het K-ETA portaal, waar u ook een handleiding vindt. Voor de aanvraag heeft u nodig (https://www.k-eta.go.kr/portal/apply/index.do):

  • een geldig paspoort,
  • e-mail,
  • foto,
  • betaling van de fee.

Daarnaast kan u op de website van de Koreaanse ambassade de laatste visa mededelingen en wijzigingen opvolgen http://overseas.mofa.go.kr/be-en/brd/m_7440/list.do.

Jammer genoeg blijft de verplichte quarantaine van 14 dagen nog steeds van toepassing voor reizigers naar Korea:

  • Kort verblijf (<90 dagen): quarantaine accommodatie wordt door de overheid toegewezen (KRW1.680.000 ~ KRW 2.100.000).
  • Lang verblijf (>90 dagen): Indien u een eigen verblijfplaats heeft (<> hotel) mag u de quarantaine daar doorbrengen. Hierbij wordt streng gecontroleerd dat u uw woonplaats niet verlaat.

Opgelet: een vrijstelling van de quarantaine is mogelijk in specifieke gevallen en u dient hiervoor een aanvraag te doen. We verwijzen naar de bovenstaande website van de Koreaanse ambassade (http://overseas.mofa.go.kr/be-en/brd/m_7440/list.do) voor de actuele informatie. Voorlopig is er dus geen akkoord met de Koreaanse overheid om gevaccineerde reiziger toe te laten zonder quarantaine!

30 augustus 2021